Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хард борба в горите на Ст.Планина.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хард борба в горите на Ст.Планина.

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
    Ако не е на живот и смърт, няма нужда да го мачка насила. Виж, че човека си го пази - погледни, какъв красавец е Патрола му!
    Естествено! На разходка няма много причини да се стига до такива изпълнения.

А Патрулът си е добре. Само дето са му манечки гумите. Като му сложи едни 33-ки - ще види колко по-проходим му е джипът ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Уф, да малки са, а и прехвалената малатеста кобра или каквото е там, просто не е гумата

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
        а и прехвалената малатеста кобра или каквото е там, просто не е гумата
        На по-гадна кал определено върви по-добре с шарката на Саймекс Extreme Trekker (т.е. Малатеста Кайман, Федима Сироко и т.п.). Ама тя пък за всекидневна употреба хич не става.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Няма пълно щастие, аз за това съм с МТ/Р-и, инак да бях нахлузил я интерко, я нещо друго/само дето незнам какво/...

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
            Естествено! На разходка няма много причини да се стига до такива изпълнения.

А Патрулът си е добре. Само дето са му манечки гумите. Като му сложи едни 33-ки - ще види колко по-проходим му е джипът ...
            Спрял съм се на Кумхо /в най-агресивния им вариянт/с размер 33/12.5/15,но.....ги чакам до края на месеца.Ето това е гумето.

Прикачени файлове
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
              Спрял съм се на Кумхо /в най-агресивния им вариянт/с размер 33/12.5/15 ...
              Кумхо КL71 Road Venture МТ e хубава гума. Колеги, които карат с нея, са доволни. Само ширината е малко голяма за моя вкус.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Иначе не се наемам да казвам кое е правилно и кое не. Обикновено има повече от 1 начин да се свърши работата.
                Вероятно би могло да се постъпи и както казваш ти - закачване на колан отзад, прекарване на колана около дървото, вдигане с джека и придърпване на задницата с колана. Ама ако нещо го изпуснат, докато е вдигнат
                Ами ние точно по тази причина решихме да играем по на сигурно,защото при постоянния дъжд,силно разкаляния терен,теглото на джипа и не на последно място сериозния страничен наклон, нещата можеха да се объркат.А пък на метода с който му изправихме задницата,не виждам с какво е неудачен.Важното според мен е че нещата имаха добър край и Патрола премина без никакви щети през препятствието.Поздрави.
                NISSAN FOREVER

Коментар

Кумхо КL71 Road Venture МТ e хубава гума. Колеги, които карат с нея, са доволни. Само ширината е малко голяма за моя вкус.
                  Е да ама нали знаеш,че то пълно щастие ....няма.Реших се на този вариянт
                  ,по причина на това че излиза много по-изгоден от колкото да се търсят 16-ки джанти,сигурно и задължително фланци ,а да не говорим че дори и на 16цола /поне малатеста /регенерат се предлага на 32-инча/265/75/16/,а цената му е 229лв. за брой.
                  Така получавам за доста по-малко пари нови гуми/не регенерати/,33-ки,които ще са по-леки и с доста по-добър каучук.Ще ползвам и наличните си джанти,които са с-ЕТ и вероятно ще си спестя фланците.За това и ще плащам цената да карам с по-широка гума......няма как.Поздрави.
                  NISSAN FOREVER

Коментар

... излиза много по-изгоден от колкото да се търсят 16-ки джанти,сигурно и задължително фланци ,а да не говорим че дори и на 16цола /поне малатеста /регенерат се предлага на 32-инча/265/75/16/,а цената му е 229лв. за брой.
                    Така получавам за доста по-малко пари нови гуми/не регенерати/,33-ки,които ще са по-леки и с доста по-добър каучук.Ще ползвам и наличните си джанти,които са с-ЕТ и вероятно ще си спестя фланците.
                    Прав си. На 16" и гумите са по-скъпи, а и намирането на подходящи джанти с минусово ЕТ е проблемно.
                    Би трябвало да нямаш проблем без фланци. Аз в момента карам без такива и гумите малко трият вътре в задните калници, ама джантите са с ЕТ0.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Паживьом...увидем.......както казват братята руснаци.Наистина се притеснявам,че след 33-ките....май ще търся 35-ци
                      NISSAN FOREVER

Коментар

Наистина се притеснявам,че след 33-ките....май ще търся 35-ци
                        Лошо няма, ама за 35-ци нямаме мотор. То не е само да сложиш големите валяци. Трябва и да се въртят ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Прав си. На 16" и гумите са по-скъпи, а и намирането на подходящи джанти с минусово ЕТ е проблемно.
                          Би трябвало да нямаш проблем без фланци. Аз в момента карам без такива и гумите малко трият вътре в задните калници, ама джантите са с ЕТ0.
                          А по каква причина караш без фланци?Аз и със 31-ците като се смачка някъде гумата нагоре и стърже по подкалника пък с 33-ки.......
                          NISSAN FOREVER

Коментар

А по каква причина караш без фланци?Аз и със 31-ците като се смачка някъде гумата нагоре и стърже по подкалника пък с 33-ки.......
                            Причината е, че през втория ден на състезанието в Троян поради саморазвиването на нефелни гайки предно дясно колело беше пред изпадане. Докато го забележим, фланецът вече беше тотална щета - гнездата за шпилките са непоправимо разбити. Т.е. оттогава си имам само 3 фланеца, които няма как да използвам.

Недей да си мислиш, че фланците решават всички проблеми с гумите. Вярно е, че като карах с тях, гумите не опираха вътре в калниците, НО за сметка на това (особено при бързо каране и скокчета) блъскаха по ръба на калника, в резултат на което дори 32"-те Каймани направиха силов тунинг на калниците - всички гумени разширители паднаха, а предните калници бяха намачкани в долния край отзад ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Евала Колеги много яка разходка.Много ме кефи.Само кадето ме е яд че в нашия краи нямам под ръка такива като вас.Ще пада каране.
                              sigpic

Коментар

Ами нищо друго не остава освен да ни дойдеш на гости и да те разведем из вилаета.......мисля че няма да съжаляваш.Поздрави.
                                NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X