Обява

Свий
Няма добавени обяви.

морско приключение

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • морско приключение

    Здравейте казвам се Димитър Николов и ми е нужна помощ за едно морско приключение.Трябва да прекараме една близо 15м моторна яхта от Ла Коруня Испания до Приморско България може ли да ме посъветвате за маршрут, пристанища за бункероване, необходима екипировка и резервни части за пътя.Колко екипаж е нужен и какви документи са нужни благодаря предварително.За лодката знам че е с два двигатела по 170коня резервоар 1тон и скорост 18възела.

  • #2
    От: морско приключение

    Здравей, миналия април прекарах една ветроходна от Картахена до северна Гърция.Добре е да сте трима за да е по леко на вахтите.Ние плавахме Картахена, Палма де Майорка, Каляри, Реджио де Калабрия, Кефалония, Патра, Атина,Кавала.Внимавайте и следете прогнозите добре за пресичането на Йонинско море /нас ни удари 45 възела с пориви до 60/.Можете да бункеровате навсякъде а нужните документи са валиден флаг сертификат и застраховка. Успех и съм на разположение ако мога да помогна с нещо

    Коментар


    • #3
      От: морско приключение

      В какво състояние е лодката? Кога за последно е излизала в морето? Какви навигационни уреди има. Колко мили минава с този един тон нафта с 18 възла? За дизел или за бензин говорим?

      Базирано на почти никаквата информация, която имаме, ето какво бих направил аз-
      Забравям веднага за 18 възла. Ще я карам със 7-8 и ще харча 5 пъти по-малко гориво. Базирано на тази скорост ще си изчисля къде да спирам за гориво, като винаги да ми остават поне 1/4 резервоар. Ако говорим за дизелови двигатели, смятам 4 литра на морска миля при пълно натоварена лодка и при тихо море. 25 литра на час е другата сметка. При 18 възла, сметките по 5.
      Ако лодката е в добро състояние и има автопилот тръгват 3ма. Единия механик. Ако имате някакви каквито и да са съмнения за лодката, или е без автопилот, тръгвате 4ма, механика е ясен. Оборудване- Дрехи за каране отвънка, ако се наложи. Противоводен фенер, челник /това за всеки от екипажа/. Портативно VHF, IPhone, IPad /или и двете/ с качен Navionics, зареждачка за 12V и 220V, ние носим и SPOT, и сателитен телефон, и AIS, и... ама е ясно, че няма да се затоварите с $ за едното плаване.
      За лодката- Спасителните ризи за всички да са с мигалка и свирка. Спасителен кръг с мигалка. Рог за мъгла /един електрически на лодката и един портативен/, пожарогасители, ракети и пушеци, кофи х2, спасителен сал или поне надувна лодка. За моторите- сменям /не ги проверявам а директно ги сменям/ главни горивни филтри. Взимам си поне 10 резервни главни горивни /това Racor ли има или е друг вид филтър?/ и 4 горивни на мотора. Взимам си 4 импелера, проверявам, и при съмнения /напукани/ веднага сменям импелерите на главните мотори. По ремък /или комплект ремъци, не знаем с колко ремъка е мотора/ на мотор. 2 маслени филтъра и 150% масло /ако събира 5 литра масло, взимаш 7- на мотор говоря/. Трансмисиите, ако са с филтър, по 1 на трансмисия и 150% масло или АТФ. Оправлението на хидравлика ли е? Ако е, 4 литра масло за хидравликата. Ръчките за gas и трансмисии трябват ли им течности за да включват /това зеленото в резервоара НЕ Е обикновен антифриз!/. Ако е на течност, 5 литра и там. Не се бъзикаи с масло за тримовете, няма да ти трябват. Ако имаш тръстъри и имат масло, взимамш 2 литра W90 /това е маслото на 90% от тръстърите/. Антифриз не взимам, ако се наложи, минават на вода.

      Проверете си акумулаторите, затегнете клемите, вижте да не им трябва дестилирана вода. Носете си кабели за подаване на ток и 2 шепи бушони. Ако на тия мотори им трябва ток за да работят /новите така ги мислят да ги ..../, каквото за моторите, това и за генератора от към части. Ако не им трябва ток да работят, оцвирваш генератора, важното е да пали- така или иначе аз не бих въртял генератор през цялото време /абе, тука сме с палми, там студенко ли е?/.

      Има и още, ама по хавлия и с кафе в ръка, направо се учудвам, че и толкова измъдрих.

