Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Адриатическа обиколка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Адриатическа обиколка

Благодаря за споделеното!
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Два пълни дни обикаляме Флоренция. Абсолютно съм съгласен с колегата, който ми предлагаше в началните постинги да отделя поне седмица на града. Два дни са напълно недостатъчни. Имайте предвид, че един ден Ви отнема само "Уфиций"- не случайно се конкурира по шедьоври с "Лувър"-а. Мисля си, че няма шанс с наличните ми познания и техника да предам красотата, събрана вътре, да не говорим и, че е забранено да се снима. Поради тази причина съм се задоволил само с няколко пейзажни снимки.

Моста, гледан от "Уфиций":

"Уфиций", гледан от моста:

Много обичам детайлите. Докато разглеждахме забележителностите в града, повечето туристи си Умреха да правят пейзажни снимки, зинали широко пред някоя катедрала или великолепна сграда. При това, без изобщо да ги поглеждат. Аз пък се ровех като циганче в кофа, за да открия разни фрагменти, убягващи на повечето. Този път имах богат урожай:

Великолепна катедрала- а? А к'во прави чичката от ляво, горе на вратата?

Показва ни средният път :

Костенурките присъстват навсякъде, особено като крепящи елементи:

Не толкова масово, като Нотр дам, но все пак чудесно "пипнато":

Ах, тези малки, уютни улички, ухаещи на кафе или прясно изпечени сладки:

Това не е музеен експонат. Явно кризата не е само в наш'то МВР:

Товарищ, а вьi ето сам сделали???

Едно подобно, решихме да го преместим за по- сигурно на тротоара, че ако някой невнимателен колоездач се шибне в него, шъ иде зян:

Понеже имах поръчение от наследството да му намеря кецове, попаднах на този магазин, където разнообразието се конкурираше с това в КООП по време на Виденовата зима:

Това създание е хибрид между комфорта на камбоджанска рикша и цената на венецианска гондола:

Оф, време е да се връщаме към леговището, че яко огладнЕх, а и утре ни чака път обратно до Венеция и ще разглеждаме Бурано, Мурано и Венеция, естествено:

08седемшест5едно513четири

Коментар

На следващият ден потегляме от Пиан Ди Ско (или както го кръстихме за по- лесно запомняне- Пандизко)към любимият ни къмпинг- нещо ни е домъчняло за швейцарките и немците. Въпреки това не ни се разделя с Тоскана- много е 'убаво, ей! Другата година задължително- дубъл, но поне за седмица.

Коментар

За три дни отсъствие намираме къмпинга доста оредял. Въпреки изобилието от свободни места, акостираме на същото място- нек'си ни станаха симпатични тея мушмороци- съседите. До края на почивката, обаче, за добро или зло не пророниха нито дума. Баси хората- а аз си мислех, че само жена ми се цупи. Светлата част на деня отделяхме за плаж и разходки, тъмната- за дегустация на разни дестилати и производни на гроздето. Поради тази причина ще се спра на разходките до Бурано, Мурано и Венеция- трите по- големи островчета във Венецианската лагуна.

Бурано. За мен, най- красивият от трите острова. Характерно е, че всяка къща е боядисана в различен цвят от другите (дори да е нюанс- разлика има). Другата голяма забележителност е наклонената им кула, която по думи на местните съперничела на тази в Пиза.
          Баси забележителността- да се хвалиш с това, как архитектите или строителите на даден етап не са си свършили работата... Гледайки снимката, искам да Ви уверя, че не може да се добие представа колко висока е и всъщност, колко, наистина се е наклонила въпросната постройка. А то е доста.
          С Филип дори си говорехме, че вероятно попа, всеки път като отива на служба сигурно се прощава с близките- не се знае, знае ли се. Жените влезнаха да я разгледат, ние- не. Все пак поне по един представител от семейството трябва да оцелее:

Утре или другиден продължавам с останалите два острова и завръщането.

Коментар

Голяма шаренийка е т'ва Бурано. Уж се славят с някакви тяхни s-образни лимонени сладки, които се правели по незнам си 'ква рецепта. Не, че са лоши, ама 7 евра са им много. Дори само да се носите по миризмата на сладкиши си е достатъчно: поне за мен аромата е по- добър от самият вкус.

Коментар

Много весел разказ, с нетърпение чакам продължението! И евентуални нови употреби на многофункционалните канчета

Коментар

Колега от сърце се смях..имаш уникален автентично балкански маниер на изказване,който оцветява доста разказа.Жив и здрав!И чакаме продължението

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X