Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Fjord Norway 2012

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Fjord Norway 2012

малко преди края на пътчето и поредния ферибот “случайно” спираме на крайпътна отбивка; тежката артилерия прави малко по-различни снимки, нали?!

това са тоалетни, ако се чудите… такава бих имала и в къщи.)

the road goes ever on and on...

Коментар

и от последния ферибот за днес

караме още малко от другата страна докато намерим къде да спим; равносметката за деня е цели 220 км.

следва...

Коментар

Благодаря !
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

04 Sogne - 14.07.2012

предната вечер бях толкова ядосана на HERO-то, за дето не прави снимките, които аз бих правила с апарат в ръка, че сутринта дори не го сложих… всъшност, бях ядосана, че не мога да карам и да снимам едновременно; не и с мотор; HERO-то изобщо не ми е виновно, за миниатюрния размер, който има и предвид абсолютната ми ненамеса в неговото снимане, всъшност прави фантастични снимки;

има места по света, където на сто километра няма за какво да си вдигнеш обектива… а Норвегия си заслужава всеки кадър, във всяка секунда, на където и да се обърнеш, с каквато и техника за снимане да разполагаш.

така, първите кадри от деня са Twindefoss, малко след Voss, високо в планината, която разделя Hardanger от Sognе

и след това от Myrkdal, последната долина преди изкачването към мъгливите земи на смъртните богове; това Myrkdal няма да казвам на какво ми напомня, през цялото време се оглеждам за Myrkwood някъде наоколо…

краят на долината, точно пред нас

вече от другата страна, слизането към Vik на Sognefjord не може да е по-триумфално…

участниците в шоуто, на Вашето внимание

Коментар

хваща ме яд на мене си и на тръгване закачам камерката…

малко след Vik фериботчето ни прехвърля от другата страна на Sogne, при Balestrand; понякога се чудя дали, ако не бях растла с Толкин, тия имена щяха да ми звучат толкова близки; сигурно не; сигурно щяха да са просто трудни за произнасяне и изписани със странни букви, да се неначудиш как не им стига обикновената латиница… а може би и Норвегия нямаше да ми е толкова скъпа?!

Коментар

след Balestrand караме известно време по протежение на Sogne на запад

Sognefjord е най-дългият фиорд на Норвегия и вторият в света; водите му, лъкатушещи на повече от двеста километра навътре в твърдата земя, са толкова дълбоки, колкото планинските върхове около него са високи, на места и повече (над 1300 м)... врязан в Jostedal, най-големия ледник на континентална Европа (Vatna в Исландия просто не е на континента), Sogne е фиордът на най-драматичните гледки, най-многото скрити ръкавчета, най-неочакваните панорами… ние бавничко и с наслада се предвижваме към устието му, отдалечавайки се от гледчерите и Jostedal.

Коментар

времето ни пощади днес и дори през облаците от време на време пробиват слънчеви лъчи

Коментар

ако ходите в Норвегия – взирайте се внимателно в най-подробните карти и избирайте онези пътчета, нарисувани с тъъъъъъънички бели линии; най-хубавите места, най-неочакваните гледки, безлюдни, недокоснати, приказни.. са там, където няма лесен достъп, потокът от туристи учтиво е отклонен в някой 20-километров тунел, а кемпърите и караваните или трудно минават, или просто им е забранено; ГПС-то настойчиво ще се опитва да ви прекара от всякъде другъде, но не и от там, а първите два завоя винаги ще ви изглеждат сякаш сте сбъркали пътя и това е алея за колоездачи…

…свърваме от Vadheim нагоре…

тази гледка към Vadheim долу на Sognefjord и високия трийсетина сантиметра бетонов бордюр, който ме дели от нея, ще помня дълго… точно три завоя и сме горе

Коментар

движим се не много високо, на около 500 м. над морско ниво, сред една савсем друга Норвегия – пътчето се провира между полегати зелени хълмове, вие покрай сини езера,от долинка в долинка, разделени от гористи местности, топли и огряни от лятното слънце…

сега забелязвам, че сме карали срещу слънцето…

денят, всъшност, отдавна е превалил, но лятното северно слънце мами очите ни… стигаме Dale, поемаме на обратно и, когато небесното светило вече се крие зад хребетите, сме разтоварени, преоблечени и така:

350 км…. уауууу

следва…

Коментар

Браво,красиво,уникално
                      878511557

Коментар

Гледките наподобяват западния бряг на Канада. Само, че в Канада такова пътуване се прави с лодка /няма пътища/. И има доста повече дървета. Горещо ви препоръчвам канадския Inside pessage.
                        Мерси за снимките, сега знам къде ми се ходи!
                        Защо на всички готини места природата се мъчи да те утрепе от ревматизъм?
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Благодаря!
                          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Всъщност ето това е официалният сайт на Норвeжкия туристически борд в YouTube http://www.youtube.com/user/visitnorwaycom
                            Последно редактирано от NovemberCharlie; 28-10-12, 08:30.
                            Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Благодаря, много красиво - изгледах всичките снимки! Красиво сте си прекарали!

Забелязах, че навсякъде асфалта е без дупки?!? Това нормално ли е?

Т.
                              Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Върна ме две години назад,но 2013 съм планувал пак да ходя в Норвегия,колкото до кемпера минал съм отвсякъде-верно,че на места е много тясно,но се минава

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X