      Ааа, всичките ремонтни дейности се извършват от екипажа, с наличните на борда инструменти. Номера с "дай за малко тоя ключ, че да я оправя и да тръгна" не върви, освен, ако не "забравиш" да върнеш ключа при тръгване /мама ми е казала "не кради"!/. При тръгване, за един час и избивам рогата- 90% товар на моторите и проверка на машинното през 10 минути.
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

      Коментар


      • #4
        От: морско приключение

        Благодаря ви много за информацията.Двигателите са дизелови на съм допуснал грешка при скороста тя е 9 възела но ми казаха че гори 12л на час дали е възможно.

        Коментар


        • #5
          От: морско приключение

          Да, с 5 възла толкова ще гори... Я пак прочети по-горе.
          Между другото, докато не кажеш за каква лодка става дума, няма как да ти се помогне много.
          Колко ти е водоизместване?
          Колко водолиния?
          Колко ти е скоростта при газ до дупка?
          Марка и модел мотори?
          Колко оборота с газ до дупка?
          Размера на сутиена на жената на капитана?
          Сестра има ли?
          ...

          Без конкретни данни няма да стане.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

          Коментар


          • #6
            От: морско приключение

            При първа възможност ще е напиша.Благодаря.

            Коментар


            • #7
              От: морско приключение

              Скорост по водолиния минус 10% ти е скоростта на дълго плаване еле ако никой друг не плаща нафтата.

              Аз бих си носил половин тон нафтичка във варели,е така да има.Не ви знам как ви се плаща ма ние това го правим по двама,като тресне автопилота викаме трети,но това при проверена лодка,че няма как един кара и един само ремонтира долу.И ти се такова мамицата,4 часа караш,4 спиш........като се пребереш и ти трябва дизелов мотор да работи да те приспива.

              Кажи модел на лодка да ти намерим точно с какви мотори идва,тестове,скорост,колко папка........и от там къде и през колко време се спира.От лодка до лодка разликата голяма,тая ще е някоя бърза,лека с малко гориво,смятай спирки през 250 мили,ако и качиш половин тон нафта във варели то спокойно при тихо време удвояваш ма пък си е кеф Уно вино тинто.....
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

              Коментар


              • #8
                От: морско приключение

                Благодаря BENZBOSS ако минаваш през Приморско черпалката е от мен.0898750083 денонощно.

                Коментар


                • #9
                  От: морско приключение

                  Последно в Китен вършахме,до станцита на Телевизията,трябваше десетина години по-рано да се обадиш.

                  Брата верно го пише - модел и марка на лодката,от там ти намираме 3-4 опции с какви мотори идва и долу горе с разлика 5-10% ти казваме и как върви и колко харчи,после тегля една черта и ти ги рисувам спирките.

                  На един и сьщ мотор могат да ми сложат много модели трансмисии според това на каква лодка се качва,с 1000 коня дизели мога да правя 6.5 възла на 600 оборота както и 7.5 възла на 1100 оборота,разлика в горивото тройно,Е едната макс ще направи 15 възла,а другата при 15 и се отваря блендата и си показва рогцата,30 за нищо ги няма.От там и милите - едната ще покрие двойно на милите на другата.

                  Примерна лодка дай,близка до тая та да видиш долу горе как се смята пък ти вече ще си ги сметнеш сам като ти падне инфото.Мерцедес и БМВ осмици по 5 литра на магистрала със 140 колко горят,едно канче им е разликата и минават една и съща дистанция долу горе.Тия 5 литра в ЗИЛ или подобно е съвсем друга бира.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

                  Коментар


                  • #10
                    От: морско приключение

                    Другата седмица идват документите и ще ги кача.

                    Коментар


                    • #11
                      От: морско приключение

                      Каква е цената на такава услуга има ли някаква или е на договорка.

                      Коментар


                      • #12
                        От: морско приключение

                        На договорка. Не го ли познаваш тия дето те наема, си искаш самолетните билети, храната, горивото, марините, резервните части ... предварително. + определена сума "аварийни". И поне 50% от заплатите ви. Останалите 50% като пристигнете.

                        Има и друг номер. Всичките разходи предварително, 1/3 от парите за заплати предварително, 1/3 при минаване на половината дистанция, 1/3 на Босфора. Винаги е по-добре на "ти гониш". Еле ако не му вярваш на чорбаджията.
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

                        Коментар


                        • #13
                          От: морско приключение

                          Ние работим по друг начин - плащам всичко и си чакам парите после.Повечето ги познаваме обаче и бизнеса идва от брокери,така някой му кефнало.........виж горе,парите напред и ще видим.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

                          Коментар


                          • #14
                            От: морско приключение

                            Ние си чакаме после парите, ама колко ни е лесно да я заключат за дока, и колко е лесно в България да се разправяш с някой .... /тук само многоточие мога да сложа/?

                            Парите напред и "ти гониш".
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

                            Коментар


                            • #15
                              От: морско приключение

                              Така де, и аз това казвам,да ги плюнчи пък ние ще видим
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X