Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смели, луди или извънземни?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смели, луди или извънземни?!?

Е аз пред над 100 000 регистрирани си признавам без бой - аз толкова топки нямам,за това се иска СМЕЛОСТ и малко лудост или поне обратното
    Замислих се върху тези думи казани от човек дето с това си изкарва хляба, също така скоро си говорихме с един приятел колко би трябвало да е голяма една лодка, ако решим ей така да тръгнем да се правим на морски пеперуди. Та съвсем случайно открих в нета информация, от която се засрамих, шокирах и останах поне седмица замислен над това, което са постигнали тези ГОЛЕМИ мъже в толкова МАЛКИ лодки, а именно (хронологичен ред и размери във футове):
    ------------------------------------------------------------------------------
    1965 13'6" Tinkerbelle Robert Manry
    Прекосява Атлантика от Масачузетс до Англия

1966 12' Nonoalca Bill Verity
    От Флорида до Ирландия - 65 дни
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:nonoalca1.jpg
Прегледи:1
Размер:69.2 КБ
ID:5972012

1968 6' April Fool Hugo Vihlen
    Казабланка, Африка - Маями, Флорида!

Име:af2.jpg
Размер:63.6 КБ
ID:5972013
    1979 10' Yankee Girl Gerry Spiess
    Вирджиния - Англия за 54 дни

Име:speiss1c.jpg
Размер:42.8 КБ
ID:5972014
    1982-1984 9' 1" Wind's Will Bill Dunlop
    Прекосява Атлантика от Запад на Изток

Име:windswill003r.jpg
Размер:49.5 КБ
ID:5972015

1983 7'11" Giltspur Tom McClean
    Нюфаундленд - Опорто, Португалия. Освен това този човек е и първият прекосявайки Атлантика с гребла!!!!

Име:gilt3.jpg
Размер:22.6 КБ
ID:5972016

1983 6'10" Big C Tom McNally
    Атлантика от Запад на Изток

Име:Big0c-1.jpg
Размер:25.3 КБ
ID:5972017

1993 5'4" Father's Day Hugo Vihlen
    От Запад на Изток, Ню Фаундленд - Англия

Име:father1.jpg
Размер:16.7 КБ
ID:5972018

Има и други, но тези намерих със снимки!

Прикачени файлове

От: Смели, луди или извънземни?!?

А статистика колко подобни опити са завьршили по другия начин има ли?

Засякохме се с др. Васил Куртев в Мексико,пихме по бира и знаеш ли какви му бяха думите

- А аз едно време нищо нямах,ни прогнози,ни навигация,кьсмет,че не ме е хванал нищо до Куба..............

Не цитирам точно,но това му беше мисьлта.Лятото с малка лодка до Куба.Може ли?МОЖЕ.Правилно ли е?НЕ Е.Света е бил друг обаче,сега има инфо,има оборудване и информация и на тая база ти казвам,че аз толкова топки нямам.

Засякохме се и с Николай Джамбазов тук и с 2 думи човека си го каза - много мили плавате.........

Шапка свалям на хора построили лодка и обиколили света.На нас това ни е занаят и на странни неща се качвам,но на много странни не,а Магнолия е вьв втората категория.Средно на месец имаме по около 2-3000 мили или това е като да плаваш до Куба през месец грубо казано та и много място за грешки няма.

Тия горе по снимките са успели,той и Гагарин успя,но статистиката и там си я вижда.Колко са дали фира никога няма да разберем,обикновенно изчезват без следа.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Абе да ти кажа доста са успелите, аз дадох малки примери и то с най-малките лодки! Да не казвам, че има и по-откачени - минават океаните на ГРЕБЛА, кой с кану, кой с каяк! Това вече не мога да го понеса....аз се чудя тия хора къде си побират провизиите, като гледах вашите снимки с касовите бележки
      П.С: ето сайта: http://www.microcruising.com/famoussmallboats.htm

Коментар

........и с мотор 2.5 коня,и сьс сал правен от пласмасови бутилки и с какво ли не.

