Искам да запитам някой ходил ли е с автомобил към Финландия,Швеция Норвегия да сподели някакви впечатления защото нещо ми се върти из главата.Ще съм ви благодарен,ако някой нещо подскаже.
Нашето тръгване се очертава към 15.07.
Възнамеряваме да посетим колкото се може повече интересни места в Швеция и Норвегия.
Всякакви ваши идеи и препоръки ще са ни добре дошли.
На добър час, Ники!
До Nordcap ще се пробвате ли?
... вземете си връхни дрехи ..
Надявам се нищо да не ни попречи да стигнем до Нордкап. За връхните дрехи - мисля да подготвим багаж като за зимно пътуване, няма да й притежи на колата много.
Согнефиорд, Тролриген в Норвегия. Планините слизат във фиордите и има чудно красиви скални стени, понякога с огромни водопади. Виж чичко Гугъл, първото е най-дългия фиорд в света, второто страхотна скална стена.
Има вероятност тръгването ни да се измести на 20-22 този месец.
Днес ще се свържем с Норвежкото посолство да проверим дали изискват визи или някакви други разрешения.
Подготовката продължава.
Към момента обмисляме вариант да летим до Копенхаген. Оттам с кола под наем да минем през Осло - Нордкап - Стокхолм и от Копенхаген със самолета обратно.
Този вариант като цена е аналогичен на пътуването от София с кола, но спестява 3 дни до Копенхаген и 3 обратно.
От друга страна ще се загуби "експедиционния" елемент, но пък Копенхаген - София го правихме миналата година
Има вероятност да се засечем с колегите с моторите, но засега нашата дата на тръгване още не е фиксирана...
Шпицберген, или Свалбар не е област а архипелаг в Северния ледовит океан. На окло 1300 км от континента и на 1200 прибл. от Северния полюс. Наистина има бели мечки и хора, но не съжителстват в мир. До там само със самолет от Трьомсо.Снимки от там можете да видите на www.picasaweb.google.com/stefkopargavelov
Коментар