Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снежните прелести на Витоша

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Снежните прелести на Витоша

Ето разходката през моя поглед (само 3-4 снимки) и описание на доста екстремно преживяване.
    Във сряда вечерта Влади спомена, че ще се качва на Витоша и понеже имах половин свободен ден, реших да се присъединя.
    Заблуден от разходката ни в събота, мислех че снега не е достатъчно за ски и реших да се поразходя заедно с кучето. Влади ме беше предупредил, че ще се качват на Черни връх, та беше ясно че нямам да се приберем заедно.
    Още по пътя нагоре започнах да съжалявам, че не си взех ските.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:222016_10200293634250601_189718378_n.jpg
Прегледи:1
Размер:193.7 КБ
ID:5435293

Скоро излизаме от гората и снега се оказва учудващо обилен.

Име:68173_10200293633650586_1774773447_n.jpg
Размер:120.2 КБ
ID:5435294

До разклна за кумата пътят е в перфектно състояние

Име:380292_10200293633850591_1591995523_n.jpg
Размер:106.7 КБ
ID:5435295

Нагоре, обаче, си става сериозно - все повече сняг, в който заорава дори вдигнатия черок пред мен.

Име:10387_10200293634170599_1415623341_n.jpg
Прегледи:2
Размер:125.6 КБ
ID:5435296

Решавам да дамо повечко преднина на Влади, защото при всяко негово спиране тръгвам с бая зор.

С увеличаването на наклона започва окопаване на моменти, от което излизам с лашкане, благодарени на quadra drive системата. На едно от тези лашкания виждам, че Колегите са се върнали да видят защо се бавя. Точно демонстрирам гордо възможностите на 8-мака и виждам че Влади ми прави знаци да спра и угася мотора. Спирам с нежелание (зашотот знам че после трудно ще подкарам , отварям врата и чувам викове - излизай, джипа ти гори.
    Тук е момента да споделя, че имам теч на масло от гарнитура между глава и блок, който според майсторите не е нещо фатално. Действително ако колата се кара до 2-3000 оборота единственият неприятен резултат е смръднята на изгоряло масло - капе точно на генерацията и нуждата от постоянно доливане. Даже според дядо Владо тази ситуация ще промие добре двигателя.

Има обаче една тънкост точно на сглобката двигател - скоростна кутия се получава нещо като легенче, в което маслото се събира и при лашкането се е изляло солидно количество върху горещия ауспух. В следствие - всели пламтяши капки текат от двигателя към снега. Мисля че Влади го има инфарктния момент на снимка.

Докато се чудим как да вкараме пожарогасител под джипката, маслото свършва и огъня загасва от само себе си.
    Колегите ме уверяват че нагоре е съвсем равно - демек продължаваме. Следва обаче окопаване, при което решавам да не насилвам късмета си , обръщам джипа и продължавам пеш.

След кратка телефонна консултация с дядо Владо, който бодро ме уверява че там няма кабели и няма какво да съм повредил, продължавам нагоре.

Скоро настигам Влади, които е спрял пред заледената река.

Име:380237_10200293721332778_1743530292_n.jpg
Прегледи:3
Размер:163.5 КБ
ID:5435300

Решаваме да се разделим - те продължават смело да бият пъртина към билото (часът е 1:20 и е ясно че до Черни връх няма да стигнат), а аз правя едно часова обиколка, която ми позволява да направя още няколко снимки.

Име:20507_10200293634490607_189729962_n.jpg
Размер:131.6 КБ
ID:5435297

Име:15985_10200293633130573_495148633_n.jpg
Размер:44.6 КБ
ID:5435298

Име:61301_10200293721212775_455853058_n.jpg
Размер:146.3 КБ
ID:5435301

Име:262697_10200293721172774_2074393852_n.jpg
Размер:148.1 КБ
ID:5435302

Име:523720_10200293720852766_355135725_n.jpg
Размер:101.6 КБ
ID:5435303

Име:281348_10200293720772764_1638188275_n.jpg
Размер:186.1 КБ
ID:5435304
    Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
    Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Прекрасни снимки и страхотен разказ!

И стига си лъгал децата в ауди форума, че всички грандове са на мостове.

Коментар

Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
        Прекрасни снимки и страхотен разказ!

И стига си лъгал децата в ауди форума, че всички грандове са на мостове.
        Хах, дам това го уточнихме впоследствие.

