Не ми се иска да правим пак нещо подобно - организацията е доста трудна. Ако се съберем по-малко хора - може би няма да е чак толкова тежко. Може и тази седмица нещо да се направи. Върти ми се в главата един преход до Копривщица.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Двудневни разходки.
Свий
X
-
Това ли имаш предвид?Първоначално публикуван от Lachezar_p Преглед на мнениеНа мен идеята ми е яз. Душанци - Копривщица - на google earth добре се вижда, даже на места се вижда и черния път
съжалявам ама няма как да направя трак

17-на километраНие не сме неутрални!
Коментар
-
Между другото напоследък ми се върти в главата една идея която доста добре се вписва във формата на въпросните разходки, или пък може да бъде отделена като отделно мероприятие. Интересно ми е какво мислят и други хора - ентусиасти като мен. Идеята ми е насочена изцяло към непрофесионалните оффроудъри - такива какви то сме повечето тук във форума. Преди няколко дни гледах едно предаване по Discovery Travel&Living - Offroaders. Та там представиха едни пичове в Англия които през определен период от време си спретват едно исцяло непрофесионално състезание - изпълнено с много емоция, а самия формат на това състезание би допаднало на широк кръг от хора, дори и на по-улегналите. Целта на състезанието беше да се покаже майсторство, а не "сила и мускули" - интересното беше, че на първо място беше рейндж - изцяло преправен V8 - 300к.с., а някъде по средата имаше и Самурай - 800сс. - това състезание се провеждаше на затворен полигон(то там май е забранено обикалянето в горите, просто защото повечето са частна собственост). Участието в състезанието беше безплатно - всеки който има мераци може да участва - само мисля че имаше минимални изисквания за защита на водача. Точкуването беше най-впечатляващото за мен - дава се предварителен брой точки и всеки състезател трябва да мине през определени порти(две клонки забити в земята) ако не успееш да минеш през портата -2 точки, ако бутнеш едната клонка -1 точка и накрая победител е този с най-много точки - скороста не е от значение.
Моето мнение е че този вид непрофесионално състезание може съвсем спокойно да бъде приложено в нашата реалност. Освен това при така изградената ни общност, благодарение на Offroad-Bulgaria форумът - имаме предпоставката за изграждането на една любителска лига. Състезанията са хубаво нещо, аз ги одобрявам - изграждат характер, заздравяват общности.
Това е най-общо казано за моята идея. Очаквам коментари и се надявам за по-нататъшно развитие на тази идея, всеки може да допринесе с нещо.
П.П. Надявам се някой ако реши да дойде до пирдоп тази събота или/и неделя и наистина има интерес да му изложа по подробно тази моя идея. Мисля че наистина си струва!!!!Mercedes G-Wagen - It's not a JEEP... You wouldn't understand...
[img]http://www.danasoft.com/sig/.jpg[/img]!
Коментар
-
Идеята с този тип състезания звучи интересно. То това си е един вид, разОтка на затоврен полигон. Ако това нещо се осъществи, мисля че трябва в това затворено трасе, да се съчетаят различни по трудност и вид препятсвия (дълги изкачвания и спускания, странични наклони, калчица, технични участаци). Естествено, трябва да се има предвид, че учасниците ще бъдат неподготвени и препятствията трябва да са добре избрани, за да няма неприятни изживявания.RB Patrol Team
Коментар
-
Да това което успях да видя - трасето беше доста разнообразно. Това което ми харесва при нас е че имаме изградена общност - можем да използваме форума за -съставяне на регламент за провеждане на състецанията, записване на участниците, тяхното точкуване и класиране - всичко да го има написано, а не после да има сърдити. Календар с датите на всички мероприятия предварително за осъществяване на тези "разОтки". Иска ми се да се направят няколко такива полигона - това е осъществимо в нашите условия. Не се изискват и големи разходи по подготовката на един такъв полигон - почти във всяка местност има такива места, които с малко облагородяване стават перфекти. Всеки от нас може да се включи в изграждането на тази "Аматьорска лига"!!!! Защо да не внесем нещо ново и свежо, което да ни разнообрази оффроуд-преживяванията!!!
А и не говоря за съвсем неподготвени участници - повечето от участниците във форума имат доста голям стаж!!!! А и това което видях в англия - тоя с дефендъра - 300-те коня се беше занимавал с това "само" 17години
, т.е. почти колкото моята възраст!!!
Mercedes G-Wagen - It's not a JEEP... You wouldn't understand...
Коментар
-
Браво.Чудесна идея.Имал съм го като идея още като бях с мотора.
Даже ми се въртеше в главата нещо като черна каса-събират се пари от всички желаещи да участват и който е първи ги взима всичите.
Това последното НЕ Е ПРЕДЛОЖЕНИЕ.
Така си го мислех навремето.Не посмях да го предложа че КЕХА да ме изедат .Браво на тебе-ти се престраши.Сега ще видиш какво ще стане.
1. Ще кажат че е незаконно.
2. Ще ти кажат(може би)че като те бива толкова да Одиш У шампионатО.
3.И друго ще кажат и МОЖЕ БИ ЩЕ СА ПРАВИ.
Ама идеята ми харесва и те подкрепям.
Само че аз го виждах като преход(старт и финал) на различни места.
При нас има такава възможнос та за това.
Коментар
-
По т.1 - не мисля, че се нарушават някакви закони. Стига, разбира се, някой да не се престарае с напр. "облагородяване" на терена.Първоначално публикуван от markan Преглед на мнениеСега ще видиш какво ще стане.
1. Ще кажат че е незаконно.
2. Ще ти кажат(може би)че като те бива толкова да Одиш У шампионатО.
3.И друго ще кажат и МОЖЕ БИ ЩЕ СА ПРАВИ.
по т.2 - Аз, ако имам мерак да се състезавам (и парите да го направя), наистина бих отишъл в шампионата, за да си играя с "големите момчета".
Но, разбира се, няма нищо лошо някой да си организира и нещо по-любителско. Само дето ми се струва, че, за да се получи нещо, което е по-различно от обикновено "мерене на кардани" по разходките (де факто - създаване на своего рода алтернативен шампионат) , освен ентусиазъм, ще си трябва и от онова, дето все не достига, а едва ли ще има много мераклии да го извадят ...
по т.3 - Разбира се, че може да се каже и друго. Например това, че лично аз нямам желание да карам на "затворени полигони". Хората в други страни от ЕС са принудени да го правят , защото просто им е забранено да карат така, както ние все още можем. При положение, че ние все още можем да правим наистина интересни маршрути "по черно" аз не виждам причина доброволно да се затваряме в напр. някоя изоставена мина или да въртим в кръг по полигон, минавайки през дупка, която сами сме си изкопали и напълнили с вода. По са ми интересни рововете на горските ...
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Това което искам не е точно да се затворим в полигони. Просто ви разказах какво съм видял - чуждия опит винаги е от полза!!!! Идеята ми е тук хората които участваме във форума да си сформираме една малка "лига" - не става въпрос за мерене на кардани - става въпрос за една умерена скорост и чисто минаване на препядствията. Това значи и по-малко повреди по-колите - нали за това се чупят състезателските джипове - там скоростите са много по-големи - а и не става въпрос за някакви супер-трудни препядствия. А идеята на Маркан за преминаване за покриване от една точка до друга - може да се направи като тези състезания по ориентиране - събираш флагчета и който най-много има той печели. Защо да не въведем някакъв състезателен елемент в разходките - да премислим нещата така, че да не става въпрос за скорост а по-скоро за навигаторски и шофьорски умения?Mercedes G-Wagen - It's not a JEEP... You wouldn't understand...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар