От: Определяне на позицията без GPS
Влизам в Сан Франциско. Под моста мъгла. Трябват ми на УКВ 16, 06, 22 канали. На мониторите ми трябва радар, карта, инфрачервена картинка, на малките монитори- посока и скорост на вятъра, 2 дълбокомера, позиция на стабилизаторите, данни на главни и спомагателни мотори... Отделно си гледам двигателното, кърмата, горната палуба /като се изкърти нафувната лодка да в видя/ на камери... Абе разноглед ставаш.
На горната снимка в мъглата- радар на цял монитор, карта и цифри на 2 половини на втория монитор.
И про всичката тая дандания, вадиш компаса, излизаш на вънка и започваш с пеленговането... Е за това вече даже съм позабравил ръчната навигация. С толкова монитори човек няма време в носа да си бръкне, какво остава за пеленгуване.
Причината е многото трафик. Навалицаааа. Ще пусна снимки след малко.
Първоначално публикуван от viplamen
Преглед на мнение
На горната снимка в мъглата- радар на цял монитор, карта и цифри на 2 половини на втория монитор.
И про всичката тая дандания, вадиш компаса, излизаш на вънка и започваш с пеленговането... Е за това вече даже съм позабравил ръчната навигация. С толкова монитори човек няма време в носа да си бръкне, какво остава за пеленгуване.
Причината е многото трафик. Навалицаааа. Ще пусна снимки след малко.
Коментар