Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване до Украйна - ІІ част

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пътуване до Украйна - ІІ част

Гена, благодарение на разказа ти, видях една съвсем друга Украйна... Много различна от това, което съм виждал при кратките си посещения.

Обаче това, на снимката долу, дори не мога да го коментирам...

Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Поздравления,останах без думи.Поне 20 пъти съм минавал през КП както го нарече и не съм подозирал за това което си видял.
      Да ли все пак Украйна ще намери своята индентичност или ще си остане, както през вековете, част от някоя друга държава?

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        Гена, благодарение на разказа ти, видях една съвсем друга Украйна... Много различна от това, което съм виждал при кратките си посещения.

Обаче това, на снимката долу, дори не мога да го коментирам...

И на мен ми прилича на др. Ленин - като го видях в църквата пред мен се втрещих, ама.. то бил един пан ,дето му умряла щерката и на смърното ложе един скулптур я изваял абсолютно копие.. както и бащата... А пана май бил давал пари за катедралата или нещо подобно...

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
          Да ли все пак Украйна ще намери своята индентичност или ще си остане, както през вековете, част от някоя друга държава?
          ... Ами не знам! Зависи как ще върви идентификацията и кой ще я води...
          Има едни на Балканите дето се идентифицарат с римски патриции и смятат , че са преки наследници на римските императори... Има едни , дето като видяха това, решиха че са преки наследници на Александър Македонски... Въпросът е да се идентифицираш , но да си знаеш родата! И кръвта! И Вярата! Най- общо казано - като кажеш , че си еди кой си, да знаеш защо... Простичко е...
          Аз, например, съм явно генетично свързан с първата амеба и чехълче на планетата Земя! Ама не мога да се идентифицирам с папуасите от Нова Гвинея... някак си... Мисля, че макар и трудно, Украйна ще се справи с този проблем, който е май по-голям за други...
          Последно редактирано от gtsvg; 10-08-09, 21:40.

Коментар

Чудесен репортаж! Но му се накарах току що на Генади по Скайпа: хич хептен хора не срещна ли в тази държава, не си ли поговорихте? Какво казват?За живота, ЕС, НАТО...за сланината...

Коментар

Ами при всяко отиване в Украйна се събира родата ни от там от различни краища на Украйна! И си говорим за всичко от живота както и тук! Весели хора са, макар и да им е трудно! Но не са песимисти.. Вярват , че Украйна ще си намери правилното място... и по правилния начин....
              Сланинка , Симеоне, си взехме! Чудесна е! Знаеш! Чака месеците с буквата "Р"... щото тук само мръвки от Испания има по магазините и сланинка няма...
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от gtsvg; 11-08-09, 15:34.

Коментар

Днес по "Облаче , ле, бяло!" на ТВ "Скат" за първи път имаше среща с българи от Западна Украйна - Галичина,Закарпатието, по съседство е с Подиля - Каменец Подолск ! Това са българи емигранти до 20-30г на 20 век - градинари в Австро-Унгария, Чехия, Полша, Украйна... Но определено споменават за още крепости в Западна Украйна! Строени от българските князе! Принципно те са десетки! Като цяло са били със смесени бракове, но продължават да тачат прародината си и потомците им се считат за българи!
                Последно редактирано от gtsvg; 15-08-09, 16:10.

Коментар

Прочетох до средата на описанията на Инквизицията и блокирах. Честно, не знаех, че и по тези земи е върлувала тази...тази... не знам, нямам думи.
                  Може би просто преди не се бях замислял, защото изразът "По неутоплению - сжечь" звучи твърде гладко, за да е просто литературен превод.

Ще го дочитам по-късно, разкошно е, но ме изненада и ми дойде малко в повече.
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Тежичък е материалът там... "по неутоплению - сжечь" сигурно си го прочел по стените от снимките ми.. Да, имало е методка за бавно давене с вода, където се е пръскал белия дроб.. и ако не стане работата - изгаряне.. Но не това е е основното... И на нас ни бе дошло изведнъж и в повече на място...

Коментар

От: Пътуване до Украйна - ІІ част

Питах gtsvg за подробности ,но колегата не е влизъл в форума от 22 миналия месец та да питам и тука,предстои ми пътуване до Украйна ,тръгваме със самолет след ден-два ,какви пари вървят там,евро,долари,за джобни става въпрос,хотела и храната имаме кредитна карта,какви дрехи по това време на сезона и въобще всякакви подробности ще са ми от полза !
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Мерси на колегата gtsvg,за съветите,аз вече съм в Украйна,ето две снимки от преди час.....Това е само от прозореца на хотела, но за повече няма време за сега !

Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Киев, предполагам ?
                          Чакаме завръщането, заедно с подробен разказ и много снимки.

Коментар

Здравейте,аз още съм в Украйна и имам доста снимков материал ,като се върна отварям нова тема ...!Има много интересни неща да се видят !

Коментар

Страхотен пътепис!Определено ми промени представите за Украйна,но за сметка на това ми потвърди мнението за Румъния.Искрено благодаря за споделеното приключение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X