Обява

Свий
Няма добавени обяви.

лека заигравка с участие на ГЗ !!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: лека заигравка с участие на ГЗ !!

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
    Яворе,

Опитвам се да обясня, че има лека разлика между спортуването с двигатели с вътрешно горене и реални ситуации от живота с участието на "цивилни" лица. Естествено, че трошенето на джам е вариант - но не и в случая, в който на следващия ден трябва да прибера майка си в София. А пътуване от 250 км. без прозорец посред зима не е това, което искам да й причиня. (Как и за колко дена се намира стъкло за рядък модел в провинцията го знам добре - играх го тоя филм в Ямбол през лятото, след ден и половина търсене се прибрах до столицата на проветриво.)

Закъсвал съм и съм се оправял достатъчно много пъти - както и повечето участници тук, предполагам. Ако съм сам или в подходящ състав, нямам никакъв проблем да направя едночасова разходка до овчарите за тел и отвертка, или да остана да нощувам при тях, ако всичко друго се проваля. Но когато си отговорен за близки хора, в един момент е по-смислено да си признаеш, че този път не си големият пич, който ще оправи положението, да си преглътнеш гордостта и да ги оставиш да повикат помощ - вместо да киснат с теб на студ и неизвестност.

Описал съм родопската история, не защото е повод за гордост, а защото има някакви изводи, които може би не е зле да се споделят - затова си пишем тука. За мен основната грешка е, че повярвах на третия участник и го оставих да се навре в дълбокото с буса, вместо да се вози при мене. Което отново ни връща към вредите от излишния бабаитлък.
    В случая мисля, че не те критикува теб ... но все пак щом си се хванал да се оправдаваш за стъклото - тиксо + найлон, толкова сложна комбинация ли Ви звучи, че това да Ви е оправданието
    Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
      Яворе,

Опитвам се да обясня .......
      Камък в най малкото стъкло и веднага си на топло няма да чакаш никой да те спасява, парното на 6 и вътре е топло като караш под 60км/ч до първия магазин за тиксо, наелонови торбички винаги има под ръка, винил също става, картон всеки плосък материал би заменил стъклото . Айде стига сме писали че станахме за смях МСС правим викаме 112 за забравени ключове на таблото и закопани най леките 4х4 автомобил

Коментар

Камък в най малкото стъкло и веднага си на топло няма да чакаш никой да те спасява, парното на 6 и вътре е топло като караш под 60км/ч до първия магазин за тиксо, наелонови торбички винаги има под ръка, винил също става, картон всеки плосък материал би заменил стъклото . Айде стига сме писали че станахме за смях МСС правим викаме 112 за забравени ключове на таблото и закопани най леките 4х4 автомобил
        Един път съм го правил това упражнение и аз но ми досвидя за стъклото(ако имаше кой да го счупи вместо мен щеше да е лесно).Спасих се като прорязах част от уплътнението на неотваряемо странично стъкло.После притиках обратно изрязаното и стъклото се закрепи. Ленти изолирбанд(ако бях ползвал и силикон от най близката железария можеше да остане така с години) и стана бетон дори и без гражданска защита.При истинска нужда и аз бих ги повикал и не упреквам никого за нищо просто споделям опит.
        П.П.-в моя случай ремонта на стъклото беше по-малко от 50 лв с монтажа и консумативите.Не чупете без нужда!
        Последно редактирано от VESO4AR; 15-02-10, 16:14.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          Май аз съм тъп.
          Колко такива машини има в Русе?
          Е тука вече прекали. Що ще караме машини от Русе. София е къде по-близо.

Коментар

Света на къде ли върви? Чудя се аз.
            112. Телефони в гората.Гориво без купони. Всякакви "джипки".
            Мерак много. Знания малко. Умения също.
            Наистина, какво щяхте да правите без мобилните телефони?
            П.С. Егати държавата, дето не е асфалтирала къра и гората.

Коментар

Ако някой преди час ми беше казал че има такива хора във този форум нямаше да му повярвам

Не срам ПОЗОР!!!

Ако аз бях на мястото на момчетата от гражданска защита щях да мина през витарата и да си ходя.

Относно прозореца като се наложи да карам пострадъл човек до болницата счупих прозореца щото си бях забравил ключа горе! Въпрос на преоритети , човек в беда >>>> прозорец.
              088455338две
              "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
              Джамбазов 2010г..

