Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Определяне на позицията без GPS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Определяне на позицията без GPS

Първоначално публикуван от viplamen Преглед на мнение
    Това на снимката защо има от всичко по две(плотер, радио и т.н.)?
    Влизам в Сан Франциско. Под моста мъгла. Трябват ми на УКВ 16, 06, 22 канали. На мониторите ми трябва радар, карта, инфрачервена картинка, на малките монитори- посока и скорост на вятъра, 2 дълбокомера, позиция на стабилизаторите, данни на главни и спомагателни мотори... Отделно си гледам двигателното, кърмата, горната палуба /като се изкърти нафувната лодка да в видя/ на камери... Абе разноглед ставаш.

На горната снимка в мъглата- радар на цял монитор, карта и цифри на 2 половини на втория монитор.

И про всичката тая дандания, вадиш компаса, излизаш на вънка и започваш с пеленговането... Е за това вече даже съм позабравил ръчната навигация. С толкова монитори човек няма време в носа да си бръкне, какво остава за пеленгуване.
    Причината е многото трафик. Навалицаааа. Ще пусна снимки след малко.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Минимум 2 екрана и 2 станции,че като си извадя и пада с моето радио от раницата да покрием най-главното.В момента на гнида Круисер 497 имам 4 камери,само за тях ми трябва една плазма и това без да бъркам навигация,мотори,радар,сонар,Флир,.

Аз не се бьзикам,на среден размер корито мммммм 25 метра и горница са по 5 броя поне.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

За какво са ни многото монитори-
        е точно сега нащраках малко снимки за пример. Имам да речем 3 монитора. Около нас няколко десетки островчета, течения, водовъртежи, специални зони където големите батковци са с право на път... Общо взето, интересно място.

Да си представим, че съм в на брат ми мъглата. На единия голем монитор слагам радара. Лодчици колкото искаш, трябва да се гледа. На другия монитор слагам карта на района около мен. На тази карта ми излизат всички с автоматична индентификационна система, ама не ми показва камъни, зони с трафик, вехи... Ако и врътна на тая карта зоом, започва да показва всичко, ама губя батковците с автоматичната индитификация. Тоест не ги губя де, просто ми показва само тия на екрана / на 1-2 мили да речем/. Аз искам да знам има ли голям кораб на 6 мили а не да ме изненадва като се приближи на 2. Те вървят с по 12-15 възла, аз сега съм с 6.5 /гледат да им е романтично ония от зад/. Някой инженер е направил максималната дистанция на алармата да е 2 мили- не мога да задам автоматичен пискун, свири прекалено късно. В момента автоматичната индетификационна система ми дава 99 марки. Явно толкова може. Пред Панама съм броил 270 и малко.
        Значи до тук- 1.Радар, 2.Карта за близо, 3.Карта за далеч. Понеже нямам огледала, имам 2 камери гледащи назад. Вечер на едната слагам инфрачервената камера, на другата си гледам надувната лодка или собственика как пуши на кърмата. На друг монитор си гледам машината /като изтреска някой маркуч да видя с какво ще се оцапвам/. И после има автопилоти, дъно, вятър, скорост по водата, стабилизаторчета...

Някои лодки ги правят да се карат от едно семейство. Ама като искаш да пресичаш океани с тях и си сам на мостика, само камери и монитори те спасяват.
        Прикачени файлове

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:169.1 КБ
ID:5509198Натиснете снимката за да я уголемите

Размер:112.4 КБ
ID:5509199Натиснете снимката за да я уголемите

Размер:74.7 КБ
ID:5509200Натиснете снимката за да я уголемите

Прегледи:2
Размер:108.4 КБ
ID:5509201

Коментар

И е 57 без деца с един мотор,един генератор,флир май нямаше,преден сонар няма,маретрон или 2000.......сума и неща няма.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

ехе .. личи си кой не кара нощем .. с белите буьОве .. няма ни фенер .. нито даже циганин със свещ ..вързан там на бруствера.

Коментар

Имам FLIR бе! Е къде е горещия мотор на дингито.
                Прикачени файлове

Коментар

Да и екранче колко на сина Айпадчето,Флир за 40 бона и екранче за 200,Колчо слепеца.........

Прати му много поздрави,аз тука и толко нямам,с бастунчето пред котвата и бегай пай се

Краси ще загубиш тука,тая си я докара от Флорида до Сиатъл,това са 2 педи на глобуса и то двама човека в сезона на ураганите.На тая лодка беше като му пращах нишани да бяга от урагана,помниш ли?
                  Стягай се,че идваме
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

да бе .. и на FLIR-a буйчетата светат у розАво нощеска сигурно. Даже махат с ръчички .. ако не им обърнеш внимание.

Коментар

Там си трябва 50 инча бар или моя с двете допълнителни.Ще видиш след десетина дни хил Били реднек спешьл .

Той има спомагателен резервен мотор,и да врътне нещо на големия го реже и куца с малкия.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Киикикик .. представям си как джитка около островите с тея "халогени" на "дълги" .. от околните къщи жгу обадат на лошите .. за светлинно замърсяване.. или пък ще помислят че идват немците да ги превземат.
                        Тук не е кат ония доле по Орегон дет са вавързали по 5-6 луни ...

Коментар

Баце, аз карам с тромбите напред /когато ми разрешат да тромбя де/. На музея на Панамския канал, като плеснах едни тромби за разкош, съм сигурен, че поне трички се напишкаха и поне 20 си изтърваха камерите на цимента...

Коментар

Вие сте на друга планета с тия телевизори.
                            Миналата година 12 годишната Бавария си загуби връзката между единствения gps и антената, та кептъна направи добро показно с компаса за пеленговане и последващата счислима прокладка през 1 час.
                            Мисълта ми е - недейте да отписвате "древните" методи. По нашите дължини още са актуални, особено ако си на дърто корито, където ако се скапе "плейстейшън-навигейшъна" може генерално да ти спре тока като едното нищо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X