Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заралии в покоряване на хард римски път.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Заралии в покоряване на хард римски път.

    Здравейте.Тази неделя Заралий решихме отново да се съберем и да си направим една расотчица.Тъй като решихме да се събираме първата неделя от месеца в едно заведение и да си похортуваме и обсъдим туй-онуй,а днеска е точно този ден,за да сме се върнали до 14часа расотката ни трябваше да е по-кратичка.Почети до края на седмицата нямахме представа точно къде ще ходими какви ще ги вършим.Докато в петък вечер Жоро Хаджиев ни писа,че имал напредвид нещо "...кратко и вълнуващо..."И тъй като никой друг не предложи нищо друго се оставихме в неговите ръце.Расотката както и предната седмица започна в 9часа от бензиностанция Окей.Бяхме 7джипа-три Витари,две Фронтери,Г-то на Динко и моя милост с Патрола.Изнесохме се в посока с.Хрищени/тоест минахме над него/,
    и след изкачването,последва дълго и стръмно спускане.....




    След това продължихме напред.



    Жоро ни поведе направо по маршрутът на "Адвенчър България".На доста места се виждаха останалите маркировки от състезанието по дърветата.

    От тук нататък Жоро каза "....който каквото има да включва...." и "...затваряйте си стъклата....".Все още приемайки нещата на майтап групата се отправи по нагорнището в гората,но......

    ....като видяха какво е пред нас още в началото/тук спрях,защото помислих,че Жоро е тръгнал по друг път,защото ми се видя много обрасло,но пътят си беше този/,колегите с Фронтерите се отказаха.

    И добре направиха,защото това беше само бегла представа какво ни чака.Едната Фронтера беше дълга база и с гуми за мъгла,а другата съвсем прясно боядисана/на Стефан сигурно му се реве от надирането дори и без да продължи с нас/,така че за мене връщането им беше напълно оправдано.Оценявам това,когато човек може трезво да прецени ситуацията,риска и...да се откаже на време.Оредялата група пое нагоре и скоро пътя стана доста непроходимо дере,с много камъни/някои от тях доста големи/и невероятно много клонак.



    Расотката от кална /миналата неделя/,стана СкалнаА широкия Патрол на места минаваше на магия и сериозно остъргване.Камъните бяха доста големички и степенките доста често отнасяха сериозни удари.За колегите с Витарите настана сериозен естествен тунинг.Газ на Витарата и каквото падне-падне и където удари-удари.Витарата на Боко не е повдигана и с гумите хич я няма.Добре че е автоматик,че това му помогна донякъде да премине без чужда помощ.




    Както и да е.За един по-лесно,за друг по-трудно се придвижвахме напред докато не достигнахме до скален праг.Скалата беше почети вертикална, широка колкото цялото дере,и висока не по малко от 100-120см.И тук настана екшън.Г-то го мина с много газ и на.....две задни гуми.Имах чувство гледайки от страни,че ще се обърне на зад,а вътре не знам какво е било чувството.За съжаление нямам снимка от този момент.Само тази ми е ...дано някой от колегите да е запечатал момента.

    Аз го преминах с едно -две връщания назад,но....само на три гуми.Все пак кончетата под капака ми са по-малко,пък и съм по-нисък и можеше да последва неприятен удар от долу.


    Беше ред на Витарите.Пръв беше Боко.Доста буксуване,проба от дясно да подходи към скалата,но не стана.Проба от ляво беше по-успешна и с цената на счупена предна броня успя да достигне препятствието.От тук след няколко неуспешни опита,ниската Втара все пак успя да преодолее скалата,но с цената на ударена колекторна тръба на ауспуха.В следствие на това джипката си промени звука и заръмжа като спортен автомобил.За последната Витара няма въобще да говоря."Белата" с доста сериозна засилка премина газейки храсти и дървета и...каквото му попадне и излезе от първия път.Равносметката до тука беше:прибоксуващ съединител на Г-то/той бил още преди това за смяна/,запален съединител на Витарата на "Белата"/не бях виждал още да излиза огън от съединителя....е видях,счупена предна броня и ударена колекторна тръба на Витарата на Боко,при мен нещата бяха относително по-наред.При удар в голям камък отзад от ляво ъгъла на бронята се беше надигнал нагоре и беше счупил долната част на стопа ,халките на вантите от горна страна бяха сериозно изкривени на долу,и...разбира се щатната антена вече за нищо не става.Така или иначе трасето беше такова,че връщане назад нямаше.Продължихме към върха ииии....вече като че ли камъните и клоните започнаха да ми правят доста по-малко впечатление.

