Обява

Свий
Няма добавени обяви.

През зимата с джип в планината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: През зимата до Ком

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
    NB Темата е за подходите към Ком през зимата!
    Смятам да й сменя заглавието, защото по това време на годината да се ходи на разходка до Ком с джипки ми звучи като ненаучна фантастика.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

От: Разходка около София 22.01.2012

Снегът на х.Ком е над 1.5м.Шансовете да се мине от Петрохан за х.Ком или в.Ком с Джип е повече от 0, на места има навявания над 3-4м, там и раттрака ще има проблем.
      [/SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
        подбна разходка в този район, дори само от Петрохан до хижа Ком,е абсолютно невъзможна поне до края на май. Kай-малкото се подсича дълбок лавинен улей,...
        Аз съм забелязал, че всяка зима някой иска да качи или Ком или яз. Калин с джипа... Ако пишат, че тръгват със ски или снегоходки ще пиша за лавините всеки път да не стане беля, но с джипките няма опасност да стигнат до там
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
          Аз съм забелязал, че всяка зима някой иска да качи или Ком или яз. Калин с джипа... Ако пишат, че тръгват със ски или снегоходки ще пиша за лавините всеки път да не стане беля, но с джипките няма опасност да стигнат до там
          Ти си само забелязал .Аз пък ти казвам че няма невъзможни нещта в този ред на мисли искаш ли да си ми навигатор пък за лавините ще ми разказваш по време на път е акоимаш време де.
          Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Това да си истина от последна инстация сигурно е хубава работа. Мога ли да знам кои са "останалите" - марка, модел, размер, на каква кола?
            Чавдаре,за да не говори ме празни приказки,сега има достатъчно сняг,може да дойдете с Марто с Патрола да покараме заедно и след това тук всички ще коментираме снимките за марките и моделите на джиповете и гумите.Може и аз,да дойда ако карате вие по Плана ,да не говорим за Рила,там сега за джип не може и да става дума.P.S.Мога и да заложа една каса бира , че ще се движа повече от Патрола,нищо че има два блокажа.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
              Чавдаре,за да не говори ме празни приказки,сега има достатъчно сняг,може да дойдете с Марто с Патрола да покараме заедно и след това тук всички ще коментираме снимките за марките и моделите на джиповете и гумите.Може и аз,да дойда ако карате вие по Плана ,да не говорим за Рила,там сега за джип не може и да става дума.P.S.Мога и да заложа една каса бира , че ще се движа повече от Патрола,нищо че има два блокажа.
              Именно да не говорим празни приказки! Както много добре знаеш, не е като да не сме стъпвали на дълбок сняг и да не сме минавали и без тракторки.
              Никой няма да спори, че гумите с тракторна шарка копаят здраво и не случайно такива се слагат и на военна техника. Ама ти вече го подкара хептен на едро. Като сложел човек тракторки, та било най-добрата гума за всяксакви ситуации и чак нямало значение и каква е мощността на мотора ... Хайде холан! Като нямало значение, що на снимките от разходката на момчетата в Рила виждам, че, въпреки тракторните гуми, са дърпали лебедки? И са ги дърпали точно при същата ситуация, при която съм дърпал и аз - когато снегът пред джипа стана повече, отколкото моторът може да избута. Другата ситуация е, когато снегът отдолу стане толкова много, че колата ляга на мостове и гумите увисват.

Какво предимство може да ми даде по-агресивната гума, ако моторът нЕма душа да избута този сняг?!?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1170919.JPG
Прегледи:1
Размер:203.5 КБ
ID:5338912

Напълно е възможно да се движиш по-добре от Патрула. Ама не е задължително причина за това да са тракторките.
              По-горе не случайно те попитах с какво правиш сравнения. Защото работата не е само до гумите.

Тия Сузукита отпред да не мислиш, че бяха с тракторки, та минаха без ядове там, дето аз с Патрула трябваше да хвърлям лебедка?

Единият Самурай беше със същите като моите, другият - с някакъв Супер Суомпър,а третият си беше направо със шосейни гуми. Ама тежат наполовина на Патрула и само леко посмачкаха снега там, където камиончето просто си потъваше право надолу в момента, в който лебедката успяваше да извади предницата нагоре и да ме придърпа малко ...

Та, в тази връзка, ти беше с "текезесарка" нали? Тя колко тежи? Щото Патрулът без нас вътре на кантара на Металснаб чукна 2140 килца.

Много сте ми интересни като почнете да приказвате за блокажите на Патрули и Г-та. Ми да, имат блокажи, ама гледайте и колко тежат? Я да ви добавим и на вас по няколкостотин килца желязо пък да видим тогава.

А за каране, наистина бих покарал в близко бъдеще, защото джипката ще вземе да ръждяса от стоене тази зима. Освен това, ще ми е интересно как ще се държи на сняг, защото от миналата година съм с гуми, които не съм пробвал на зимно каране, а и са хем по-малки, хем по-тесни от предишните, от които единствените ми оплаквания са, че трудно се намират тук и че са скъпи.

