Вериги,вършат повече работа ,в кал и сняг от гумите,но си ги носиш,до проблемното място и ги слагаш там.Щото малко хлабави да са скъсат ли се от някой камък докато спреш отпараш подкалниците или калника.Няма хора които си изкарват хляба в гората ,да нямат вериги,независимо какво карат,дали Урал,Таф,или някаква по-лека машина,веригата дава много добро сцепление.
Ако беше дал малко повече газчица и с тия гуми щеше да си излезнеш колега,All-terrain-а си е екстра гума ,въпроса е че и трябва развъртане и то сериозно !
Такива скъсах 2 оня ден в снега - дори нямаше кал, и камъни... Вземи си по-стабилни вериги. Ако ще даваш пари за нещо, нека да го ползваш повече от половин път .
Ако не свършва добре, значи не е свършило!
0888 315 794
LZ1UPI
A1 (Rh+)
Такива скъсах 2 оня ден в снега - дори нямаше кал, и камъни... Вземи си по-стабилни вериги. Ако ще даваш пари за нещо, нека да го ползваш повече от половин път .
Дай съвет, колега. Нямам идея къде да търся.
"Живей бързо, умри млад и остави един красив труп след себе си." Е. П.
Погледни тук - За измъкване това върши повече работа от веригите. В твоя случай точно за това ти трябва. За дълго каране не стават, но с тъпи ситуации като тази от клипа са идеални. Руснаците му викат браслет и го ползват бая, пък тук му викат прешлени . Основното му предимство е, че се слага бързо и лесно на колело, което до средата е затънало. Основен недостатък - системата е "иди ми - дойди ми" - слагаш и махаш на всяко препятствие.
А бе нещо не ми вдъхват доверие тези "браслети", или както там им казват. По-скоро препоръчай някакви сериозни вериги.
Нещо за Неделя оформя ли се - какво е положението, колеги?
Мани ги руснаците Но че работи, работи - има го по учебниците за шофери от армията. Не руската де - аз техни учебници не съм виждал - или са секретни или ги няма. Това се прави с подръчни материали - парче верига, дебел клон и т.н. и за евакуриане на затънал автомобил. Не е за постоянно возене.
Пак казвам - първо си купи хубави кални гуми, после мисли за вериги
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
И един колега-ловец може да се включи с Кавазаки мотора си. Притиснява се само, че не е с подходящите гуми - неговите са с грайфер 80% Асфалт / 20% Оффроуд, та можел и да закъса някъде.
Аз му обясних, че поне е лесен за вадене!
Иначе, на Суходол да се чакаме? Или къде? Но където и да е, ще помоля за инструкции как се стига до мястото.
"Живей бързо, умри млад и остави един красив труп след себе си." Е. П.
Коментар