Добавил съм 28 водопада. Координатите им са сверени с няколко източника,включително хартиени подробни карти и Гугъл ърт. Координатите на Карловското пръскало до хижа Левски ще уточня лично в края на месеца. Добавил съм и трак на Еменската екопътека. Не е мой,но дава ясна представа за пътеката. Който не я е посетил си струва да го направи. По долу давам линк към фотоматериал за Еменският каньон:
Уточнени координатите на хижа Видима(в момента хижата не работи и изглежда трайно изоставена),променено името на връх Черна могила на Момина могила(така е според местните,хижаря на хижа Амбарица Бай Дончо и някои по-стари карти),променена височината на връх Малка Амбарица на 2142 метра,добавено име на приток на река Черни Осъм-река Краевица.
Добавена пещера Крали Маркова дупка.
Променени координатите на Зелениковският манастир. Данните са уточнени лично от мен.
Добавен манастир Свети Атанасий. Коригирах изписването на имената на следните манастири:
Дряновски,Обрадовски(имаше пропусната буква),Поморийски,Струпецки,Св. Св. Козма и Дамян,Троянски,Св. Троица и параклиса в Кръстова гора,манастир Елешница.
Премахнах Манастир Роженски защото се дублира с Манастир Светороженски.
Коментар