Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смели, луди или извънземни?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смели, луди или извънземни?!?

Tramp - Много БЛАГОДАРЯ за списъка, писах на лични, но няма място в п.к.

До темата : Прави ми впечатление че тези яхти са непотопяеми, сигурно е много трудно с толкова малки яхти да обиколиш света, няма място за нищо.Наистина се иска човек да е и малко луд за да направи такива плавания, респект пред тях.

Коментар

"Непотопяеми" ...? По-трудно потопяеми е май точното определение.
      Луда работа...
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Гагарин всеки го знае нали?А колко преди него знаем ли?

Та така и с тия - минали и се знаят,колко не са минали не ми се мисли. WebRep

currentVote

noRating
        noWeight
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Хм, непотопяеми? Веднага се сещам за рекламата на един такъв, води се май че най-голямата морска трагедия.. Иначе бетонни корита за на вода се правят мноооого отдавна, почти от времето на металните. Като предимство се води липсата на вълново съпротивление/ поне за мен теоретично щото много големи изделия от бетон на море няма/, некорозивноста им, ремонтнопригодни .. Недостатък за експлоатация по топлите морета-обрасвали най-скоростно в сравнение с всичко друго. Това всичкото горно от прочетено и по приказки, а личното ми наблюдение е на няколко шлепа от бетон които никой не се наемаше да каже на колко години са но ги използваха като склад на вода, закотвени и безсмъртни.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Малко късно се включвам, ама все пак по-горе се засегнаха книги на тази тематика.
            От малък си пазя една уникално добра книжка - Жан Мериен "Самотни Мореплаватели" на библиотека "Нептун" от 1973г.
            Скоро не съм я препрочитал, но до колкото помня се описваха всичките първи в нещо самотни мореплаватели. От първия изобщо дръзнал да прекоси Атлантика до първия околосветски без спирания и т.н.
            Не знам как са правилата с такива стари издания, но ако има мераклии мога да я предоставя за сканиране.
            Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
            Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Смели, луди или извънземни?!?
              все още има такива дори се и състезават...
              http://www.minitransat650.com/wordpress/
              лично аз преди години си мислех да тръгна с подобен съд

Коментар

все още има хора малко луди, но плават за кеф
                http://www.microcruising.com/

Коментар

И точно едни такива "малко луди" ги търсим сега. Потънаха снощи. Че и двете си деца взели с тях!
                  Не си правете експерименти с корита. Или лодка като лодка или седиш на плажа.

http://www.foxnews.com/us/2013/02/25...san-francisco/

Ето ги, без спасителен сал, без GPS, без EPIRB... Никой не ги знае къде са. По изчисления от радиото са някъде около нас. Ама "накъдето" е колкото от Варна до Бургас. Върви 4-5 метра вълна, 5-7 градуса на въздуха, 10 на водата. И 4 годишно дете. Правили си спасителен сал от хладилната чанта! @&$&@&$ Защо с децата бе?

На, луди и извънземни! И затриха децата!
                  Последно редактирано от NIKSD; 25-02-13, 17:45.

Коментар

Всеки знае себе си, ама.. според мен колкото повече плаваш, толкова по-предпазлив ставаш. Аз например мразя спасителните жилетки от дете. Нали се сещате, че преди 20-30 години бяха едни такива огромни стиропорени кютуци, дето пречеха да се завъртиш.
                    Миналата година обаче скъсахме ванта и счупихме мачта. То си е страшничко само по себе си - на мен ми е за пръв път, ама истинският страх дойде по-късно, когато вече на брега осъзнах, че точно 3 секунди преди счупването бях на носа да прибирам спинакер-гика. И ако нещо ме беше изтрещяло по главата и хвърлило във водата без спасителна жилетка, щяха да вадят удавник. Така че оттогава без повече каубойски номера...

Коментар

гледам темата направила и втора страничка
                      и никой не се сеща да спомене и българина прекосил Средизено море и Атлантика/от България до Антилите по точно Сен Мартен/
                      с най малката българска лодка ...за сега
                      Васил Бязов с яхта "Герана" /туристически Петерсон/

Коментар

Първоначално публикуван от wildheart Преглед на мнение
                        гледам темата направила и втора страничка
                        и никой не се сеща да спомене и българина прекосил Средизено море и Атлантика/от България до Антилите по точно Сен Мартен/
                        с най малката българска лодка ...за сега
                        Васил Бязов с яхта "Герана" /туристически Петерсон/
                        Типичен пример за лодка, която няма работа да прекосява океан.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                          Типичен пример за лодка, която няма работа да прекосява океан.
                          NIKSD, извинявай за въпроса, знам че си професионалист, но би ли обяснил на нас, лаиците, които се занимаваме с ветроходство от 30 и повече години, макар и любителски, защо тази лодка няма място в океана ?