Тия горе половината са на кьсмет,а колко не им е проработил кьсмета няма как да знаем.
        Не ме карай сега да почвам с обясненията за океански течения и преобладаващи ветрове през сезоните.Шанса на хвьрля бутилка и след 5 месеца да е на Хавай е огромна обаче,лодки сами са го правили това и то не ведньж.Не самотник,а лодката САМА без никой на нея.

Тия горе ги имам на книга и половината ги помня какво са правили.В 21 век лодка без спасителен сал,без динги,без сателитен телефон,без ССБ радио не е лодка еле ако се пробваш по времето и на мястото кьдето не трябва да си.Останалото е кьсмет и малко лудост та точно за това казах,че топките ги нямам аз,не искам да разчитам на кьсмет.За последните 2 месеца около 10 човека са загинали пред Сан Франс и Сан Диего по една или друга причина.

Провизии........океана е обезрибен на 80%,аз от Хавай до тук ако не ми е много карьк мога да хващам по риба на ден примерно.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Че са късметлии явно е така, особенно ей този чичка:

Име:9096_000001567_ec6f_orh370w261_hometporternobackupybw1imgnewsdeskymymnewscover.jpg
Размер:31.3 КБ
ID:5374869
          Хюго Вилен '31 набор, на два пъти прекосява гьола! Явно да види дали късмета му работи, е проработил е Първият път 4100 мили за 84 дни, втория - 115 дни, бил е на 62 години! Въпроса ми е за толкова много време дали не е опитал някой и друг щорм и какво ли още не? Написал е книга естествено "The Stormy Voyage of Father's Day" ....задължително ще се прочете!

Коментар

Всички тези хора, потвърждават заключението на д-р Ален Бомбар, че човек може да издържи в океана продължително време, на съвсем малък плавателен съд, дори без храна и вода. Важното е да не загине от страх и психическа депресия.
            Може би си чел неговата книгата: "Добоволен корабокрушенец", описваща плаването му с открита гумена лодка през Атлантическият океан, без никакви припаси. Кръстил е лодката си с много подходящото име "Еретик". Не е имал и късмет с времето- застигали са го бури, но се е справил. Плаването е продължило 65 дни през 1952 г. Забележителен научен експеримент и сила на духа. Самата книга е чудесно четиво, не само за хора свързани с морето.
            There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
            No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
              Може би си чел неговата книгата: "Добоволен корабокрушенец", описваща плаването му с открита гумена лодка през Атлантическият океан, без никакви припаси.
              Четох в "Читанката" един негов разказ, казва се "Да оцелееш..." Книгата задължително ще я намеря да я прочета, за мен такива книги написани от такива мъже са като учебници по човечност. И именно силата на духа и желанието да стигнеш там, закъдето си тръгнал е ключа на успеха, демек пълно потвърждение на "Господ обича смелите"! Какви са тези хора акъла не ми го побира!? Пеша през пустинята да тръгнеш, как да е, някой голям баир да катериш изпитание си е и не е за всеки ама това в този огромен океан, срещу тези огромни стихии според мен си изцяло в ръцете на оня горе, и ако си пич оцеляваш.....тест, това е....ама не за всеки!

Коментар

Първоначално публикуван от cheto Преглед на мнение
                ... ама това в този огромен океан, срещу тези огромни стихии според мен си изцяло в ръцете на оня горе, и ако си пич оцеляваш.....тест, това е....ама не за всеки!
                д-р Ален Бомбар доказва именно, че всичко е само в твоите ръце и съвсем не е необходимо да си свръх човек за да оцелееш в Океана.
                Имаш късмет- книгата я има в Бургас. Можеш да я поръчаш от тук:
                http://knizhen-pazar.net/index.php?o...BD%D0%B5%D1%86
                Ако има проблем, ще я намеря от друго място. Моля модераторите да проявят разбиране и да не премахват линка веднага. Благодаря.
                Има доста преведени книги на самостоятелни мореплаватели- мъже и жени. Не знам защо, но на български се е наложило понятието "самотен мореплавател", което е неточен превод на английският ефемизъм "single handed". Ако те интересува, мога да ти предложа нещо като списък със заглавия, които да потърсиш.
                There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
                  Моля модераторите да проявят разбиране и да не премахват линка веднага. Благодаря.

