Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Untie the Lines - Соло шляене из карибско море

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Untie the Lines - Соло шляене из карибско море

Такъв един и нашенец търсеше спонсори за обиколка под трите носа с 6 метрова яхта, ама май си седи на топло в Италия и харчи парите от спонсори, ако въобще му се е вързал някой.
    За каката цената на транспорта с извън габаритен товар, конвой и т.н. ще около цената на нова лодка от този клас, но пък казват , че човек е толкова голям колкото големи са мечтите му.

Коментар

Да де ама пьк с Е ТАКЬВ шрифт едно време над хангара с лодките беше написано НАЧАЛОТО НА ВСЯКА ГРЕШКА В МОРЕТО Е НА БРЕГА.

Дано успее де,само канала и е 2 бимберици пресичането.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Тази мацка ме кефи. И аз съм намислил някой ден да се добера до Великденския остров, но нямам намерение след това да се отправям на север. Нейното начинание ми напомня за плаването на едно швейцарско семейство, само че по обратния маршрут:

https://www.youtube.com/watch?v=yb8GB_o5qUA

https://www.youtube.com/watch?v=ovfBE909sbA

https://www.youtube.com/watch?v=mTSS8i_1q0Q

Да си возиш лодката на камион е ужасно скъпо удоволствие. От опит мога да кажа, че прекарването на подобна лодка струва малко под 11 000 Евро за около 2500км разстояние. Това е за Европа, за Щатите не мога да кажа.
        There's someone in my head but it's not me...

Коментар

Тук ще е по-евтино,но пьк да имаш подготвена лодка и да не минеш по море си е глупаво,време се иска само,а и това е лесния маршрут,Сиатьл до Флорида не е кой знае каква мька за плаване.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

А колко струва Панамският канал за 10 метрова лодка? Това хем и на мен ще ми е интересно да го разбера. Може да се окаже, че с камион все пак няма да е чак толкоз по-скъпо, като към канала добавим и неизбежните останали разходи по този дълъг път около Северна Америка?

Коментар

Първоначално публикуван от Zeehond Преглед на мнение
              А колко струва Панамският канал за 10 метрова лодка? Това хем и на мен ще ми е интересно да го разбера. Може да се окаже, че с камион все пак няма да е чак толкоз по-скъпо, като към канала добавим и неизбежните останали разходи по този дълъг път около Северна Америка?

Е Боса по-горе е писал 2 хилки е пресичането.

Коментар

http://www.centenarioconsulting.com/services.html

Точните цифри са в линка. Грубо си ги смятай $1500-$2000. Препоръчвам я тая агенция. Ако ги ползваш, прати на Ерик много поздрави от двамата Българи близнаци, ще се сети веднага. Карането от Канада до New York, ако не спираш на всяка керемидка, и пропуснеш Коста Рика /$1000 за добър ден/ няма да ти излезе повече от $5000. Ама си ги смятай поне 3-4 месеца.
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Баси цените... тия защо изобщо се занимават с дрога!
                  Да си прокопаят по един канал и готово...

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                    Баси цените... тия защо изобщо се занимават с дрога!
                    Да си прокопаят по един канал и готово...
                    http://www.cheapestdestinationsblog....-panama-canal/
                    – $321,446 for the containers
                    – $11,445 for the work of 7 tugboats
                    – $4,745 for ground assistants
                    – $3,600 for ground wires

А $330 000.00 как ти звучи? Толкова плащаха преди няколко години пълните контейнеровози. Сега май плащат повече.

Новите шлюзове /да не му викаме "новия канал" защото не е такъв/ ги изчислиха на 2.3 милиарда. И по последни сметки, тия милиарди няма да стигнат до никъде... Искам да съм каналджия!

Коментар

Защото им го дадоха,а трябваше едни чембери и това е.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Ужас, то аз прочетох още първия път за 2-те хилки, ама ми се стори много и затова реших да попитам конкретно, данеби да е станала някаква грешка. Явно няма грешка и наистина в един момент може да се окаже по-добре да си превозиш лодката с камион от единия бряг до другия.

Коментар

Камион от единия бряг до другия е поне $15000. Ако ти си я караш на ход-$4000- $5000. И канала ти го включвам в тия $4000.

Коментар

Да де, ама ти сам каза, че плаването ще е около 3-4 месеца. Не знам на тази германка, какъв й е случаят, но за 3-4 месеца може да заработи 15-тина хиляди Евра в Германия, докато лодката й я чака на някоя марина Тя си знае, лодката си е нейна, да си я прекарва откъдето й е кеф

Коментар

Е то ако така го мисли да взима една Веспа и с леко газ на бачкане.Нали знаеш - моя план е да нямам план и твърдо се придържам към него.......
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Не знам дали гледахте и другите епизоди в тубата, но тази мацка явно все пак разполага със средства. Сестра й и идва на гости, като донесе разни "подаръци", тя самата купи и монтира платна, лебедки, оборудване /печка с газови котлони и фурна, сонар, нова стартерна батерия, контролер, кабели и др. подобни/. А колко труд само хвърли по почистването на корпуса отвън под ватерлинията, не е истина. Повече от две седмици жули с флекс и шлайф, почиства с разни химии остатъците от боя, намери разни заварчици да заварят пробойни на корпуса, боядисва. После пък сама направи ремонт на водната помпа от охладителя на двигателя. Аз поне не познавам много мъже, а камо ли жени, които да могат да свършат всичко това сами или даже с малко помощ от приятел, но като основно действащо лице да са самите те.
                                Последно редактирано от Алекс Маринов; 28-01-15, 19:18.
                                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                                First impression is not always true. Get inspired.
                                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X