Danvan, снимки имам и щом стана въпрос ето ги.
        Аз като дойдох и видях положението отстрани доволно насериозно го взех, а ти продължаваше да газиш газта. Като, че ли не ни чуваше форсирайки. Аз се уплаших, да не вземе да се запали джипът, че да видиш ти тогава. К'во като сме затънали в сняг.....
        Чудех се как може да се завре пожарогасител там и мислех, че се е запалила пластмасовата кора отдолу (ако има такава де)

Качи баира де, като не става с добро става с мръсна газззз.

Денят беше много динамичен. Ще ми държи сито поне седмица.
        Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
        0888/00-55-37

Коментар

Аз се уплаших пост-фактум .... Когато всичко беше минало, като се замислих каво можеше да стане бая се стегнах ....
          Добре че е дядо Владо

ПП
          За други грандове не знам, но WJ е на мостове ...

0885372997 - Дани

Коментар

Всъщност каква е причината за тази призрачна светлина отдолу? Има ли нещо там което може да се нагрее до червено? Или сте произвели огън по класическия метод с триене, сиреч с въртене на гуми върху подпалки
            My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Не знам, danvan смята, че е запалило се масло попаднало върху нагорещената генерация

Светлината си е огън, не е нещо нажежено, а направо горящо

На мен ми приличаше на запалила се пластмаса, която гори и се стича. Нали се сещате как, на едни горящи капчици.
              Последно редактирано от verter; 14-12-12, 16:34.
              0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                Браво!
                ... мислейки си "няма начин, да навъртиш много км. горе в дълбокият сняг, не и без панти" а вие баш това сте се опитвали да правите - пак Браво!
                И аз така си мислех и затова към 10-10 и нещо оставихме колата над Княжево и тръгнахме с пантите нагоре. Баир, баир, бъхтане и тъкмо да излезем на конярника гледам черокито на Вертер...
                П.С. И ние не стигнахме до върха вчера.
                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Хах, вие ли бяхте двамата със ските?

Виждах ви известно време долу, ние бяхме около морените нагоре затънали яко и се чудехме накъде да хващаме.
                  ЯВно и вие сте оценили деня подобаващо. Беше перфектният зимен ден.

Даже на тази снимка съм хванал един от вас
                  Последно редактирано от verter; 14-12-12, 18:56.
                  0888/00-55-37

Коментар

Пак сте направили перфектна разходка.Евала ! Продължавайте в същото темпо.

Коментар

Чудесна разходка и прекрасно отразяване. Благодаря !

Коментар

Колегата пак ни зарадва с прекрасни снимки.

Коментар

Благодаря за тази красива разходка из прелестите на зимна Витоша!
                          Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                            Не знам, danvan смята, че е запалило се масло попаднало върху нагорещената генерация

Светлината си е огън, не е нещо нажежено, а направо горящо

На мен ми приличаше на запалила се пластмаса, която гори и се стича. Нали се сещате как, на едни горящи капчици.
                            Таман нямаше да ви е студеноа" jeroki"-та ..............многота
                            878511557

Коментар

Първоначално публикуван от verter
                              Вие бихте ли бързали да се приберете?
                              Туко що се прибирам от един невероятен ден сред планината. Категорично НЕ ми се слизаше и въпреки, че бях със ски, а не с джипа прекарахме невероятно. Има моменти, специално от зимата които не се повтарят. Никога не можеш да завариш зимната планина в един и същ пейзаж.
                              Първоначално публикуван от verter
                              Денят беше много динамичен. Ще ми държи сито поне седмица.
                              Тука се съмнявам, щото от личен опит съдя, че свърши ли разходката, почваме да кроим нови планове, а още повече когато разходката е била по-интересна, ако пък е имало и премеждия...

Прекрасно сте прекарали, дай боже всеки му

Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
                                Всъщност каква е причината за тази призрачна светлина отдолу? Има ли нещо там което може да се нагрее до червено? Или сте произвели огън по класическия метод с триене, сиреч с въртене на гуми върху подпалки
                                Масло, което сълзи по малко от гарнитурата се събира в една технологична вдлъбнатина между двигателя и скоростната кутия. При нормален ход капе по малко върху генерацията и смърди неприятно. При лашкането по баира, обаче, се е изляло цялото количество върху нагрятата генерация и е пламнало, без за щастие да запали нещо. наоколо.

0885372997 - Дани

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X