Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за ремонт на лодка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за ремонт на лодка

Макгрегоар го забрави като лодка,все едно да си купиш Нива с идеята,че си взел джип.Плува ма ще го псуваш,не дава кеф.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Колеги няма бюджет за по-скъпа.По-добре с макгрегара, от колкото нищо

Коментар

Долу горе бюджета да кажеш ако искаш?

И до къде си с плаванията,в смисъл на какво ниво,че според мен е по-лесно да прекося Атлантика с що годе нормална лодка от колкото с нещо такова като това горе по кофти време на годината от кофти място.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Само това ли?А какви са аргументите.Има доста преимущества.Гази плитко, изкарвам го на плажа и го ползвам като каравана.Карам го по дунава,ефтин е и други неща.Какъв му е точно кусура.Не става и точка.Нали има и швертове???

Коментар

Единствено си мисля за гъцките острови, хърватия, италия и франция и испания.Доста съм скромен!!!Никакви големи океани.Все още съм на първо ниво.

Коментар

Ако приемем, че лодката от снимката е в отлично състояние, като се изключи дупката, което би било невероятно, но да приемем, че е така и ако е добре оборудвана, защото оборудването в общия случай е почти 50 процента от цената на лодката, и ако цената за която я продават е наистина символична, тогава може би си струва да се инвестира в един такъв проект. Но, (продължавам да предполагам, че горенаписаното е вярно) според мен по-евтино ще излезе да се докара с камион до България или Гърция, където да се ремонтира. В България има поне един човек, който има всички условия и дадености, да я направи като нова. Въпросът е, дали наистина накрая ще излезе сметката, защото на пазара има достатъчно много евтини лодки, без дупки, при това на къде-къде по-близки дестинации. Тази, като я гледам е дизайн някъде от средата на 80-те, което означава, че не е първа младост. Нямам идея, колко е голяма, но ако е до 11м, по-моему трябва да я подаряват, за да си струва човек да се занимава с нея. Това е моето мнение, не искам да ангажирам никого с него, просто се опитах да бъда обективен.
              There's someone in my head but it's not me...

Коментар

Цената и е 3500евро, 79г. дължина 10,4м.Тази информация е заинтригува в началото.

Коментар

Първоначално публикуван от lomidol Преглед на мнение
                  Здравейте, спешно трябва да взема една лодка , но има проблем, дупка на носа.
                  http://www.theyachtmarket.com/boatim...58332large.jpg
                  Мога ли да я отремонтирам на место
                  Някакви идеи?
                  Лодката не може да се кара по суша .Високи такси.
                  0889-399-456
                  Два пъти съм участвал в оправляне на подобни дупки, един път отпред обаче малко от десния бок и един път отзад, под мотора. Най-важно е да знаш да ли е повредена арматура (скелет) на лодката, ако е повредено хоризонтално ребро, работа става възможна обаче солена. При старите лодки (преди 1990) в ребрата се слагаше дърво и се облицоваше с стъклена вълна и полиестерна смола, след това минаха на един вид пластмаса заради общото тегло, еластичноста на самия корпус а основно и ради цената. Предполагам да в Дания има специялисти за това, ако не, в северна Германия или Швеция сигурно. Свържи се с един производител на лодки от региона и поговори за проблема ти. Имаш целата зима да намериш един такав, това не требва да се прави преди пролет, горе на север не преди Май. Покрий дупка с платнище и почни да сваляш интериор. Аз обаче не разбрах, лодка твоя ли е или ще е купуваш.
                  Three witches watch three Swatch watches.
                  Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

На мен ако ми изпадне подобна лодка .... за без пари ... или почти, бих я ремонтирал на място и ... газ към Гърция.
                    В това време ... бих драпал до Рейн, свалям кила, и ... на мотор по реките до България.
                    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Знаш до каде ще стигнеш без кила до дъното

Коментар

Първоначално публикуван от sergej Преглед на мнение
                        Знаш до каде ще стигнеш без кила до дъното
                        Знам!!
                        На мотор ... по реките и каналите. Рейн, после Дунав и съм си в България. Мачта долу.
                        Тази година съм свидетел на плаване от Ламанша ...... до Силистра ... само по каналите и реките ... после стигнахме до Созопол, ама в Костанца откарахме 5 дена ... да падне вълната малко.

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                          На мен ако ми изпадне подобна лодка .... за без пари ... или почти, бих я ремонтирал на място и ... газ към Гърция.
                          В това време ... бих драпал до Рейн, свалям кила, и ... на мотор по реките до България.
                          И аз така си мислех, но нямам опит.Затовапиша тук.

Коментар

Че кила на тая лодка сваля ли се???

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                              Знам!!
                              На мотор ... по реките. Рейн, после Дунав и съм си в България. Мачта долу.
                              Пак нямя да стане, повеч от 2/3 са над водата и ще се обърне много лесно, другото какво ще правиш с кила, лодка от 10м производство преди 1990 има минимум 4 тона и кил е 2,2-2,4тона

Коментар

Съгласен съм с теб, но ..... ако се пътува по море.
                                Точно за това предложих реките и каналите.
                                Представи си старо много луксозно моторно корито, 15 метра. Къде му е кила и .... колко стърчи над водолинията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X