Стига, разбира се, снегът да не е толкова, че да не може да се кара. Че нещо хич не ми се ще за някакви 10-на км да издухам 1 резервоар нафта по над 2.60 / литъра ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Щото Патрулът без нас вътре на кантара на Металснаб чукна 2140 килца.
                Моят съсе мен тежи 1900. Нещо хъм
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Моят съсе мен тежи 1900. Нещо хъм
                  Ми не знам. Три пъти съм го теглил моя. Ей го какво съм писал преди 4 години

... П.П. Между другото, днес констатирах, че камиончето е наддало на тегло от м. септември 2007 насам.

Кантарът на Васко (vatito) днес на 2 пъти безмилостно показа 2,190 ...
                  Предишният път беше 2,100.
                  ...
                  http://www.offroad-bulgaria.com/show...220#post290220

http://www.offroad-bulgaria.com/show...246#post290246

Това беше преди да сложа клетка, да махна задна седалка, да пипам по окачването.

След това съм го теглил един път (май беше през 2009) и до неотдавна ми се мотаеше някъде из жабката кантарната бележка.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

От: През зимата с джип в планината

Аз задни седалки нямам, мери се с простотиите дето влача. Има няма поне 50 кила боклуци има.
                    Но пък обикновено в резервоара има ~15 литра.
                    А аз го меря на 6 месеца щото се води камион.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Преди две години в Родопите имах глупостта да атакувам връх Сютка на 2-ри януари. Не бях сам. Освен мен (бях с Черока) имаше още два джипа - едно пет цилиндрово Диско и една Тойота-Хайлукс. Аз бях с Каймани - другите със доста добри зимни гуми. Снега - тежък и мокър. Докато снега беше с дълбочина до 50-60 см. се караше добре - не съм разпъвал лебедки. После стана интересно... На Тойотата задника лек - няма сцепление и я оставихме на опашката. Диското върви по-добре със зимните от мен с кайманите ама по-ниско и в един момент взе да маха с колела във въздуха - остана второ в колоната! Аз като най-висок минах отпред... По едно време снега стигна до фаровете на Черока... Взе така да се сбива отпред, че все едно бутах стена на къща... В крайна сметка бяхме изминали максимум една десета от маршрута (5-6 километра) и се върнахме - откачиха ми се два пръта на хидравличните повдигачи от зор (едвам се прибрах)... И да не е тежък и мокър снега - в един момент ще се събере достатъчно под джипа и пак ще се увисне... И карането се обръща на копане и дърпане... С две думи - дива хамалогия и то нон-стоп! И по мое мнение атакуване на връх Ком преди месец май си е див мазохизъм, независимо какъв е джипа, колко е подготвен и с какви гуми е (и като шарка и като размер) Нагоре снега на места може и да е над 2 метра... Зайко аз съм навит да ми покажеш как ще се качим с твоя Патрол горе - хем знаеш, че сеир няма да гледам, а ще въртя лопатата като японски багер... Мисия невъзможна е това, брат! Знам как караш и колко ти върви машината, ама с природата т@шак не бива.

Коментар

По всяко време съм готов да премеря сили с нещо леко с тракторни гуми,съвсем добронамерено при това.Абсолютно нищо по пикапа ми не е пипано при това, че леко ми е писнало от теоретици.Не ме страх да съм губещ,публично ще се извиня за думите си ако загубя.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                          ............ Зайко аз съм навит да ми покажеш как ще се качим с твоя Патрол горе - хем знаеш, че сеир няма да гледам, а ще въртя лопатата като японски багер... Мисия невъзможна е това, брат! Знам как караш и колко ти върви машината, ама с природата т@шак не бива.
                          Преди да тръгнете си направете застраховка живот в полза на жените, децата или.....
                          ПП Незнаех, че снегът е толкова много /на 10-ти минах от там и не ми се видя проблем, а от тогава имаше само един снеговалеж/.
                          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

От къде "през там" мина, по-точно..?!!

Коментар

Чавдаре,като,никога съм съгласен с почти всичко написано от теб ,тази вечер.За мен лично в сняг над 40-50см в гората ,ако е стар и мокър,няма никакво значение с какви гуми ще го пробваш,с едните минаваш 500м,с другите 550,в крайна сметка неотиваш никъде.Никога,не съм отричал и недостатъците на тракторките.На Патрола,ако му сложиш едни 12х16 става луноход в гората и е единствения джип,където мостовете са му достатъчно здрави да ти го позволят.Но ако от София се опиташ да стигнеш до гората ще си разбиеш с тях бъбреците,просто не са за скорости над 60км.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                                От къде "през там" мина, по-точно..?!!
                                През самия проход, който е на приблизително една н.в. с хижите. Разбира се не отчитам навяванията, но беше след падналия сняг на Богоявление.
                                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X