    Скоро отново имаше скално приключение.Но тук освен големите камъни се минава и през едно проходче в скалите,което беше доста тясно.То за Витараджиите добре ама Г-то и Патрола минаха едвам,на една боя.




    От там продължихме и след още малко храсталак и клонак/тук на Патрола и на едната Витара поискривихме десните врати и задните калници-на моменти Патрола не можеше да минава между дърветата/,стигнахме заветния връх.




    Гледката която ни се откри беше невероятна......

    ....а изгледа към заснежените върхове на Ст.Планина беше приказен.




    Айде сега и на груповата снимка ,че да се знае кои сме били там.


    А сега стига лирични отклонения ,че ни чака харда на слизане.Слизането го осъществихме от другата страна на върха,и макар че като цяло беше с по-ниска трудност екстремни места не липсваха....както и красиви.













    Малко след това минавайки през дълбожоката хижа и продължавайки в посока с.Колена,аз погрешка тръгнах в друга посока и изгубих другите.След корекция на курса ето тука бързам да ги догоня....даже изкарах акъла на един възрастен ловец като ме видя върхлитащ през дълбоката локва с доста голяма скорост/щом чистачките ми чак след 3-4-хода успяха да поизчистят предното стъкло/.


    Малко след това стигнах с.Колена и от там след едно изкачване и едно спускане стигнах Ст.Загора.С останалите колеги направихме бърз разбор на разходката,обсъдихме и най-хард ситуациите.Между другото и още една жертва дадохме.На Жоро от насрещен удар на клон му се беше пробил радиатора.....

    С това таз неделното ни изпълнение приключи.За сбирката успяхме почети на време ,събрахме се доста хора обсъдихме това-онова,показахме на колегите днеска какви сме ги вършили и....така.Поздрави.
    П.П.Ако не искате да стигнете до тук...........


    ................НЕ правете като нас..
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

  • #2
    До: Заралий в покоряване на хард римски път.

    Браво! Хубава разходчица ви е спретнал Жоро. Предлагам ти да поглеждаш от време на време снимки на Патрула на Янко и да почваш да си мислиш за това - онова ...
    Ние не сме неутрални!

    Коментар


    • #3
      До: Заралий в покоряване на хард римски път.

      Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
      Браво! Хубава разходчица ви е спретнал Жоро. Предлагам ти да поглеждаш от време на време снимки на Патрула на Янко и да почваш да си мислиш за това - онова ...
      Аааа само чакам да ми пристигнат новите стопове/с трите секции/и почвам рязане на калниците отзад,слагане на тръба вместо щатните ъгли и т.н.
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

      Коментар


      • #4
        Щъкане по римски пътища около Аугуста Траяна

        Ами да, така са си щъкали едно време римляните около Стара Загора по тези пътища, когато тя се е казвала Аугуста Траяна.
        Та днес ние решхме да пообиколим част от тези пътища около връх "Морулей" в Срадна гора.
        Вестта за по-хард разходка понамали малко гупата от миналата неделя и от 11 джипки се събрахме 7. Обясних на всички, че този път ще има дране по камъни и дървета и тези с лачените джипки рискуват много.


        Така или иначе тръгнахме всички. Преминахме по ниските възвишения между града и с. Колена, където повторихме трасето от "Адвенчър България".


        Тук се карат за загрявка предимно просеки.


        Спускаме се към рекичката.


        ... минаваме под моста, за да не караме никак асфалт.


        Постепенно се насочваме към каменистите била на север.


        Ето и маркировката от състезанието по ендуро от 2005-та година, а и тази от 2007-ма на 4Х4. Не сме я махали нарочно, тъй като трасето се ползва за приемен изпит на ендуристи в клуба. Ако няма маркировка, е абсолютно невъзможно да уцелиш многобройни улеи, които се спускат отгоре. От тук нататък вече става весело.


        Улеите са тесни, но за Витара са супер. Патрула и G-класата едвам се провираха, но щом веднъж е минавано, значи може пак.


        Имаше нови паднали дървета, които се наложи да дъпаме, а водата беше изкопала на места дълбоки оврази.


        Две от джипките се върнаха, но три витари, патрула и G-то продължихме. Нямам навика да се връщам, а и останалите момчета бяха мъжки пичове.


        Снимахме само на местата, където можеш да излезеш и дърветата не ти притискат вратите.


        Динко "Макса" разглежда поредното дърво пред нас.


        Изчаквахме се, но не се наложи слава богу да дърпаме никого.


        Тук е развръзката на прехода. Наклонът е голям и камъните - също.


        На всичко отгоре, скалата на върха е изрязана тясно. Сигурно римляните са карали само Самураи и Витари на времето ?!


