Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходки около София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Разходки около София

На билото на Арабаконак (близо до паметника) тръгва път нядясно към планината и минава отдясно на паметника (зеленият трак). След около километър стига разклонение. По-точно: той пътят си върви напред и започва да качва планината, но има една отбивка надясно и нагоре. Там дето пътят е тесен и клонист, сигурно се сещаш. Някъде по-нагоре около средата на пътя към върха помня, че стига до една полянка с една разбита постройка отдясно и пак има отклонение надясно и едно дето си върви направо. Това дясното (където съм маркирал оранжевата маркировка) покрай разрушената постройка е доста стръмно и атакува върха точко под него. Предполагам това имаш предвид.
    Аз мисля да продължим по зеления трак, но там горе, където гората свършва и излизаме на билото пак е стръмно.

Червеният трак, който съм маркирал идва от Ботевград по пътя за хижа Рудината. Синият е качването през Стъргел, но пак подстъпите на самия връх са доста стръмни от изток. Аз до самия връх не държа да се качим, но ако е възможно и вървим някакси по-леко )образно казано) може и да се пробва.

Всъщност, според вас кой е най-лекият маршрут от тези?
    Този червеният идващ от Ботевград помня, че спускаше до една река и после пак катереше нагоре. Май това е най-трудната част от него, но пък там не вярвам да има повече от 10см сняг, а и все е в гората, което значи, че няма да има навявания.

Гледам сега на жижа Алеко, която е на над 1800метра над.в. дават 15см сняг, а връх Звездец е 1655м, но пък там горе е голо и навява.
    Последно редактирано от verter; 07-12-12, 22:03.
    Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
    0888/00-55-37

Коментар

Според мен качването при сняг е най-лесно по зеления трак от твоята снимка - от всички останали посоки или наклонът е голям, или няма ясно изразени коловози, респективно има трева.

P.S. Пътят от Ботевград (х. Рудината) преди да започне да се спусне към реката се качва на около 1200 м до една гола поляна където снегонавява сериозно.
      Последно редактирано от Postman; 07-12-12, 22:38.
      V70-T5 / GR 2,8 / XV1900A

Коментар

Смъкнах трака на айфонски гармин, ще го разгледаме утре.
        Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
        Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Благодаря и аз така си мислех. Утре ще пробваме, пък каквото стане. Ще гледам без излишни рискове да мине.
          Ако на "голото" горе е терсене ще се разходим в гората и така. Поздрави!
          Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
          0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от plamen_8609 Преглед на мнение
            ако може и аз да се присъединя кам вас,само неразбрах каде.
            А ти за коя от двете разходки питаш, че нещо неразбрах...?
            За Мургаш Вертер е обяснил кога и къде е срещата. Ние ще сме при дядо Владо, това е Костинброд. Не мога да обясня точно къде се намира той, затова ако искаш остави тел. да ти звъннем. Ще тръгваме към 10-11ч.

Коментар

Първоначално публикуван от flamini Преглед на мнение
              ..... Ние ще сме при дядо Владо, това е Костинброд. Не мога да обясня точно къде се намира той, ....
              Те тука е деди
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Нещо съм изпуснал, май. Ще ходите ли наокло днес?

Коментар

Аз ще ходя при деди на пърж... полигона де
                  Към 10:00-10:30 тръгвам.
                  Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                    Аз ще ходя при деди на пърж... полигона де
                    Към 10:00-10:30 тръгвам.
                    Може и аз да се мярна.

Коментар

Благодаря колега просто когато писах още нямаше час за Мургаш.

Коментар

Както и се бяхме заканили днес стартирахме от бензиностанцията на Бухово и газ към Мургаш.До сега не се бях качвал натам и като първи път ми беше интересно.Снимки и клипчета направихме но аз карах та моите са малко.Повечето са у навигатора и ще ги пуснем утре.Финиширахме на сипея на Сеславци на който колегата Цеци с татуираната Витара прави проби бих казал с голям успех за джип,имайки предвид че този отвес си е предизвикателство дори и за мотори.На една от снимките се вижда и пораженията по Патрола от колан без никакви железа по него!
                        Ето малко снимки от малката ни група
                        Прикачени файлове
                        Борис 0888 999 едно едно9
                        PATROL Y260 RB30S

Коментар

здравеи колега каде мога да видя снимките от разходката в събота.

Коментар

Първоначално публикуван от plamen_8609 Преглед на мнение
                            здравеи колега каде мога да видя снимките от разходката в събота.

Те ги те: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=156505
                            Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
                            BMW F650CS
                            Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Абе то не е много за разходки,ама .....Тамън се гласех да сядаме на софрата и звъни един познат и чувам познатата фраза,ама не съвсем"Ела да ме дръпнеш,щото се прекътурих".До сега бях вадил от всевъзможни места джипки,но обърната не бях вадил.Отивам и опааа:

Баба Нива си лежи кротко по таван.Та целата работа става от заигравки,а по това баирче,а по онова и е какво се получава ,обикновенно след .

Та закачих го през гумите,щото няма шаси,завъртях го,повлачих го по таван-щото хлъзгаво и неще да се запъне та да се обърне на врати.Малко с лебедката,малко на задна и по едно време захапа и оп на врати.Последно презакачане и айдеее на колелета

И гадта си запали и на самоход към дома.

Ама не с тоя шофер,а с друг.

Коментар

Неприятно наистина. По склона край пътя ли са я свършили тая работа?
                                Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                                Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 16 потребители онлайн. 0 потребители и 16 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X