Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвети за пътуване до Будапеща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Моля за съвети за пътуване до Будапеща

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
    И така, в началото на другия месец ми се очертава пътуване до Унгария. До сега по друг начин освен със самолет не съм пътувал и затова имам въпроси:
    1. Нужни ли са ни паспорти?
    2. Как е най-изгодно да се стигне до там - 2 души? /автобус, кола, влак/
    3. Какви други дкументи са ми необходими? /застраховки, винетки...../
    4. Има ли газ извън БГ? /ако пътувам с кола/
    5. Какви други разходи ще имам освен гориво? /ако пътувам с кола/
    Моля, пишете и за всичко което не се сещам! Наистина ще ми е от полза!
    Това траже го правих 3 пъти последните 2 месеца.

Логика на избора :
    1) Ако минеш през Румъния - по-бавно поради липса на магистрала, но без гранични пунктове и няма платени очастъци. Все ЕС.
    2) Ако минеш през Сърбия - по-бързо заради добрата магистрала, но гадост по митниците (особено сега), допълнителна застраховка (рекет), винетка, платени участъци (много).

Моята препоръка или поне така както аз го правя напоследък - Румъния.

Минавайки през Румъния ти трябват / не ти трябват следните неща:

* Паспортите не ти трябват. Лични карти да.
    * 13 евро за ферибот, покрай Видин. На човек.
    * Румънска винетка - евтина е, 3-4 евро нещо такова
    * Търпение, пътищата са гадни, особено частта близо до БГ
    * Унгария - винетка (матрица), пак е евтина, но не се сещам точно колко. Пътищата са разбира се добри, всичко е магистрала.
    * Австрия - винетка

Караш само европейски съюз, много е леко пътуването, няма разправии с митничари и 20 километрови опашки на тирове.

Маршрута ти е както следва, след всеки описан град виждаш табелка за идния.

София - Ботевград - Видин - Calafat(RO) - Turnu Severin (RO) - Lugoj (RO) - Timisoara (RO) - Arad (RO) - Szeged (HU) - Budapest (HU)

Успех и внимателно карай от където и да избереш да минеш
    VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
      Слуховете за румънските ченгета са силно преувеличени - ако караш нормално и не нарушаваш драстично няма да имаш проблеми!
      Точно така. Кофтито е, че е трудно да не се правят никакви нарушения тъй като пътя минава през 200 села а тамушните фурашки са като нашите - дебнат на места, където я видиш табелката я не. Но пък приемат почерпка в краен случай - тествано миналата седмица. Не спират ако няма нарушение, което им прави чест в сравнение с българчетата дето са го избили на чиста просия.
      Последно редактирано от tutin; 28-04-07, 07:53.
      VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от Yan Преглед на мнение
        За Сърбия ти трябва и зелена карта!
        Това и за Румъния ти трябва. Изобщо излизане от БГ = задължителна зелена карта.
        VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
          Бях свидетел как на едни момчета каращи бусове с натоварени коли втора употреба, скъсаха всички обтягащи ремъци и щяха да изхвърлят колите от бордовете на автомобилите(колите подскачаха по 40-50см от бордовете, при все че караха с около 40). Проблема не е толкова във дупките, а във изключително гадните неравности по пътя, които сякаш са направени за да може окачването да изпада в резонанс. Към тази картинка прибави огромни участъци от пътя да са в ремонт, някои малки участъци са готови но качеството на пътя е почти същото като на стария. Сега прибави и невероятния трафик, понеже това е най-пряката връзка с нормалния свят.
          Да тегаво е, но не е драматично. Особено с джип. Аз направо къртих миФки от там миналата седмица. Но за неравностите и резонанса е вярно, на няколко пъти ми ставаше жал за джипа, но пък и крака ми беше тежък на газта.

Има очастъци във вечен ремонт - без асфалт, но аз го възприех като малко офроуд та без проблем Трафика миналата седмица не беше тежък никак.

На ферибота се чакаше 1-2часа, сега чувам че се чака по 12ч.
          Няма такова нещо. Поне не сега. С кола обикновено се качваш на първия ферибот, който пристигне, все пак не се чака с Тир-овете. Миналия месец минах 2 пъти от там - и двата не повече от 30-45 минути чакане до натоварването.
          VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Успях да намеря една снимка с ценоразписа на ферибота Видин Калафат която вярвам ще бъде от полза. Всички мои опити да разбера цените по телефона се оказаха напразни, затова и направих тази снимка!
            Прикачени файлове
            ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

аха значи 26 евро е 20 + 3 + 3. Аз мислех, че е 2*13.
              VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
                София - Ботевград - Видин - Calafat(RO) - Turnu Severin (RO) - Lugoj (RO) - Timisoara (RO) - Arad (RO) - Szeged (HU) - Budapest (HU)
                Малка поправка - може да се спести около 50 км. - има граничен пункт между Румъния и Унгария в района на Cenad. От Тимишоара не тръгваш към Арад, а направо на запад през Sannicolau Mare. Излизаш пак в района на Мако!
                יעבור
                «И това ще мине»

Коментар

Цената на ферибота за лека кола/джип/ е 17 евро + 3 евро на пътник.Фериботите /един наш и един румънски/ пътуват на час - час и половина.По принцип спират през ноща към 01.00часа, но сутрин към 06.30 задължително правят курс.Минаваш само с лична карта,а за автомобила ти трябват талон и зелена карта.
                  ПОВЕЧЕ ОРЪЖИЕ, ПО-МАЛКО ПРЕСТЪПНОСТ !

( John R. Lott, Jr.)

Коментар

Преди около година минах за последно Унгария и беше задължително карането на фарове ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА . Да не е отменено , че сега никой не го споменава ?

Коментар

Обичам ви всички! Мерси за изчерпателните наставления!!!!

Коментар

Някой знае ли цените на хотелите в Будапеща? Може ли да препоръчате някой?

Коментар

Севдалине,
                          В Будапеща спахме в Ibis (N47 28.569 E19 05.087) http://www.ibishotel.com/ibis/ficheh...he_hotel.shtml 80Euro двойна стая (без закуска) прилично хотелче без претенции, но чисто
                          Аз минах през Румъния - Видин-Мако по краткия път (http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=12013) но трябва Мноооооого търпение (средната ми скорост беше 30км/ч), върнах се през Букурещ 50км/ч, но 2 пъти по-дълък, но пък много по-добър.

Горещо препоръчвам Гармин + сити навигатор9!!!

Коментар

Някой знае ли цените на хотелите в Будапеща? Може ли да препоръчате някой?
                            http://www.ohb.hu/

http://forum.autoua.net/showflat.php...gonew=1#UNREAD

http://www.baipanzio.hu

http://www.bookings.org/hotel/hu/bar...tml?aid=303903

Информацията ми събирана от Интернет, а не е лично проверена.

Коментар

Чета за някакви еко такси при минаване през Дунав мост! Има ли такава лимонка?

Коментар

Чета за някакви еко такси при минаване през Дунав мост! Има ли такава лимонка?
                                Имаше, после ги отмениха!! Сега кмета на Гюргево пак се е заканил да ги въвежда, ама май няма да му се отвори парашута!!
                                יעבור
                                «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X