Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПЪТУВАНЕ ДО ОДЕСА - УКРАЙНА С КОЛА

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    Бърз въпрос, проверяват ли ви Аптечката на автомобила на Румънската граница или Украинската , има ли смисъл да купувам нова аптечка с нов пожарогасител.
    От както съм взел колага, не съм ги ползвал естествено и само ги прехвърлям при смяна на автомобила.

    Или да се подсигуря да си взема нова аптечка с нов пожарогасител.

    Благодаря!

    Коментар


    • gabocvet
      gabocvet коментира
      Редактиране на коментар
      Пожарогасител не знам защо ще си взимаш! Всяка година го нося моя на преглед и заверка струва 8лв. Аптечка си вземи.

  • #32
    Първоначално публикуван от Dominator_IX Преглед на мнение

    Или да се подсигуря да си взема нова аптечка с нов пожарогасител.

    Благодаря!
    Това е разумния вариант!! Не се скъпи за 30-40 лева. Смешно е.

    Ето малко собствен опит.
    https://offroad-bulgaria.com/forum/%...8F%D0%BA%D0%B0
    Последно редактирано от Пенчо; 30-06-21, 16:48.

    Коментар


    • #33
      На мен не ми е за парите, питам дали има шанс да се заядат. Иначе според мен по-добре да взема нов или само за аптечката,
      пожарогасителя ще го заверя.
      Колкото до заверката, къде мога да я направя?

      Благодаря!
      Последно редактирано от Dominator_IX; 30-06-21, 22:10.

      Коментар


      • gabocvet
        gabocvet коментира
        Редактиране на коментар
        Има такива фирми почти на всякъде. Питай в пожарната кой извършва тази услуга при вас. Ще го напълнят и ще ти го заверят, че е тихнически годен за една година. Как минаваш на преглед тогава?

      • Asen Kushlev
        Asen Kushlev коментира
        Редактиране на коментар
        Е как, както почти всечки коли в БГ.

    • #34
      Пожарогасителят ако е 1 кг е само за отбий номер, така че тогава си купи нов и поне 2 кг. Иначе, ако в момента си с 2 кг. прахов, действай и си го нагласи да си спокоен. На пункта за ГТП всяка година ти поглеждат манометърчето /това и ти си го правиш/ и ти лепят стикер. само че през годините от темпер. разлики и тръскания содата вътре в пож-ля или какъвто там прах има почва да прави бучки и ти може и да имаш налягане ама кога се наложи някое топче може да спре на дюзата и - мяуу, айде пак нова тема като на Бате Пенчо. Виж огледай се за някоя фирма дето обслужва пожарогасителна техника. В нашия градец /10 хил. жители/ имаме две такива фирми. Значи тия ако са свестни - ще ти огледат бутилката, ще я пробват, ако става ще ти я заредят както трябва и ще ти сложат стикер дето важи и пред пожарната. Цената им /при нас/ е надолу от пункта ГТП. Аз понеже на два-три пъти съм ползвал прахови и знам че ако са изправни вършат работа и понеже навсякъде из къщята съм наслагал поне по един - през няколко години ги прекарвам през фирмата. Там ако има нещо, ми казват. Даже имам един руски, 93 година, все още не е за изхвърляне. Друго, което съветвам тия около мен - преди да отидеш у тая фирма организирай ако имаш условия и възможност едно семейно мероприятие с някакво тренировъчно огънче и изпразнете пожарогасителя, ако тръгне де, тъй че гледай пък да не отървеш огъня, хаха. . За фирмата няма значение дали го носиш пълен или празен.
      При аптечките същата работа. Има си наредба какво трябва да съдържат, повечето неща са трайни, някои се подменят, но като правило всичко е минимизирано. Ножицата вътре е ламаринка, на теб ти трябва здрава, да режеш дънки, например, и със заоблени връхчета. Така че си я нагласи и напълни като за тебе си и за дълъг път. Може да я сложиш в някаква кутия за инструмент или някакво малко куфарче, както бяха едно време, но не забравяй да я маркираш с червените кръстчета.
      Ще чакаме - като се върнеш живот и здраве - пътепис.

      Коментар


      • krassitch
        krassitch коментира
        Редактиране на коментар
        За празен пажарогасител е по-скъпо,отколкото за неизполван,поне там,където аз ходя за преглед на пожарогасителите

      • jordanov sv
        jordanov sv коментира
        Редактиране на коментар
        О да, напълно е възможно, цените навсякъде са различни. Макар че за 2 кг прахов разликата не би трябвало да е повече от лев. Нашите фирмаджии съм ги питал конкретно и двамата - за тях няма значение пълно-празно. Интересувал съм се служебно и лично /без конфликт на интереси/, на работа имаме 25 броя големи от трите вида /башка по колите/, за 10 броя отговарям аз и всяка година си минават процедурата. Вземат ги на порции, отварят, проверяват квото трябва, пресяват, зареждат колкото трябва и подписчето с номерче на всеки. Палили сме се и иначе не става...

    • #35
      Благодаря колега, това определено беше доста детаилен отговор.
      Определено ще набавя изрядна аптечка с презаверен / нов пожарогасител.