ААААА НЕ,модератора тука е гадно подкупно копеленце,трябва да го познаваш поне от 8 години за да минеш метьр с тия линкове.

А по темата аз продьлжавам да нямам толкова топки.Като знам как ни подмята с кьде по - добри неща от тия джапанки и как си слизам с главоболие все едно сьм изкарал 3 рунда и не ми се мисли.Може би щото не работя в офис или ми е ежедневие та не можеш да ме вьржеш за едно такова.Ако ме заключиш в офис обаче нищо чудно да скьсам синджира и да изтрескам и аз някой рекорд с паяжина на задника.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    На нас това ни е занаят и на странни неща се качвам,но на много странни не,а Магнолия е вьв втората категория.Средно на месец имаме по около 2-3000 мили или това е като да плаваш до Куба през месец грубо казано та и много място за грешки няма.
                    Пич, явно много му разбираш, но мога ли да знам какво толква е странното на мойта лодка?
                    Евала на такива като вас дето плават без грешки, далеч ще стигнете

Коментар

Първоначално публикуван от xpresident Преглед на мнение
                      но мога ли да знам какво толква е странното на мойта лодка?
                      Абе аз дето много не му разбирам ми се струва, че "Магнолия" е малко или много странна. Най-малкото заради това, че си е циментова. Все пак цимент, море и лодка са малко различни материи, но всички знаем, че има доста такива представители. Все пак този факт не ги прави нормално общоприети, а се приемат за леко "странни". Разбира се не вярвам някой тук да не уважава положения труд или да се е изказал саркастично, че да заслужава чак такива "пожелания" за "далечно стигане"!
                      И все пак аз за мен като абсолютен лаик се питам, защо аджеба скандинавците, като един морски народ примерно, не са хванали мистриите и да иззидат набързо няколко униката ами са се блъскали с далеч по-скъпи материали?

Коментар

Абе аз дето много не му разбирам ми се струва, че "Магнолия" е малко или много странна. Най-малкото заради това, че си е циментова. Все пак цимент, море и лодка са малко различни материи, но всички знаем, че има доста такива представители. Все пак този факт не ги прави нормално общоприети, а се приемат за леко "странни". Разбира се не вярвам някой тук да не уважава положения труд или да се е изказал саркастично, че да заслужава чак такива "пожелания" за "далечно стигане"!
                        И все пак аз за мен като абсолютен лаик се питам, защо аджеба скандинавците, като един морски народ примерно, не са хванали мистриите и да иззидат набързо няколко униката ами са се блъскали с далеч по-скъпи материали?
                        Не говореха ли така навремето за корабите построени от желязо?

Коментар

Абе аз дето много не му разбирам ми се струва, че "Магнолия" е малко или много странна. Най-малкото заради това, че си е циментова. Все пак цимент, море и лодка са малко различни материи, но всички знаем, че има доста такива представители....
                          Разни водоплаващи от бетон се правят от доста време. Даже теоретично, а май че и не само, имат и някои предимства пред построените от други материали.
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Предимства всичко има пред другите,било то евтино или леко или леснодостьпно или здраво или..........му тьрсиш комбинацията най-често.

Магнолия за мен е странна лодка точно защото е от цимент.Не искам да знам какво става ако се наложи да скоча от 2-3 вьлни е нея.Не казвам,че няма да издьржи,а просто,че не искам да сьм там.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Ей до ся до по сред нощите четох за гореспоменатата Магнолия............NO COMENT!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X