Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Определяне на позицията без GPS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Определяне на позицията без GPS

На капитанския курс ни учиха как се пеленгова - по един видим обект, по три видими обекта...

Като говорих обаче с един приятел, който не ползва GPS, предполагам за да му е по-кеф, той каза, че си определя точките, в които прави поворот по следния начин. Тия точки му трябват, за да си нарисува действителния маршрут, като пристигне, за където е тръгнал.

Ето как го прави - знаейки курса, по който се движи, в момента на поворота определя ъгъла към даден видим обект с известно местоположение. Пресича двете линии и си получава собствената позиция.

Сега, той плава само по Хърватско, където постоянно има видими обекти, пък и според мен не ти трябва много-много да се пеленговаш, защото няма много начини да се загубиш, но въпреки това ми е интересно каква работа върши неговият начин? Дали действителната прокладка, която той прави по този начин има нещо общо с действителността?
    "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
    Gabriel Garcia Mаrquez

От: Определяне на позицията без GPS

До скоро все пак нямаше джипиеси, навигацията никой не е отменял след появяването им обаче.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
      До скоро все пак нямаше джипиеси, навигацията никой не е отменял след появяването им обаче.
      Така де, въпросът е за конкретния метод - колко е точен и става ли изобщо за използване. Сравнен с круиз пеленговане и пеленговане по три точки например.

И да го разширя малко въпроса - при круиз пеленговане, демек по една точка с отчитане на пеленга й в два отделни момента от времето и изчисляване на изминатото за това време разстояние според скоростта, приложим ли е при плаване под ветрила, където скоростта не е много постоянна?
      "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
      Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Вече не помня, че беше преди 35 г. , когато ги учих тези неща, почакай обаче братята да се появят. Не вярвам да не ползват лоции.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Става ма колко е точно той да ти каже,аз в локва дето я знам на изуст и с точилка пеленг мога да тегля.

И какви лоции,това беше много преди да насадят по 2-3 екрана на лодка.

Е от тук ти пиша,седнал и уж карам в мъглата,отделно имам телефон с карти и Айпад с карти,2 ръчни GPSa и радио с вграден.Е имам и ръчен компас пелени да мятам ма в тая мъгла ега 'фана нещо.
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от BENZBOSS; 06-08-13, 17:30.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Тая снимка малко овъркил го раздава.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Що,какво и е?Баш от мястото на събитието........

Повечето неща които го караме имат поне 2 телевизора,а че са ги вързали за една антена друг въпрос.На това мога да си гледам и скапаното динги на задника на лодката.

Големите имат по 5+,Очи палачинки
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Абе брато, тия са познали. Снощи слушах по радиота, гъста мъгла щяло да ви друса.
                За овъркила- на, от другото място на събитието. Отдавна вече не се занимаваме с пеленговане. И в на брато мъглата... Вчера минахме през 4-6 възла течения, някои с водовъртежи. Пожелавам успех в пеленговането...!
                Прикачени файлове
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

мъ Кептън .. що така фотото нанавъпреки бре? Нема ли кой едно кафе да ти курдиса? туй за БОСО-то кептън .. че да не стане обърквация

Коментар

Снимката не е хванала другите 6 малки екранчета... И това е без ръчните аварийни играчки. Оставете на баба методите, купете си 2 противноводни GPSa. Да, важно е да знаеш и без тях. Даже и инструкторска тапия имам. И последния път като ми се наложи да го ползвам, Рейгън май беше президент....

Коментар

Красиииии на кой говориш?И само не казвай Александров,че пак се бъркаме.

Аааа допълни си.......няма кафе,много мята,скапан скутер.Ако можеш да куцаш на лодка викай,че в края на месеца сваляме една ма първо трябва да кача тая и още една.

Брат кьде отиваш ва майка?
                      Последно редактирано от BENZBOSS; 06-08-13, 18:24.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Пия кафе бе. Никъде не отивам. На хоризонта има мъгла и не ми бачка пеленговачката. Ще киснем тук докато не се разсея. Тромбите за мъгла са ми по метър. Собственичката получава сърцетуп като свирна. Забраниха ми да свиркам...

Коментар

Свиркай си.

Кажи на автопилота какъв пеленг да му наместя,че как съм с ботушите един къч и е до там.Вьрзали са му компаса за Реймарините и всичко цуца позиция от грешното мьдо на Пол Робсън.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            .......няма кафе,много мята,скапан скутер.Ако можеш да куцаш на лодка викай,че в края на месеца сваляме една ма първо трябва да кача тая и още една.

Брат кьде отиваш ва майка?
                            Мъ кьептън .. то нали щеше да е кат Озеро бре ? Кви са тия мурафети сега с мятането?

Аллелеей .. сигур много съм заслужил след кат и куц жъ мЪ зимат на лодка!

Ще провЕриме как е хавата и ще пусна депеша.

Коментар

Това на снимката защо има от всичко по две(плотер, радио и т.н.)?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X