Обява

Свий
Няма добавени обяви.

морско приключение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: морско приключение

NICSD видя ли документите качил съм ги

Коментар

ТАМД-41 Волво,с такова имам само около 2000 километра,добра стара,яка моторетка която и е минало времето за тормоз.

Карай на 1200 оборота или около 7.5-8 възла.

Брата е в Аляска за малко и може да няма обхват,аз съм си местен по бреговете тук,след около 4 часа ще имам по-добър обхват,че наближавам Санта Барбара и ще цъфна.Питай питанките
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Плаването извън Зона 4 (12 мили) как сте го решили?
        П.П. Документите съдържат интересно инфо

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
          Плаването извън Зона 4 (12 мили) как сте го решили?
          П.П. Документите съдържат интересно инфо
          Ако може да ни помогнете с информация какви документи трябва да подготвим и как да си направим маршрута и в какви зони е най добре да се движим.Какъв ще е проблема да напуснем 12 мил. зона.

Коментар

Първоначално публикуван от bigwindchep
            Ако може да ни помогнете с информация какви документи трябва да подготвим и как да си направим маршрута и в какви зони е най добре да се движим.Какъв ще е проблема да напуснем 12 мил. зона.
            Като документи , освен документа за собственост , задължително направете гражданска , че я искат по марините. Най -добре в Пантениус . А маршрута ясен-от бензиностанция до бензиностанция и в зависимост от времето.

Коментар

По кое време на годината трьгвате / да знам времето какво ще е долу горе / допьлнително гориво носите ли или само това в танковете?

Разчет да пристигате с поне 30% пьлни танкове,да не кажа и 50,скорост около 7.5 вьзла или около 160 мили на ден,спиране през 2 дни грубо и дано имате автопилот.

Отивам да смятам,задрьж.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Колко гориво носи това?

Прочетох,че е един тон ма не ми се вярва,малко ми се вижда един тон.Рових в нета и не намирам нищо,рових в документите ма ги мьрзи да напишат колко танка с по колко литра в тях.

Тоя тон да не е на резервоар,а да има 2 резервоара?Ако не е така то това покрива по 200 мили на от пищов до пищов пьк това го правим с ветроходни.

Смятам ти го на 200 мили,ако са 2 резервоара прескачай през пищов или цели добрите места за спиране,че е кофти да миняш от там и да не спреш,а ние точно това правим.

Задрьж.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Примерни дистанции,може да имам грешки 10-20 мили,но ако до там я докарам сьм го закьсал яко.
                  Направете си домашнотоп кьде е добре да се спира - в Сен Тропе е добре за по кафе,но пьк колко мангизи е марината на вечер и дали горивото е нормална цена това вие го смятайте.СИГУРЕН СЬМ,че около градовете кьдето трябва да спирате за гориво има доста по-интересни неща от дока за гориво та и това си го сметнете,да не пропуснете сьвсем всичко интересно за разглеждане.

Старт и пьрва спирка Виланова на около 100 мили
                  Лисабон 250 мили
                  Кадис 250
                  Малага 150
                  Аликанте 240
                  Барселона 240
                  Сен Тропе 250
                  Санта Маринела 230
                  Салина 250
                  Кефалина 300
                  Нисос 230
                  Чанаккале 230
                  Истанбул за по кафе и газ за Бургас

АЗ ако сьм ще и кача поне 4 бидона по 50 галона или груби 200 литра,това ще ми даде поне още едни 250 мили та ще мога при добрпо време да цепя напряко,а не да качвам до Сен Тропе да речем,но е така се пропуска интересното и се правят дьлги преходи за кратко време.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:93.2 КБ
ID:5660605

Винаги има място за половин тон нафта,в момента се чудим как да нахакаме 5 тона горница на 70 футова която трябва да е с 300 коня мотори пък тя е с 1200 на бройка,искат я до Хавай пък няма пищови в средата на океана,минава 700 мили,ние имаме да покрием 2300

35 галонови бидончета,такива мога да наредя 50 по спални,бани,кенефи,на дека.........после с помпата го вадя,а някой се разхожда с градиснкия маркуч от бидон на бидон,вадя от 30 метра и бутам на 30 метра,половин цигара време на 200 литра,но бьрза работа нямаш.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от bigwindchep
                      За съжаление не съм наясно с тези работи - просто в документите пише, разрешена зона на плване - Зона 4 (12 мили).
                      Не е зле да проверите в сайтове или по телефона дали не се изисква някакво разрешение .. или просто задължетие да се обадите някъде че планирате напускане на зоната ...

Коментар

Не бой се,тук поне само застрахователите мрьнкат,че я ги караме по двама само,я лодката правена за залива пьк ние минаваме по 3000 километра отворен океан с нея.Е онова горе на снимката е долна катерогия 37 футова моторна,на 3 педи вьлничка и си рита телевизора в средата на хола,но си го докарахме на 2000 километра отворен океан.То горкото минава 200 мили с едно зареждане та това което виждате са резервните на резервните бидони,другите са горе на дека.

Застрахпвателите ако искаш ги попитай ма аз ако сьм ще цапам направо без да питам никой нищо за да не ми каже Ма ти луд ли си.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Благодаря за информацията надявам се да нямаме проблеми с напускане на 12мил.зона ако решим да минем през Сардиния.Смятаме да тръгнем в края на месеца за да може по бързо да се приберем.Имам малки колебания на какъв таблет да инсталирам НАВИОНИКС ipad или на андроид кое по добре работи GPS сигнала защото се съмнявам да можем да си осигурим интернет постоянно.

Коментар

Благодря ти!След всичките коментари и това,което ни учат,понежи ни е за първи път....така смятаме да пресечеме Средиземно море))

Коментар

Навионикса работи и без да имаш обхват,но гледай да е модел таблет с вграден ГПС,другия за чеп не става,не те знае кьде си.

Ние сме с Айпади и по телефон за резерва
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Ipad с подходящо калъфче.

Преди да тръгнеш, "обходи" целият маршрут в Навионикса зуумнат, че да си свали по-подробните карти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X