Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Уикенд на Витоша и коментари за хижа Звездица и хижа Боерица
Свий
X
-
От: Уикенд на Витоша
Боерица е по добра алтернатива и е на същото разтояние само че на Офелийте не завиваш на дясно а продължаваш на право по пътя.Познавам собствениците там и всичко е с пъти по добро от на Звездица,всяка стая е със парно, санитарен възел със баня,булсат ком и др.Но където и да е по това време на годината е много красиво на Витоша
Коментар
-
Аз лично хижа Звездица не я препоръчвам . За 20 лв на човек спахме в стая от соца не барвана , парно нямаше топла вода с много търпение около 30 минути да се поизтече за да стане хладка . Дадоха ни ел печка от времето на баба ми , а от дограмата постоянно духаше и влизаше студено . Кухнята също не ми хареса , а хижаря е някъв бесен чалгар и се слуша само сръбско . Не бих повторил да отида пак там иначе мястото е много готино .
Коментар
-
Именно за това говорех и аз.На Боерица за тези пари имаш баня с вряла вода в сяка стая даже някой от стайте имат и вани ,кабелна телевизия,хладилник,и много важно стайте скоро са ремонтирани и са много чисти и приятни.Кухнята е много добра а музика има всякаква каквото поръчаш такова слушашПървоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнениеАз лично хижа Звездица не я препоръчвам . За 20 лв на човек спахме в стая от соца не барвана , парно нямаше топла вода с много търпение около 30 минути да се поизтече за да стане хладка . Дадоха ни ел печка от времето на баба ми , а от дограмата постоянно духаше и влизаше студено . Кухнята също не ми хареса , а хижаря е някъв бесен чалгар и се слуша само сръбско . Не бих повторил да отида пак там иначе мястото е много готино .
.до колкото знам скоро си направиха и сайт та който иска може и да разгледа.А ако решите за някаква сбирка винаги може да издеиствам оферта
Коментар
-
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеЧудесни снимки и разходка. Може ли малко подробности, координати и телефони, как са условията, може едно кратко разказче да спретнеш.Общо взето си прав. Спахме в "апартамент" за цена от 50 лв. Състоеше се от две стаи свързани със свод и завеса. Общата площ беше около 20 кв.м., а обзавеждането беше от близките години - спалня, вярно без нощни шкафчета, гардеробче и 14-инчов телевизор със стайна антена, вярно с усилвател... В другата "стая" (около 7-8 кв.м) имаше относително модерен диван с масичка и две табуретки, както и хладилник. За банята не искам да говоря, защото ме върна в далечното социалистическо минало, когато всеки сам си лепеше плочките след като е избрал едни от 7-те вида произвеждани такива. Парното го пускаха на 3-4 пъти за по 1 час, което въобще не може да стопли стаите (а времето беше с температури около 0 градуса през нощта и 8 градуса през деня със силно слънце). Добре, че си носех духалка (някакво шесто чувство ме накара да кажа на жената да я вземе). Иначе в стаята имаше и една окапана с боя печка "Елби" или нещо такова беше от детството ми с две тръби. Съществената разлика от описаното от колегата е, че дограмата беше ПВЦ и се затваряше перфектно. За сръбското и на мен ми направи впечатление, въпреки че ядохме само на обяд. Вечерта имаше някакъв рожден ден и не сме слизали.Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнениеАз лично хижа Звездица не я препоръчвам . За 20 лв на човек спахме в стая от соца не барвана , парно нямаше топла вода с много търпение около 30 минути да се поизтече за да стане хладка . Дадоха ни ел печка от времето на баба ми , а от дограмата постоянно духаше и влизаше студено . Кухнята също не ми хареса , а хижаря е някъв бесен чалгар и се слуша само сръбско . Не бих повторил да отида пак там иначе мястото е много готино .
Иначе наистина наоколо е много красиво, но за цена от 50 лв. съм спал в мнооого прилични стаи в различни градове на страната.
Определено ми е неудобно да препоръчам на някой да спи там. Иначе за екскурзия и пикник става - пред хижата има дървена маса с пейки и барбекю, както и голям паркинг. Също така има моторни шейни и нещо като малка писта.OPEL FRONTERA B 2.2DTI -> NISSAN TERRANO II 2,7TDI
Коментар
-
Писал съм и в другата тема ( http://www.offroad-bulgaria.com/show...12#post1429712 ) за Звездица, ще пиша и тук, защото преди да се смени хижаря всичко беше ОК, а сега човека който я управлява я е съсипал. Вярно, че е стара и няма екстри, но поне беше топло и кухнята беше много по-добра.Аз много я харесвах за разходка и 1-2 нощувки, но вече не ходя. Дано по-скоро се смени хижаря и дойде човек, който разбира и си обича работата.
Коментар
-
И аз съм писал в същата тема за перипетиите си там, никога не бих повторил дори разходката до това място. И тъй като стана дискусия отново за тази хижа, надявам се автора на темата няма да има нищо против за малкото допълнение в заглавието.LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
www.ADV-Bulgaria.com
Коментар
-
Нямам абсолютно нищо против, добре ще е да се опише всичко, за да си направят хората сметка дали да отидат или не.Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение.... надявам се автора на темата няма да има нищо против за малкото допълнение в заглавието.OPEL FRONTERA B 2.2DTI -> NISSAN TERRANO II 2,7TDI
Коментар
-
Коментар
-
От: Уикенд на Витоша и коментари за хижа Звездица
Ети, ако искаш, драсни и два реда в темата Препоръчвам това място, явно си довоблен и това е добър атестат за Боерица.LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
www.ADV-Bulgaria.com
Коментар
-
Хижа "Звездица" е една дестинация което бих препоръчал на всички, не заради условията в нея, а заради прекрасното място на което се намира.
Зимата не знам, но лятото след съвсем кратък преход през гората стигате до "Конярника", от където се откриват страхотни гледки. Това е много удобен маршрут за "пишман туристи" които са свикнали да си преместват г..а само от колата до кръчмата, и да видят нещо по-различно с малко зор. Също така има и много лек и красив маршрут до хижа "Кумата", който може да затворите в триъгълник с предния, ако имате повечко време и желание.
Поради това, че се намира на 1850м, и е в крайна точка на пътя, няма случайно пребиваващи "туристи" като в ниската част на Витоша.
Битовите условия и кухнята няма да коментирам.
тел. е (или поне беше) 02/957 1111
Пътя се потдържа и става за всякакви автомобили.
И в заключение ще кажа още веднъж, че бих препоръчал на всеки поне веднъж да посети мястото.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
От: Уикенд на Витоша и коментари за хижа Звездица
Мен в х.Боерица не ми хареса.........от прозореца духаше а спалнята в стаята която бяхме запазили бяха 2 легла едно до друго , отделно отоплението беше зле и жената ме псува .Доста хубави коментари бях слушал за тази хижа но това е моето мнение .Мислех , че всичко ще се компенсира с хубава вечеря но даже и супата беше студена и ги молих да ми я стоплят.........затова пък жената яде топли пържени картофи нищо че бяха 7 картофчета наредени по интересен начин.След 4-тата ракия вече нищо неми правеше впечатление де .Навярно пак ще отседна там само и само заради хубавата природа наоколо !Лудак
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар