Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Испания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ето още няколко мини снимчици!!!
    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
      благодаря!

Ето няколко думи за Мадрид, дано са от полза, ако някой скоро пътува до Испания:
      ако имате работа на летището, заредете се с търпение, защото коства доста усилия да се получи точна информация - летището е дълго и не е така добре организирано, както германските. За справки най-добре се обърнете конкретно към офиса на компанията, с която летите, макар да не е лесно да го откриете. Ако някой от вас не знае - при закъснение на полет над няколко часа ви се полага безплатна храна-това става в точно определено барче и се отбелязва на билета. Ето нещо абсурдно: забранено е да прослушате диска, който искате да купите, не можете да го прослушате дори след като го платите и разпечатате, иначе са много любезни и ще ви помогнат да подадете оплакване
      Градският транспорт е много добре подреден и лесен за ориентация. Имайте едно наум, че мадридчани не обичат да се редят на опашки - те пререждат и се движат хаотично по тротоари и улици по един безпардонен южняшки начин LOL.
      Градът нощем е прекрасно осветен, с невъобразими "сепия" ефекти. Много е красиво и чисто. Порази ме една дребна случка - влязох ей така, небрежарската, с палтото в операта по време на антракта и никой не ми поиска билет, нито ме пита коя съм и т.н. - явно не следят нито за посетителите с билети, нито за безопасността....
      ! Не разчитайте на английския си ! Ако нямате уговорен гид, по-добре научете малко испански. Сметаната, между другото, си влиза в цената на кафето и само пояснявате дали искате с мляко/без мляко ( кон лече/син лече).
      Е, приятно изкарване в Испания
      ами браво на вас с едно посещение сте ги разбрали испанците.....
      аз бих казал че ги познавам много добре и има каво да научим от тях а и те много от нас...
      поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
        ами браво на вас с едно посещение сте ги разбрали испанците.....
        аз бих казал че ги познавам много добре и има каво да научим от тях а и те много от нас...
        поздрави
        Кое от написаното не е вярно? Възможно е да съм с грешни впечатления, все пак се разхождах сама в студа....но се имам за наблюдателна и ми прави впечатление, когато някой се държи различно от това, на което съм свикнала
        Благодаря предварително за поправката
        НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
        Omnia vincit amor !

Коментар

ами никаде не сте збаркали всичко е много вярно..
          за кой терминал споменавате ако е новия не ме учудва просто са много зле...
          наши познати като се прибираха за Aмерика си чакат на опашката да си чекират багажа и служителката изведнаж казва че не може повече край ами изпуснаха си самолета заради некадърноста на някой служители....ами те хората си мислят че тва е америка. в целия нов термианл един служител не знае англйски..както и да е на другия ден хванаха друг полет но хората бяха много разочаровани...
          когато пия кафе ме побаркват след като те пиат за мляакото те пиатат в няакой кафенета за чашата в каква да ти сервират кафето водна или за кафе(taso o baso) след това горещо ли да баде или по умерено(caliente o templado)...
          поздрави

Коментар

Аз работя, като барманка в едни кафе, и въпроса с кафето много ме дразни, като дойде някои и си поръча cafe descafeinado, de maquina en baso, grande..(безкофеиново кафе, от машина, в прозра4на чаша, голямо...) просто докато си изкаже порачката, и лошо да ти стане, мога да направя 5 кафета, през това врвмв, докато му слу6ам изрежданията...,но какво да се прави такижа са си испанците, спокойни натури...чак нерви да те хванат, само като ги гледаш!!!

Коментар

До: Испания

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
              ето две нощни снимки на Мадрид, които, намалени под 64 вече са съвсем неясни...жалко.
              май по-горе не беше споменато, че не бива да разчитате на английския си в Испания.....те просто не учат чужди езици е, поне в Мадрид не намерих говорещ английски испанец, а доста търсих ))

П.П. някой добър човек ще ми обясни ли как се качва на ftp ( и кое?)
              ========================================================

Мога да ти посоча човек, който да ти обещае да ти помогне. А обещаното не е като даденото...

Коментар

До: Испания

Бих искал да изкажа въсхищението си от Испания и хората с които контактувах там.Точно тяхното спокойствие ми харесва и тяхната добронамереност,а не като при нас всеки готов да те убие за това ,че си му докоснал огледалото на колата/ визирам вчеращните новини/.Бих живял там за постоянно,но за сега ще опитам още малко тук макар,че започна да ми се изчерпва търпението.Ето малко снимки от Тенерифе.Бях там две зими подред на обмяна на опит.
                Прикачени файлове
                Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X