      Поздрави!

      Коментар


      • #36
        Здравейте!
        Ето че дойде момента да споделя впечатляния от пътуването.
        На отиване минах през Русе-Гюргево. Магистралата в Румъния от Букурещ до Слобозия е отлична - широка и високоскоростна - кой с колкото може Полицейски коли има но спрени и без полицаи да дебнат както е при нас.
        След пристигане в Исакча където се намира Ферибота - Исакча-Орловка се оказа че ферибота тръгвал на всеки 3 часа и се наложи да се чака до отправната му точка от Исакча-Орловка в 18:00. Тази подробност не я знаех и съответно забави пътуването нататък след Ферибота. От Пловдив тръгнах в 05:30 часа сутринта и вече в 11:00 бях преминал Дунав Мост. в 18:00 на същия ден, Ферибота отплава към Орловка. В 18:25 сме вече на Украйнската граница в Орловка. Там общо взето 5 коли пред нас им отне 1 час да ги предвижат и нас ни "преслушаха" в 19:15 часа. Стана вече тъмно а и бях изморен от пътуването и се наложи търсене на хотел в Измаил. Отседнахме в непретенциозен хотел сравнено с това което можехме да наемем ако имаше места, но Арт Хотел беше целия фраш, та така за 2-ма нощувката излезе 35 Евро, което е нищо. На следващия ден потеглихме в 06:30 и и на излизане от Измаил се видяхме в чудо след като чичко Гугъл реши да ни навигира през един "път" като че целия удрян от комети, то не бяха кратери, то не беше чудо и така в крайна сметка с приплъзване се движише колата с не повече от 15-20км и така около 5км се изминаха за малко над 1 час и 15 минути. Но аз бях психически настроен че ще има такива пътища, та затова не се бях изплашил. Това беше отсечка от забравен от Господ път по който не се движих само аз и докато минавах през него си мислих че няма друг свързващ път от Измаил до Одеса. Така в крайна сметка след като го преминахме този участък, след това пътя що-годе се нормализира но беше тесен с присъствие на асфалтиран път целия в кръпки, но дупктите бяха за сметка на това по-малко. След това при преминаване през Одеса, в самия град - пътищата са леш..., веднага след излизане от който и да е град в Украйна, по околовръстното или по магистралните пътища - там пътя е хубав, но все пак не липсат на места плашещи коловози и нагъване на асфалта който може да достигне до 40см от повърхността. В Одеса при преминаване от лява лента за ляв завой през трамвайните релси, при невнимание можеше да се нашиеш в буквалния смисъл в кратер дълбок може би 40 см...... , но навръщане го бяха оправили. Направи ми впечатление че пътя в цяла Румъния е прекрасен, изцяло нов положен асфалт, е едно голямо удоволствие да се шофира. И така да се върна на пътя след Одеса, минава се през H15, H22, М14. E50 и още един E104 но той е навръщане от друг град през Харков.
        След Одеса, се минава през Миколаев, Кровой Рог, Днепър, от по-големите градове и след това се минава през по-малки до крайната дестинация Северодонецк.
        Имах лошия късмет на около 400км до Северодонецк поради факта че усилено се прави магистралния път, имаше обходен път около 2км и буквално беше непригоден за леки коли, покрит с чакъл, неравен и т.н. задрах предния спойлер отдолу на колата, но слава Богу успях да го премина и така пак се качих по магистралата, до момента в който малко преди Северодонецк на около 180км от него, магистралата беше затворена и ни прекара през малки селца къде безлюдни, къде малко населени, пътя по който карахме беше на практика черен и в комбинация от военното положение около Донецк ти ангажира мозъка до последно, докато минаваш през месностите в мрака, в крайна сметка стигнахме до Доброполе и от там пътя до Северодонецк беше добър. Преминахме през 5 блок поста от навлизане в Северодонец до крайната дестинация селце близо до ЛНР - Луганска Народна Република - буквално град на 20км от мястото където беше крайната дестинация и преди военния режим можеше да се влиза в граде без проблем, но това остава в миналото ако нямаш регистрация за пребиваване в ЛНР. Респектират те на блок постовете с автомати АК 47, бойни машини, но хората са дружелюбни въпреки всичко.
        На връщане от Украйна към България минахме през Харков и за мой късмет изведнъж Гугълската навигация спря а за мой още по-голям късмет съм с Mate 40 Pro и съответно се наложи да пусна Petal Map навигацията - това беше най-доброто което можеше да ми се случи.....Навигацията ме прекара през първоколасни пътища тип E 105, E50, като за мое учудване до самата крайна точка преди излизане от Украйна - Измаил, хубавия път не свърши, а това е било поради факта че ме прекара транзит през Молдова - 10км пресичане на Молдовска териториа и само ти дават едно билетче и нищо друго, въобще не те задържат. Така излезнахме от Молдова до град Измаил оставаха 250км. След това достигнахме Измаил и от там през Орловка на Ферибота Исакча. Държа да отбележа че за разлика от Исакча - Орловка, на връщане от Орловка - Исакча в Орловка няма бензиностанция и се наложи да врътна до Рени, пътя от Орловка до Измаил беше хубав до бензинонстанцията беше нов, обаче след нея не беше пипан.... Та сега разбирам колегите тук във форума когато ми казваха че пътя е лош в Рени. Не знам защо но все изпитвах тревожно чувство като гледах табелите и пишеше Рени, предвид изчетеното тук във форума.
        Върнах се от Рени обратно в Орловка да чакам Ферибота който тръгваше в 07:30 сутринта, а ние бяхме там в 04:30 сутринта. Качихме се на ферибота - 15 евро за колата и 1 евро за пасажер. Винетната такса в Румъния е 3 Евро.
        Румънците ни тарашиха като за последно при влизане от Орловка в Румъния - Исакча. От там ни задържаха 2 часа и така към 10:00 сутринта по навигатора оставаха 360км. до Русе. Но за късмет точно на 01.09.2021 от A1 имаха международен проблем с Роуминга и това нас ни засегна и съответно постоянно навигацията играеше.... спирах на няколко места да питам местните и криво-ляво се разбрахме. Та в крайна сметка вместо да карам по магистралата, съм минавал по околовръстното и през градовете, като така малко преди да влезна в Русе, съм минал през половината част на Букурещ..., но така или иначе стигнах в Русе, от където вече нищо не можеше да ме спре да се прибера до вкъщи. Катаджиите в Украйна са много стригки и глобяват дори да си застъпил маркировката на пътя, отървах се с 2 разминати глоби - тук катаджиите бяха точни и ме пуснаха. Учудващото е когато ме спряха катаджии насред нищото буквално и ми завиха че било населено място , а аз съм карал с 90км/ч, отнесох глобал от 300 гривни, която естествено не платих, защото на място не може да им се дава пари, а и ситуацията беше много спорна. Не съм за 10-те евра.
        На връщане целия маршрут от 2100км го взех с кола за 34 часа на един път без да спя и без да застрашавам живота си и този на другите в колата. Просто бях адски свеж и мотивиран този път да взема разстоянието наведнъжб, като по бензинонстанциите да съм почивал (разтъпквал за около 15 минути) като разход колата ми даде 6.4л/100 което е страхотен разход, предвид това че яко я пришпорвах на моменти до 170км с включен климатик и натоварена кола. Нафтата в Украйна е по-евтина от България - около 1.7лв. литъра, докато в Румъния е около 2.3лв. литъра.

