Обява

Свий
Няма добавени обяви.

яз. Доспат-Сърница-Г.Беглик-Якоруда - 19.08.2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: яз. Доспат-Сърница-Г.Беглик-Якоруда - 19.08.2007

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    Викторе, Това вече "Изби рибата"
    Аз имам климатик (в тази кола от 1 година, в предишната около 4-5 месеца) и няма разлика м-у неговит радиатор и този на колата (по отношение на потдръжката) че и на Интеркулера ако искаш. Сигурно за Истинските HardCore състезатели които искат да изтискат максимума от колата климатика е Излишен консуматор и тежест, те може и да му пукат, зацапват че дори и къртят радиатора, НО за Разходкаджиите (като мен) това е Аксесуар седящ в ЧЕЛНИТЕ редици по необходимост (Лично Мнение)

Казвам само, че радиатора по-често трябва да се чисти от набили се в него пръчки ,листа, сламки и всякакви боклуци и то много внимателно за да не се нарани.
    Моя (климатик) все още си е ОК, и искренно се надявам дълго да е така, защото с този черен цвят в алуминиевото купе лятото в горещините си е сериозно изтезание.
    Ако развлекателния елемент в разходките е преобладаващ , без много "хард" изпълнения и завирания в тръни ,храсталаци и дерета, кадето човешки крак не е стъпвал, на 100% съм съгласен с теб.
    По-скоро тук въпроса е дали си струва ивнестицията да се слага климатик, но ако джипа си го е имал не виждам причина да се маха.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Чавдаре, аз толкова фантазия май нямам - Шубе съм си и на някой места в определени условия просто не ходя (и другите не съветвам) защото "пътечката на Гандалф" която на скоро минавахте (м-у х. Тъжа и Ботев) ако е кална и хлъзгава вероятността да не може да споделиш преживяното (защото може да не си го преживял) е огромна (поне по спомени), пък и калта основно е в речните корита и деретата...

Май напоследък съм позанемарил "екшъна" - сигурно остарявам

Ееее, че какво им е на деретата?!? Много си е даже интересно предизвикателство да видиш дали можеш да минеш оттук, или оттук, или оттук ...

И хич не ми излизай с този номер за остаряването, че да не си мерим ЕГН-тата! Някой път човек на "стари години" започва да прави повече глупости ...

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
      Казвам само, че радиатора по-често трябва да се чисти от набили се в него пръчки ,листа, сламки и всякакви боклуци и то много внимателно за да не се нарани.
      Алекс е прав, че разлика между поддръжката на радиатора на климатика и този на охладителната система няма - и двата се задръстват и трябва да се чистят.
      Друг е въпросът, че като има И радиатор на климатика поддръжката се усложнява, защото обикновено той е пред този на двигателя и пречи на достъпа до него.
      Моите опасения обаче са по-скоро по отношение на компресора. Той обикновено е разположен ниско, поради което е по-уязвим от вода и кал и въпросът е колко би оцелял при по-тежка офроуд експлоатация. Особено като се има предвид, че при допълнително слагане на климатик на джип, който не е имал такъв, частите ще са втора употреба, т.е. с неизвестен остатъчен ресурс.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
        Алекс е прав, че разлика между поддръжката на радиатора на климатика и този на охладителната система няма - и двата се задръстват и трябва да се чистят.
        Друг е въпросът, че като има И радиатор на климатика поддръжката се усложнява, защото обикновено той е пред този на двигателя и пречи на достъпа до него.
        Моите опасения обаче са по-скоро по отношение на компресора. Той обикновено е разположен ниско, поради което е по-уязвим от вода и кал и въпросът е колко би оцелял при по-тежка офроуд експлоатация. Особено като се има предвид, че при допълнително слагане на климатик на джип, който не е имал такъв, частите ще са втора употреба, т.е. с неизвестен остатъчен ресурс.

+1, забравих за компресора. Колегата с Нисана, който споменах по-горе го е изхвърлил точно по тази причина.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
          ...
          Компресора е Доста високо и не съм имал досега проблем, ако се появи, ще го оправям, че без климатик НЕ МОЖЕ

Коментар

колега каква радиостаниция използвате 446 или 29 Mhz чудя се какво аз да си взема което да върши работа между мен и другите колеги В нашият район се ориентират към 29 Мhz

Коментар

Първоначално публикуван от gena Преглед на мнение
              колега каква радиостаниция използвате 446 или 29 Mhz чудя се какво аз да си взема което да върши работа между мен и другите колеги В нашият район се ориентират към 29 Мhz
              Тук повечето ползват PMR=446
              LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от gena Преглед на мнение
                Недейте да спамите темата, ако имате въпрос за радиостанции идете в съответния форум прочетете и ако нещо не е ясно тогава питайте...:

http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=21
                VPetrov.photography

Коментар

Не са ли 29Mhz не разрешени Май 27Mhz са за свободно ползване
                  о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X