Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Августовски мъки (или - пак по Цикладите)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Августовски мъки (или - пак по Цикладите)

То не само на яхтите е така. Загърбиш се да пикаш и или перото ще изчезне, или дънната въдица ще тръгне към водата
    Природен рибарски закон на Мърфи изглежда...
    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Жълтоперата туна е разрешена а червената(bluefin) е забранена. Ето я таблицата:

Прикачени файлове

Коментар

BFT - Blue Fin Tuna - СИНЯ перка

Кьде видяха червено тия преводачи
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Т.е. нямам право да ловя туна се оказва?! Ако правилно разбирам, туната трябва да е над 30 кг и да имаш разрешително, за да я ловиш законно. Егати

То и без това от днес почват едни ветрове, та не знам колко ще ни е до риболов на лодката.

В супер лежерно време се домъкнахме до Санторини и сега, като трябва да се връщаме, ще ни пука с 20-25 възела с пориви до над 30.

Ще снимам по-късно воблерите, да ги видите.
          "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Ти с това което имаш като такьм няма да спреш 30 кила туна от ветроходна та не се бой,няма да те хванат хванал голяма риба.

Това което си хванал няма ограничение,втората таблица горе в средата.

Воблерите ги остави,вретено с единична кука ползвай или пискюл
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Колкото повече гледам прогнозата за времето, която освен всичко се променя постоянно, толкова повече си мисля, че вместо риболовни съвети ми трябват ветроходни

Ей тука я гледам прогнозата: http://poseidon.hcmr.gr/sailing_fore...p?area_id=cycl

Ние сме на Санторини. Ще гледаме да тръгнем утре около обяд. Ако беше такава прогнозата и преди два дни, щяхме да тръгнем по-рано. Задачата е до петък да се приберем до Атина.

Какъв маршрут и тактика бихте избрали при тази прогноза?

Лодката е Жано 32 фута, екипажа е от 3-ма мъже.
              Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Като гледам прогнозата най-силно ще е от вторник нататък. Така че аз бих тръгнал утре рано сунтринта къмп 6ч. Събуждай най-опитния и тръгвате другите нека спят ако могат. Напълни нафта и подготви и огледай и такелажа на лодката днес. Добре е да пуснеш по едно осигурително въже по двата борда ако се наложи да се вързвате. Прогонете си и коланте за всеки случай. Подсигури с въже котвата на носа да не виси само на уинча, че сигурно ще блъская. Аз бих гонил утре и вдругиден да мина по 60 nm. С каква лодка сте. Рифовай грота максимално и вади половината от геоата. Ако ти тежи много на руля и крениш много, сваляй грота. С ква лодка сте? Ако си притеснен поразпитай наоколо за друг който ще тръгва и се уговорете да движите заедно.

Коментар

Лодката е Жано 32 фута. Не бих казал, че съм чак притеснен, но идеята ти да тръгнем с друга лодка не е лоша. Ще питам франсето до нас дали няма да му се тръгва. Той мисли понеделник да потегля, ама тогава не знам докъде изобщо ще стигне.
                  Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Не можем преди 9 да тръгнем, защото сме 3-та лодка от 4 на борд и този, който ни е запушил няма да се появи преди това...

Мислех дали утре не можем да минем 80 мили до Милос. Или да цепим към Наксос, но там не знам как ще е в канала между него и Парос.
                    Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
                      Колкото повече гледам прогнозата за времето, която освен всичко се променя постоянно, толкова повече си мисля, че вместо риболовни съвети ми трябват ветроходни

Ей тука я гледам прогнозата: http://poseidon.hcmr.gr/sailing_fore...p?area_id=cycl

Ние сме на Санторини. Ще гледаме да тръгнем утре около обяд. Ако беше такава прогнозата и преди два дни, щяхме да тръгнем по-рано. Задачата е до петък да се приберем до Атина.

Какъв маршрут и тактика бихте избрали при тази прогноза?

Лодката е Жано 32 фута, екипажа е от 3-ма мъже.
                      Тръгнете веднага, не утре по обед, карайте денонощно до Матапан, после имате 5 дена да се кефите по Йонийски море , заобикаляте Пелопонес, Иатака- Митака времето там го дават много гот, и до петък ще закарате лодката до Атина през Коринт. Ако останете в Егейя няма да ви е кеф или вместо каране ще е чакане. Така поне аз бих направил

Коментар

При тази прогноза бих аз бих тръгнал още тази вечер. Курс - Милос, след него още около 50 мили запад и след това на север. Без да жаля мотора, поне до Пелопонес.

Коментар

Стигнахме в сравнително приятно време до Милос снощи и сега ще караме към Хидра с риск да ни блъскат поне до обяд 6 Бофора.
                          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Минахме, ти да видиш. Този път прогнозата съвпадна. До към 1 часа ни блъска 25 възела и по едно време вълните станаха бая прилични. От време на време идваше по някоя, дето поне на мене ми приличаше на стена пред лодката. Спускането от другата страна на вълната си беше като сърфиране.

Не бих се набутал доброволно пак в такова време, но да си произнася - доста ме хареса.

Дано дето колкото повече се запалвам по морето, толкова по - излишни ми се струват тия около мене на лодката. Не знам...

Важното е, че сега сме в Сароническия залив и се ще се подобен до Атина спокойно, живот и здраве.

Само дето рибите ме изоставиха нещо, но не се отказвам. Имам още няколко дни.
                            Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
                              Дано дето колкото повече се запалвам по морето, толкова по - излишни ми се струват тия около мене на лодката. Не знам...

....
                              За съжаление да намериш хора с които да влезеш в буря се оказа много трудно. Перфектна съпруга по-лесно се намира,.. май

Коментар

Браво. Поне ще го запомните. Ударете сега по няколко узото и кофти времето още повече ще ти хареса...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.

Зареждам...
                                X