        Като цяло приключението с кола си заслужаваше и сега ако трябва да тръгна няма да изпитвам никакъв дискомфорт от неизвестното.
        Хората са много любезни и няма никаква причина за притиснение.

        Надявам се поста да ми е бил полезен.

        Поздрави!
        Последно редактирано от Dominator_IX; 15-09-21, 19:29.

        Коментар


        • BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Браво, страхотен пътепис, благодарности за споделянето!

        • Skorpion_BG
          Skorpion_BG коментира
          Редактиране на коментар
          Е, на отиване Измаил-Одеса си минал през Затока, което е редовната грешка. Обратно си минал по правилния маршрут!

        • Dominator_IX
          Dominator_IX коментира
          Редактиране на коментар
          @Scorpion_BG - така ми показваше навигатора - Гугълския навигатор. Предвид че това ми беше първото пътуване с кола,
          друг път ще знам. По-скоро съм минавал покрай Белгород-Днестровски - ето какъв беше 5 километровия участък https://www.youtube.com/watch?v=xrBI...B8%D0%BD%D0%B0 , след него беше драстично по-добре, но не идеално.

          P.S точно през Затока съм минавал, но този участък от видеото е близо до Белгород - Днестровски
          image upload

      • #37
        Благодаря!

        Коментар


        • #38
          От: ПЪТУВАНЕ през УКРАЙНА С КОЛА до Воронеж-Русия


          Няма да имаш никакви проблеми. В Украйна няма никакви размирици, ако не минаваш през Донецк и Луганск, а се надявам да не се буташ там.
          Съгласен съм, че в Украйна днес е много спокойно и добро. Така че можете да отидете в Одеса да си починете без проблеми!

          Коментар


          • Dedushka
            Dedushka коментира
            Редактиране на коментар
            От: ПЪТУВАНЕ през УКРАЙНА С КОЛА до Воронеж-Русия
            Няма да имаш никакви проблеми. В Украйна няма никакви размирици, ако не минаваш през Донецк и Луганск, а се надявам да не се буташ там.
            Съгласен съм, че в Украйна днес е много спокойно и добро. Така че можете да отидете в Одеса да си починете без проблеми! Мога също да препоръчам страхотно място https://rentservice24.com/ukraine/odessa, където можете да наемете кола за комфортно пътуване. Мисля, че тази опция е полезно да се има предвид, за нормални икономии на разходи и лекота на движение!
            ​​​​​​​Разкажете ни по -късно как е минало пътуването!

        • #39
          Благодаря за споделеното. Ако може и снимки да споделите.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

          "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

          Коментар


          • #40
            https://www.youtube.com/watch?v=xrBIrcgTMgk
            Това беше участъка за който говорих как се нахендрих на отиване, както са го снимали 2014-та 1:1 и сега :ДДД

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X