Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Из Европа без цел и посока
Свий
X
-
Понеже ни мързеше да караме от Голям Беглик директно към Белград, решихме да направим една междинна спирка.
Язовир Братушково на няколко километра от границата. Чудесно място, с чудесни хора, изповядващи религията на wakeboard-а.
Препоръчвам горещо мястото на всички желаещи за отдих на петдесетина километра от София, имащи тръпка към екстремните водни спортове!
08седемшест5едно513четири
- 1 like
Коментар
-
Белград.
Границата се минава за около 70 минути сутринта, но с всеки изминал час става по- тегаво. Влизането от Сърбия в България според мен е невъзможно. Опашката от чакащи беше чудовищна- минимум 10 километра: три, на места четири колони. Тапи от по няколко километра имаше и по- натам по пътя, полицията спира всичко и е страшно мазало.
Къмпинг Дунав.
Най- близкият възможен къмпинг с добри условия.
За 47 лева платихме първата нощ и купихме два билета за цялата градска мрежа, валидни 24 часа:
Спирката е на 7-8 минути пеша от къмпинга, качвате се и слизате на последната спирка- “Зелени венац”, в стария град:
Кратка разходка за биричка до Калемегдан и обратно, че е жега та не се трае.
Едва сега разбрахме защо сърбите са толкова набожни: шофьорите на автобуси със сигурност са роднини на Михаел Шумахер или поне са взимали професионална книжка на водно колело- неминуемо си припомняш “Отче наш” и свиваш пръсти за молитва. Все съм виждал автобус да изпреварва коли, но да бибитка на моторите, че се движат бавно, ми дойде твърде много. Да караш колело по тея пътища е, хм… особено безразсъдна постъпка.
Опъваме катуна и проверяваме хладилника как държи температурата на бирата:
Купих от Солун един котлон на Bruner, който се оказа ебаси находката: ултра компактен, мирише газта, а готвиш все едно си у дома, на готварската печка:
- 1 like
Коментар
-
Ден 2
Хващаме пак влакчето (рейсчето) на ужасите за една по- дълга пешеходна разходка.
Слизаме на Пупин мост (в ляво) и тръгваме по брега към Големия военен остров. Не можеш да объркаш, че си на Балканите: всеки строи каквото, където и както му скимне. Фасади, пропорции, цветове, абе всичко е “йеби га”…
В далечината се вижда заветния остров, където съдейки по всичките яхти, се води нек’во гъзарско местенце. Има плаж, където по- младите, подтиквани от кофти хормон, дори плуват във водата- ако аз съм белградски родител, не зная дали ще науча децата да ползват презерватив, но под страх от смъртно наказание, ще им забраня да влизат в тая тиня.
Нек’ви крайбрежни кръчмета се опитват да ни привлекат с обещания за прясна дунавска риба, но въпреки, че ни се хапва рибка, като се сетя къф’ сюргюн ще е вечерта, бЕгаме бърже.
На острова има криво гледащи военни, които се имат за голяма сила и стада диви прасета- не зная кое от двете е по- опасното:
- 3 likes
Коментар
-
Требе ручок. Отиваме към една препоръчана кафана “Знак питаньа”
Голяма грешка. Още със сядането, разбрах, че останалата част от разходката отидЕ у лЕво. За 75 кинта едвам станахме от масата. Сервитьора- възрастен пезевентин, само ни брат-осваше и носеше дунява, кайсиева, вилямовка, ако бяхме поръчали и от шливовицата, трябваше да прекъснем пътуването.
Бай дъ уей, сръбето са се изхитрили и продават ракия като луди със всички възможни похвати на маркетинга и рекламата. Аз например, ракия в тубички, като паста за зъби не бЕх виждАл.
- 4 likes
Коментар
-
До тук с хубавото.
За последен път съм идвал в Белград, преди повече от десет години. Тогава това място ми се струваше, че е Европа. Сега не успях да преценя- ние ли сме дръпнали, те ли са тръгналЕ на левО, обаче нещо не ми е по вкуса. Много са се радикализирали и определено мнозинството са про- руски настроени. Навсякъде има анти- НАТО и анти- Европейски лозунги и внушения. Определено им се ще да подрънкат оръжие: то не са изтребители над Дунав, бронетранспортьори по бензиностанциите, военните ходят наперени, така че всички да ги видят, абе кофти.
За популизма и простотията по- долу, оставям на вас да прецените сами:
Коментар
-
Първоначално публикуван от Вальо Преглед на мнениеПием по едно кафе и тръгваме.
Дали да не пропуснем Загреб и да отидем директно към Постойна?
Хубавото на такъв тип пътуване е липсата на твърдо зададена цел… :-)
https://goo.gl/maps/MrWARNVvbJzL5PCv7
Да не се ръгате в самия Загреб.
Или ако ще продължавате към Словения, аз си бях заплюл един къмпинг
https://goo.gl/maps/2QueFJwuCUoG89U77
Но сега нещо не виждам да го има на картите. Но беше изключително красив парк с река, замък превърнат в хотел и т.н.
- 1 like
Коментар
-
Малииии, на к’во място попаднахме- направо нямам идея как ще продължим другаде…
Минавайки през Загреб следобяда решихме, че е безмислено да се пържим там. Трябваше ни прохлада. Планина.
Словения. Постойна. Къмпинг “Пивка яма”. Ебаааси…
Все си мислех, че след къмпингите в Италия, вече няма какво да ме впечатли, обаче грешах. Утре ще качвам повече снимки и инфо.
- 6 likes
Коментар
-
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар