Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Внимавайте,когато ви зареждат гориво в Хърватско

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Внимавайте,когато ви зареждат гориво в Хърватско

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
    Въпроса ми е. Ако ми се случи на по - големите бензиностанции, например като Lukoil, OMV и т.н.
    Какво трябва да правя, освен, че ако не вярват ще им кажа, да си проверят камерите, а и си пазя касовите бележки.
    Преди няколко години ми се случи на ОМВ! Поеха ми разходите за репатриране на колата, услугите на сервиза и ми напълниха до горе изпразнения резервоар! http://www.offroad-bulgaria.com/show...8%EB+%EE%EC%E2
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

В Хърватска има ОМВ около Загреб(всичко друго е ИНА),на самобслужване,има еднократни ръкавици и си сипваш сам.Плащане със карта,инак карат по трънският курс и за ресто връщат куни.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ина са много зле, а на онова ОМВ има и супа.Преди доста години една бензиностанция с мидичка след извънсъдебно споразумение плати близо 6к за едно ГНП което умря заради бензин, но имаше фактури, видяха и запис от камера и подобни, макар че очевидно бяха сгафили, до последно увъртаха и мина много време докато човека си вземе парите.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Аз като един индивид, който е скаран с техниката и технологиите,
          винаги се пиам:
          Защо не са направили човките на пистолетите различна дебелина.
          Тези за дизела де не влизат в отвора за бензин и обратно.
          То и сега е поправимо. Приставки на всеки отвор, които да разделят големината
          и накрайници към пистолетите също.
          Нека технически грамотните да кажат възможно ли е това.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
            Аз като един индивид, който е скаран с техниката и технологиите,
            винаги се пиам:
            Защо не са направили човките на пистолетите различна дебелина.
            Тези за дизела де не влизат в отвора за бензин и обратно.
            То и сега е поправимо. Приставки на всеки отвор, които да разделят големината
            и накрайници към пистолетите също.
            Нека технически грамотните да кажат възможно ли е това.
            С различна са - дизела е с по-дебела човка и по принцип не влиза в отвора на бензиновия резервоар! А виж за обратното няма проблем да се обърка, но се смята, че 10% бензин в дизела не е проблем, особенно за по-старите дизели! Но пък както при Марто, така и при мен си е било почти 100% бензин в резервоара на дизелов автомобил!
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
              С различна са - дизела е с по-дебела човка и по принцип не влиза в отвора на бензиновия резервоар! А виж за обратното няма проблем да се обърка, но се смята, че 10% бензин в дизела не е проблем, особенно за по-старите дизели! Но пък както при Марто, така и при мен си е било почти 100% бензин в резервоара на дизелов автомобил!
              Значи са направили така, по-малкия брой бензинови коли да са защитени.
              По-опасно ли е да се сипе дизел в бензинова кола, отколкото обратното ?

Коментар

На мене пък са ми сипвали дизел от пистолет, на който пише че е за бензин! Това на шел бензиностанция преди повече от 10г. Как я свършиха такава не знам ама минах с една стопена свещ на МЗ-та и загубата на 10л. гориво което изхвърлих.
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Мартоооо диското добре ли е ?
                  Лудак

Коментар

Номера с бензин вместо дизел съм го ял в Германия (колкото и чудно да звучи).
                    И то 98. И се чудих що буса почна да трака като къртач. И не ще да угасне на паркинга след 15-на километра.
                    Докато не отворих филтъра и ме лъхна миризмата.
                    Обещетение-тогава (преди 18 г.)- трипръст знак с ударение на средния.
                    Добре че имах туби- да източа резервоара и да си донеса нафта от друга бензинджийница на паркинга.
                    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Мой познат ми звъни една вечер и се похвали, че объркал патлаците на колонката (на Саната Фе му хакнал 50 евро бенц) и ми задава въпроса (ко праим)?
                      След лек размисъл му предавам: (сега сложи 50 евро нафта и 5 кила моторно масло). Въпросната смес мина без проблемно през хаспела, че и питаше за още Санта Фето. Служебното животну (Кия Керес) съм го карал почти с всичко: нафта, бензин, разредител, спирачна течност, двигателно масло, трансмисионно масло, хидравлично масло, (ако се сетя още нещо ще допълня) обаче е роторна помпа и дюзи по-модерните дизели не става.

Коментар

Задължение на всеки водач е да гледа какво му сипват. Щом се предоверяваш - сърбаш си попарата. По принцип гледам аз да си сипвам, но не на всякъде разрешават. Случвало ми се е да дойде от офиса на бензиностанцията по-висш служител от оператора на бензиноколонката и да ми направи забележка, че не е моя работа да зареждам. Разни бензиностанзии - разни идеали.

Коментар

Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
                          Мартоооо диското добре ли е ?
                          За сега е живо...1000 км минах след фала .
                          Първоначално публикуван от puh4 Преглед на мнение
                          Мой познат ми звъни една вечер и се похвали, че объркал патлаците на колонката (на Саната Фе му хакнал 50 евро бенц) и ми задава въпроса (ко праим)?
                          След лек размисъл му предавам: (сега сложи 50 евро нафта и 5 кила моторно масло). Въпросната смес мина без проблемно през хаспела, че и питаше за още Санта Фето. Служебното животну (Кия Керес) съм го карал почти с всичко: нафта, бензин, разредител, спирачна течност, двигателно масло, трансмисионно масло, хидравлично масло, (ако се сетя още нещо ще допълня) обаче е роторна помпа и дюзи по-модерните дизели не става.
                          На предишното Дисквъри (300 ТДИ) аз не бих се шашкал,но на това не бих си правил експерименти.
                          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Навсякъде може да се случи, но ако е постановка е жалко ако си останат не обезвъзмездени наглеците.

Коментар

Първоначално публикуван от Pancho77 Преглед на мнение
                              Навсякъде може да се случи, но ако е постановка е жалко ако си останат не обезвъзмездени наглеците.
                              Както спомена колега по-горе, INA са на самообслужване...За това си мисля,че е 100 % постановка...
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Грозно!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X