Коментар

Колеги !!!
                Май някой колеги много ги ''стегна капата'' заради Гражданска Зашита !!!
                Това е добре !!!!!! Много се кефа когато отворковците се дразнат !!!!!!
                Да ви кажа ....... и другия път си знам и пак ще викна гражданска ако закъсам .Никой от вас не е присъствал на мястото ,а иначе дават много акъл за това какво е трябвало да стане .Вярно ако в началото имах лебедка нямаше да се стигне до там ,но уви в процес съм на търсене ;http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=85997
                В момента там е придошъл Дунава и има поне 50 см вода .Ако бях го оставил ноща да остане там щях да го извадя чак края на август .
                Джипа беше легнал на пода си ,а водата и пясъка го държаха като вакуум от долу .Верижната машина ме извади от втория опит .Така че ми е ...за вашето мнение по въпроса.Плащам си данаците и няма да си оствя джипа да потъне заради мнението на някой че не трябва .
                Ако не е редно хората да са го направили да се плаща (бях се подготвил за това )- а не са !!!
                Значи няма проблем !!!!!
                Така че със здраве !!!!
                0878 943913

Коментар

Ами....то след това каквото и да напише човек, няма смисъл.
                  Бъди жив и здрав!
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от sivicar Преглед на мнение
                    Колеги !!!
                    Май някой колеги много ги ''стегна капата'' заради Гражданска Зашита !!!
                    Това е добре !!!!!! Много се кефа когато отворковците се дразнат !!!!!
                    Ами да ти кажа те отворковците се оправяме сами, постъпка като твоята по скоро е привична за блондинка . А какъв офроудър си като викаш ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА да те вади от локвата в която си се наврял нарочно само на заден мост с това подобие на джип. Евала мъжки

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                      Ами да ти кажа те отворковците се оправяме сами, постъпка като твоята по скоро е привична за блондинка . А какъв офроудър си като викаш ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА да те вади от локвата в която си се наврял нарочно само на заден мост с това подобие на джип. Евала мъжки
                      Някой някога някъде да е казал че съм офроудър !!!!
                      Аз си карам за кеф (поне карам) !!!!!!!
                      Явно в Бургас сте доста чувствителни на тази тема кикикиккикикки !!!!
                      И това е добре !!!!
                      0878 943913

Коментар

И това е добре !!!!
                        А ти явно не познаваш никой от Бургас, поне си направи труда да потърсиш малко из форума преди да лепваш етикети

П.П. То и карането ти толкоз

Коментар

Гражданска защита изпълнява следни функиции:
                          ГД "Национална служба Гражданска защита" изпълнява следните задачи:
                          1. предупреждение;
                          2. оповестяване при бедствия;
                          3. операции по издирване и спасяване;
                          4. провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при бедствия;
                          5. оперативна защита при наводнения;
                          6. радиационна, химическа и биологична защита при инциденти и аварии, свързани с опасни вещества и материали;
                          7. обучение на населението за начините на поведение и действие при бедствия и прилагане на необходимите защитни мерки;
                          8. оповестяване и защита на населението при военно положение;
                          9. допълнителни дейности, необходими за осъществяване на планирането и организацията за изпълнение на задачите по защитата;
                          10. информационно-аналитична дейност.

(http://www.cp.mes.bg/deinost/zadachi/)

Колега sivicar, zабележи че ГЗ е за да извършва спасителни действия касаещи непосредствено изпаднали в беда. Който и да е джип на света не влиза в тази категория.
                          Георги Гатев

Коментар

Абе хора ВИЕ ме кефите !!
                            Аз ви пускам тема за хард разходка да гледате и да се радвате(на Вас явно никога няма да Ви се случи да Ви вади Граждансака Защита -нали сте ''непобедими'') ,а Вие ще ми извадите душата заради Гражданска Защита .И то ми прави впечатление ,че само бургазлии са много притеснени !!!!Защо ли ??? Нещо лично ???
                            Е това вече е смешно !!!
                            0878 943913

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              Ами....то след това каквото и да напише човек, няма смисъл.
                              Наистина няма смисъл. А лекарството за дребни селски тарикатлъци е едно - бой по джоба! Що някой не вземе да викне ПСС да му извадят раницата или байка от някой дол ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

И това е добре !!!!
                                Ние в Бургас сме карачи и лебедкаджий а не плакачи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X