        Докато се съберем всички, аз пощраках малко. Спомням си, когато първия път преминахме от тук с моторите преди много години каква радост беше ...


        Точно тук щракнах преди време МИтко "Фулдата", за да заеме почетно място на корицата на списание Off road. Щеше май да черпи ...


        G-то без проблем минава през големите камъни, защото и лифта му е голям.


        На разходка, като на разходка - много камери, видео и снимки.


        Патрула е с тричленен екипаж. Имахме и дама в екипа.


        Тази Витара видя голям зор, тъй като беше със стандартно окачване. Чувах ударите по камъните от стотина метра. Браво обаче на водача и, който издържа до край и не се отказа, макар да имаше възможнодт да се измъкне от кошмара на много места.


        Ето я иашата спътничка, която съпровождаше френда си. Съвсем си е друго да се разходиш из чукарите, вместо по магазините, нали ?


        Правене на магистрала !


        Всички вече са излезли през невралгичното място.


        Следва още едно стъпало с камъни до върха.


        Ето го и краят. Малко преди тези камъни беше много вълнуващо, но нямаше как да се спре и да се снима. Дано има записи на това качване от бордовата камера на динковия джип !


        Майсторско е това качване, няма шега.


        В далечината се виждат заснежените върхове на Стара Планина - Ботев и Триглав.


        Чудех се защо е тази толкова голяма ламарина отпред на G-то, но после ми стана ясно.


        Другата Витара.


        Е те, това е снимката на разходката ! Красиво, нали ?!


        Снимка за спомен.





        Точно излязохме от гората, дойде хубав черен път, но аз забелязах, че има малко по-лош, който се спуска надолу и предположих, че е по-пряк. Имах и GPS, така че шансът да се объркаме беше равен на 0.0023 %. Така беше, но ...


        Попаднахме на другия римски път. Тук бях минавал многократно с мотор, но силно се съмнявах, ще минем ли с джиповете, защото беше много тясно, а камъните по средата остри и стърчащи.


        Превземахме метрите поетапно, а удари от камъни се чуваха дори и под Птрула, който беше доста висок уж. Засърбя ме задника по едно време...


        Джандеми и остри камъни, а пътчето се превърна вече само за Самурайче.


        По едно време и него го нямаше вече. Хубаво е, че си го спомнях по памет.


        После пак се появи и последни напъни по острите камъни.


        Събираме се един по един. Дори ниската Витара мина. Тук искам да кажа, че ако с нея беше някой аджамия, вече да го теглехме.


        Дежурните снимки.


        Нататък пътят се пооправи. По едно време имаше паднали дървета, но бях вече поизтръпнал и ги мачках направо без да ми пука. Да ама като нямам пред радиатора ламарина ... Клон от дърво се е забил в радиатора и до Стара Загора бях почти само на въздушно охлаждане. Дано не съм си прецакал двигателя нещо !


        След малко излязохме на хубав черен път и ... яката газ към града, че бяхме се уговорили с останалите за пържоли с червено вино.


        Ето, това е последният кадър от днешната разходка по римските пътища около Стара Загора, която смело мога да поставя в този раздел, тъй като си беше изпитание за всички участници, а аз постоянно бях на тръни да не би някоя голяма скала да е прекъснала пътя или пороите да са го отнесли, че нямаше къде да обърнем, а и нямам такъв навик.
        Ето, това за мен беше истиско приключение, макар и свързано с поражения по джипките, но удоволствието от карането е върховно, което е далеч по-важно ! По полянките и баба знае.
        Аз не отидох на пържолите с виното, защото вчера бях попрекалил с лимона в лимонадата.
        И дано другият път да не сме само два джипа !
        Ендурото и сексът не са шега работа !
        -------------
        Животът се измерва с броят на издишванията !

        http://sixdayscrazyjob.com
        http://crazy-job.com

        Коментар


        • #5
          До: Заралий в покоряване на хард римски път.

          Ще направя и филмче,но вероятно ще е утре....че стана много късно.
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

          Коментар


          • #6
            До: Заралий в покоряване на хард римски път.

            Хех, това беше женското трасе на четиридневката в Стара Загора 160 км май беше този етап
            DCRT®

            Коментар


            • #7
              До: Заралий в покоряване на хард римски път.

              Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
              Хех, това беше женското трасе на четиридневката в Стара Загора 160 км май беше този етап
              Само дето усещането да минеш от там с Патрол,е като да се съберете 4 мотора и да се опитате да карате един до друг .
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

              Коментар


              • #8
                До: Заралий в покоряване на хард римски път.

                Въх, голяма излагация !

                Само да поясня на колегите за да не се шашкат, че там римските пътища са три и само се повтарят в първата част от трасето (гората) преди да почнат скалите. От там нататък е различно !

