Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ще првим тази седмица(16-17.декември)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Yordan Kolev
    Ясно, значи тая неделя ще пускаме твойто Диско в дупката
    ми .. за пъхане .. ще се пъхна бе !
    колко му е - първо поне въженце да си закупя поне. Да не ме е срам чак толко много кат ме дърпат.

А тебе защо те немА на тез снимки ? Видя ли ако бех дошъл и аз .. щеше да изпуснеш шоупрограмата "ДИСКОтека у калЪт"

Коментар

• Първоначално публикуван от Slick
      А тебе защо те немА на тез снимки ? Видя ли ако бех дошъл и аз .. щеше да изпуснеш шоупрограмата "ДИСКОтека у калЪт"
      Щото той си е минал по реда. И през дупката, и през дерето.

Обаче вчерашната разходка изобщо не беше за хора, които държат на блясъка на боята. Ама хич ...

Ако си гледал видеото, то си се чува ...

А по-долу следват някои изводи за практиката, придобити от 2-3 разходки:

1. Джип с МТ гуми и джип без такива са две различни неща.
      Ако случайно някой не е разбрал - много се кефя на МТ/R-ите. Все едно са ми сменили джипката ...

2. Не правете икономии от евтини консумативи, за да не ви излезе скъпо.
      След преглед на светло днес се установи, че вчера все пак малко кална водица е плиснала вътре в кутията на въздушния филтър.
      Само че не е стигнала по-далеч от там. Защото по-качественият въздушен филтър, който бях сложил, си имаше допълнителна пластмасова защита, разположена точно срещу входния отвор за въздуха. И плисналата вътре (неголямо количество) вода е стигнала само до пластмасата, която не е допуснала попадането й върху хартиения филтров елемент. Качествените уплътния пък не са допуснали преминаване на вода покрай филтъра.
      Не ми се мисли какъв би могъл да бъде резултатът, ако бях останал с евтиния филтър, който бях купил по невнимание ...

3. Ако карате офроуд, шнорхел може да ви потрябва дори и да не пресичате реки с дълбочина до прозорците. За да влезе вода във въздушния филтър може да е достатъчна и някоя по-дълбока локва и подходящ наклон на терена. Ако имате шнорхел, и имате навик да го откачате - закачете си го за всеки случай.

4. Носете си най-важните консумативи (ремъци, филтри, масла, антифриз, спирачна течност) и инструменти. Ако нямате навици и умения сами да си ремонтирате джипката (като мен например), гледайте в групата да има някой който знае и може (Кики, казвай какво пиеш!) ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

• Хубава разходка, виждам че сте се изкефили максимално
        А за останалото Чавдар е напълно прав относно подготовката на автомобил за оффроуд, само ще добавя втори комплект топли дрехи,обувки(особено този сезон), също много полезно нещо е малка газова бутилка с пита за отопление(многократно изпитано)
        sigpic УАЗ-452

Коментар

• Първоначално публикуван от JC
          А за останалото Чавдар е напълно прав относно подготовката на автомобил за оффроуд
          Подготовката на автомобил за офроуд е голяма тема, която далеч не се изчерпва само с тия 2-3 неща, които са споменати. Просто това бяха най-съществените изводи по опита от последните дни.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

• По скоро имах в предвид не гуми,окачване,лебетка и още ред неща(то е ясно че при такива "кривания" извън пътя те са задължителни), а необходимите консумативи(ремъци,течности,инструменти) и най-важното дрехи,казвам го от горчив опит
            sigpic УАЗ-452

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X