Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Офроуд с Мосвич Алеко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Офроуд с Мосвич Алеко

Днес неделя 03.06.07г решихме семейно няколко приятели да си направим барбекю сред природата.За целта избрахме една ловна хижа на територията на с. Хрищени.Много пъти съм ходил там,но този път решихме да минем по един доскоро много обрасъл път по който само преди месец Патрола не можа да мине.Увериха ме че пътя бил почистен и аз.....повярвах.
    Но....нещата както се вижда не бяха точно такива.Както и да е проправих си път и в крайна сметка се спуснах до хижата.

Хората вече бяха започнали подготовката на мезетата.Хапнахме,пийнахме и решихме да огледаме района и ...веднага това баирче ми се наби в полезрението.

Беше стръмничко и калничко,но Патрола макар и не с подходящите гуми го искатери.

Горе ме посрещна хубава гледка,но и попаднах на сечище с доста големи чокъни и пънчета.Видимо притеснен да не отиде някоя гума много внимателно обърнах колата стъпвайки от пънче на пънче и се завърнах долу,като спускането не беше така лесно като качването по доста стръмния и кален баир.Усещам,че вече се питате кое точно му е хард офроудът, е един от компанията като си пийне и твърди че Мосвича върви на всякъде и тъй като все пак е обикновен автомобил след един неуспешен опит и вече по-премерена засилка /докато успеем да го разкардардисаме/ той минавайки от тук,

се покатери горе /спечелвайки една каса бира/

То хубаво,но както беше писал един колега наскоро нагоре лесно...ами сега..... Колата естествено при тези пънове и страничния наклон въобще не можа да обърне и тъкмо вече щях да отивам да качвам Патрола да го дърпам,когато той отсече,че ще слезе от другата страна на баира .И се започна едно спускане граничещо с безумиеКолата летеше и се пързаляше на долу от пън на пън.Помислих си че от това кола не става и си представих как ще трябва да го дърпам през балкана до Ст.Загора.

в крайна сметка човека успя да го насочи към едно подходящо място излизащо на пътя,но докато успея да извикам,че ръбът е много голям за лека кола и е добре да подложим едно дърво Мосвича финишира...

Колата заби нос на пътя угасна и ни напред ни назад.

Помислих си това беше края на един Мосвич...Докарах джипа да го изтегля тъй като 4 човека въобще не успяхме да го помръднем.

Ей от тука мина колата.

А сега най-интересното е,че Мосвичът веднъж стъпил на равното запали от раз,и с много газ и въртене на гуми се изнесе победоносно към хижата.Нито спукан картер,нито спукана гума/направо не е за вярване/,нито счупено или повредено окачване/поне на пръв поглед/.Направо не мога да повярвам,като съм виждал джип при по-леко спускане от този род с доста пораженияСпоменах му че е невероятен късметлия,но човека отсече че всичките му проблеми дошли от това,че нямал гуми.Сега и кални гуми трябва да му търся.... Ами в общи линии това е.Емоицията беше голяма и късметът беше голям.
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

До: Офроуд с Мосвич Алеко

Москвич : Нисан
    1 : 0

Сега е времето Чавдар да изравни резултата

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
      Москвич : Нисан
      1 : 0

Сега е времето Чавдар да изравни резултата
      И що пък аз?!? На мене Москвич не ми е повеждал в резултата.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Алекото е много проходимо Имах такъв Москвич и го карах като джип и никаде не съм закъсвал с него Сигурен съм че е минал там през сечището без проблем
        ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
        Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Ааааа...резултата е изравнен още на връщане.Тръгнахме по едно затревено ,мокро и кално нагорнище и колегата умаля .Бутахме,бутахме но......се наложи да го закачам с "танка" и да го извлачвам.Пред дилемата да го лаят чакалите или да получа процент от спечелената каса бира,колегата веднага прецени ситуацията и уж минаваше от всякъде пък пререва да съм го закачал веднага.После си получих и процента.Така че резултата е изравнен.
          П.П. И той така твърди

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
          Алекото е много проходимо Имах такъв Москвич и го карах като джип и никаде не съм закъсвал с него Сигурен съм че е минало там през сечището без проблеми
          Колкото и да е проходимо ,можеше да пукне гума при тази скорост на слизане.Да не говорим,че пънчетата/особено някои/бяха изрязани на около20-25см. височина.Беше такова подпиране и дрънчене от долу че незнам колко е проходимо Алекото,но всичко си беше Божа работа....
          Последно редактирано от cveti; 27-02-09, 22:37.
          NISSAN FOREVER

Коментар

на тоя тип коли най-хубавото им е, че като се счупят /от някой пън/ може да ги продадеш по-скъпо /за скрап/
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Бре хора то, че темата стара стара,ама и грам Москвич няма в нея
              Възпитаният мъж не прави забележка на жена, носеща неправилно траверса.
              "В рали рейда е така. Да си добър не е достатъчно. Трябва да си добър мноооого часове и дни наред." - rusev

Коментар

Абе то и аз гледах за някоя снимка ама
                Suzuki VITARA 2.0TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Zahari Преглед на мнение
                  Бре хора то, че темата стара стара,ама и грам Москвич няма в нея
                  Много хубави коне,даа.
                  [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

преди имаше повече сними
                    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Колега поне трябваше и москвича да снимаш ,че и ния да го видим.

Коментар

Ами с темата всичко си беше наред.....и Москвич си имаше на снимките,но не знам какво става......може би някой модератор може да се намеси или.....
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Не е до модератора.
                          Линковете до снимките вече не са активни.

Коментар

Еми значи това е....нищо не може да се направи......който видял,видял....
                            П.П.А защо излизат други снимки вместо тези които трябва....не трябва ли в такъв случай да излизат кръстчета или нещо подобно на мястото на снимките????
                            Интересното е че аз тези снимки не съм ги трил....въобще нищо не съм трил никога от ФТП-то...пък там ги няма....Не знам как е станало.....
                            Последно редактирано от lubashki777; 02-03-09, 23:36.
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Олекна ми,че не съм бил само аз
                              Гледам и не вярвам на ушите си "къде са пънчетата и къде е москвича"
                              А тя те мата от 2007г
                              SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                              0878299791

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X