                Всеки римски път (без последния) беше ползван в някакво състезание до сега.
                Пътищата са доста интересни и ще пусна схема, за да разберете за какво става въпрос
                Областта в тази част на Средна гора между Нова Загора и Стара Загора е била населена много по времето на Траките и е набраздена от такива пътища.
                Знам още няколко, тъй че ако има желаещи ...
                Ендурото и сексът не са шега работа !
                -------------
                Животът се измерва с броят на издишванията !

                http://sixdayscrazyjob.com
                http://crazy-job.com

                Коментар


                • #9
                  До: Заралий в покоряване на хард римски път.

                  Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                  Въх, голяма излагация !

                  Само да поясня на колегите за да не се шашкат, че там римските пътища са три и само се повтарят в първата част от трасето (гората) преди да почнат скалите. От там нататък е различно !

                  Всеки римски път (без последния) беше ползван в някакво състезание до сега.
                  Пътищата са доста интересни и ще пусна схема, за да разберете за какво става въпрос
                  Областта в тази част на Средна гора между Нова Загора и Стара Загора е била населена много по времето на Траките и е набраздена от такива пътища.
                  Знам още няколко, тъй че ако има желаещи ...
                  Наистина сьм заинтересован за схемата на Римските пьтеки ама викам за сега да
                  пасуваме за Римските разходки,даи да мислим пак нещо кално,че губим усновна част от групата,а все хубави момци,някьде кьм Будзлуджа и после на Пивница "Тонзос" да заредим с кураж и пак атака кьм Шипка,или нещо подобно да се сплоти колектива,еи го и снега пада там,тьи че ще стане мноо весело пак
                  LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                  Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

                  Коментар


                  • #10
                    До: Заралий в покоряване на хард римски път.

                    Браво Юнаци!Шапка ви свалям,голям зооооррр А?!Отказах се братлета!Клона стържи по Фронтерката и по сърцето ми едновременно!Обичам си джипката - душа не ми даде да продължа,пък и си нямам друга?Който чете тука и не вярва на написаното,ВЯРНООО Е,това ще кажа аз!Имаше камъни остри като "тесли",да ама не, гумите са ми нови и правят доста пари - поне за мен!А някой да ми предложи абразивна паста,че и еб....мамата на боята?Добре сте си изкарали -още веднъж браво на опълченците!!!!...

                    Коментар


                    • #11
                      До: Заралий в покоряване на хард римски път.


                      доста повреди имаше този път, даже и предния номер миго няма-направо незнам къде даго търся, а ако несе намери регистрация наново.
                      утре стринта почвам прехода пак наново.уж беше добре закрепен ама явно разходката си беше супер хард.
                      boko
                      Jeeep---KIA
                      https://www.facebook.com/autoboko/

                      Коментар


                      • #12
                        До: Заралий в покоряване на хард римски път.

                        Добре,че е нямало сняг Жоро да ви изтипоса на фото голи до джипките,ма то с къв'то се събереш,такъв ставаш
                        TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                        Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                        Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                        Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

                        Коментар


                        • #13
                          До: Заралий в покоряване на хард римски път.


                          ааа иначе репортажа добър станал,сега ми излязоха всички снимки.
                          браво на любо и жоро.
                          а там където жето мина на две гуми а аз през корем трябваше да снимаме един човек в дупката, че да видят всички как скаличката е до ушите му , защото от снимките неси личи толкова , но камерата беше луксозна така че там щеси личи.
                          boko
                          Jeeep---KIA
                          https://www.facebook.com/autoboko/

                          Коментар


                          • #14
                            До: Заралий в покоряване на хард римски път.

                            Първоначално публикуван от bokostz Преглед на мнение

                            доста повреди имаше този път, даже и предния номер миго няма-направо незнам къде даго търся, а ако несе намери регистрация наново.
                            утре стринта почвам прехода пак наново.
                            Колега, прегледай снимките и видеото и виж докъде си бил с номер, та доколкото може да стесниш зоната на търсене.
                            Като гледам, дотук си е бил на мястото.
                            Ние не сме неутрални!

                            Коментар


                            • #15
                              До: Заралий в покоряване на хард римски път.

                              Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение

                              Само да поясня на колегите за да не се шашкат, че там римските пътища са три и само се повтарят в първата част от трасето (гората) преди да почнат скалите. От там нататък е различно !

                              Всеки римски път (без последния) беше ползван в някакво състезание до сега.
                              Жорка,тия римляни да не са минавали от там с хеликоптери;Трасето направо е уникално
                              Ще кача клипа от Динко когато го взема, кадрите са невероятни
                              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X