Коментар

Първоначално публикуван от LZ4BU Преглед на мнение
                            NIKSD, извинявай за въпроса, знам че си професионалист, но би ли обяснил на нас, лаиците, които се занимаваме с ветроходство от 30 и повече години, макар и любителски, защо тази лодка няма място в океана ?
                            Като оставим на страни провокативните нотки, щом от 30 години ... значи се познаваме. Здрасти!
                            Личното ми мнение е, че туристическия Петерсон е леко строен за преминаване на който и да е океан. Ако се пробва човек зимата, рискуваш още докато си тръгнал от Европа да те зарита нещо. Лятото пък рискуваш като слезеш надолу. Другите 2 сезона си е ролетка.
                            40-45 възла не са нещо супер рядко срещано. Няма автопилот, който ше я кара на 45 възла с тежка чупеща се вълна. За да може ефективно да се справяш с времето, на толкова лека и такъв размер лодка, трябват поне 4ма и пак ще е до момента в който започне да глисира на гола мачта надолу по вълната. И като се сурне със 17-20 възла, няма с какво да я спреш. И да има, няма утка по палубата, която да издържи на тоя зор.
                            4 ма за 25-30 дни плаване- само питейната вода им е няколко стотин литра. Или си ги носиш в бутилки и претоварваш лодката /нали няма само вода да носим/, и на първото здраво време трескаш всичко около управлението или разчиташ на машинка за обезсоляване. Тя като спре, и ...
                            Мога да продължавам ама няма смисъл. Да прави се, да правят го и ще продължават да го правят. Това не означава, че е правилното корито за отворен океан.
                            Преди година имах късмета да запецна няколко дни на едни острови които са 1/2 свят от Европа. Заприказвах се с един сърбин и двама поляци. С 2 думи- голяма цедка. Който беше тръгнал с неподходяща лодка, не беше стигнал.

Стомничка си е с такава лодка. Процентите успеваемост не ми харесват. Не искам в ефир да казвам колко мили имам ама и 5% да не става за едно пресичане, като събереш няколко на година и ги умножиш по няколко години= никога няма да се пенсионирам.
                            Горното е абсолютно лично мнение. Всеки сам си решава. И не го казвам за да се изтъкна нещо- за да е минал някой океана с негова лодка, значи има повече свободно време и пари от мен. Късметлия за завиждане!

Коментар

И аз като какъвто пожелаете да питам тогава - кое пък на Туристическия Петерсон му е мислено за океана? списък няма да правя,това не е Картер да усилиш някои неща и да го спретнеш за голямата вода,това е лодка мислена,конструирана и направена за кратки регати в близост до брега и няма нищо общо с лодка за отворен океан.

И аз съм някъде там с годините,31 да сме по-точни и съм съвсем наясно кое за къде е правено,за какво става,може или не / всичко може,то може и с Ферари на Сафари ма......../ имам и малко петилетки на спортен Петерсон което не е много по-различно като конструкция от туриста,имам обаче и малко хиляди мили на лодки правени за океана и знам разликата.

Нека не се разбираме погрешно - шапки долу на всеки един прекосил океан с 25 фита коритце,но това не прави коритцето по-мореходно или правилния дънер за целта.Като бях в Аляска видях една Тойота Корола с багажник на покрива,но всичко друго бичи на Форд и Шеви пикапи та и тук същата работа - и тате може и бате може,но океана си иска лодка за да ри е добър процента успеваемост.

И да,пиша от Калифорниан 34 който свалям от СФ до СД,става за целта на много добро време,3 кашона с части,2 куфара инструменти,много сметки и късмет.Ако ме подлепи нещо обаче ще има да си мечтая за истинска лодка.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

NIKSD, с голяма част от последния ти пост съм съгласен. Да, "Петерсон"-а не е най-подходящата лодка за океана. Да, особено ако са няколко човека на борда жизненото пространство става малко (няма място за достатъчно бира ). Но позволи ми да не се съглася с императивното ти заключение "лодка, която няма място в океана". Разбира се, лично мнение... И накрая, но не на последно място - няма никакви провокативни нотки и моля за извинение ако си се почуствал засегнат по някакъв начин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X