Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На палатки в Родопите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На палатки в Родопите

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение
    ...
    На Вальо му писна да чака май и започна борба с огъня

Аз се присетих, че Мазньо има инсталиран компресор и решихме да видим какво ще се получи с него. След около 30 мин подухване на огъня все още над него не беше достатъчно топло за печене. Едвам еднвам изпекохм едни наденици малко ребърца и няколко пържоли.

Незнам дали бяха вкусни или пиянският глад ме беше хванал но пържолките хич не бяха лоши. Надениците за съжеление неуспях да ги направя. Две останаха недопечени и две направо изгорели

Стана време да си лягаме и с Тони решихме да разтурим огъня. Тъкмо дръпнахме големите дръвчета върху които уж пекохме и отдолу се показа една страхотна жар с която имаше шанс да изпечем всичкото месо. За съжаление обаче вече ни се спеше и решихме да си
    лягаме.

И това беше за мен първият ден. По-късно ще пиша за вторият.
    Лек съвет. Разходете се малко из гората и намерете изсъхнали дърва.
    Най-добре е да не са още паднали. Иначе, жар първескиня, няма как да стане, или поне не за кратко време.Надървения кюмюр помага, ама и на него трябва да му се помогне.
    Иначе казано: добре дошли в отбора.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 07-06-10, 19:45. Причина: Съкращаване на цитата

Коментар

Тук е момента да благодаря на всички участници за добре прекараното време.С изключение на климатичните условия всичко беше на ниво.Вальо може да съжалява за пропуснатите възможностти при издирването на така лелеяното от нас село Мугла.Благодаря на всички още веднъж,и също очаквам репортажа от пишещите братя,а също и един култов видеоклип,който очаквам Илия да качи.
      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Лек съвет. Разходете се малко из гората и намерете изсъхнали дърва.
        Най-добре е да не са още паднали. Иначе, жар първескиня, няма как да стане, или поне не за кратко време.Надървения кюмюр помага, ама и на него трябва да му се помогне.
        Иначе казано: добре дошли в отбора.
        За Жар, най-много жар прави Бука, като напукам Камината с изсъхнали буковички, да не ви описвам каква жар става, но с мокри дръвца много голяма жар няма можете да направите както казва Колегата Пенчо.
        Затова всяка година по едно ремарке Бука от дерето с нивата вадя да има в запас, като опъна 100 метровото важе от дерето си ги ватя като нищо
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение
          Знам, затова реших че ще успеем и без трак...
          Без трак, как успяхте да стигнете, на билото качихте ли се ? или .. Би трябвало да сте се качили.
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
            Тук е момента да благодаря на всички участници за добре прекараното време.С изключение на климатичните условия всичко беше на ниво.Вальо може да съжалява за пропуснатите възможностти при издирването на така лелеяното от нас село Мугла.Благодаря на всички още веднъж,и също очаквам репортажа от пишещите братя,а също и един култов видеоклип,който очаквам Илия да качи.
            Е, дразни ме сега ти...С жена- студент трябва по- внимателно да се оперира, за да може и следващата (и по- следващата, и по-, по- следващата) седмица да се "палаткува" по язовирите.
            08седемшест5едно513четири

Коментар

един култов видеоклип,който очаквам Илия да качи.
              Мислех да го пусна най-накрая,ама айде:http://vbox7.com/play:4ae39b8f, а коментара ти направо е без грешка-направо си си объркал професията.

Коментар

Нека се има предвид, че преди Фронтерата имаше 2 лебетки с които го изкарахме от дълбоката кал
                One Planet, One Internet!
                We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                  Мислех да го пусна най-накрая,ама айде:http://vbox7.com/play:4ae39b8f, а коментара ти направо е без грешка-направо си си объркал професията.

Коментарът е много свеж. Ама къде намерихте да окопаете нисана в гората? Аз на hackman преди 2 години му показах къде е мястото за закъсване - в горния край на Бунцево.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Коментарът е много свеж. Ама къде намерихте да окопаете нисана в гората? Аз на hackman преди 2 години му показах къде е мястото за закъсване - в горния край на Бунцево.
                    Каде ги намерихте тези места за закъсване, оная седмица се ровех по билото и не намерих някаде да закъсам, а ходих от Якоруда, Конарско, Бунцево и отидах чаак в Бабек Пътя беше ужас де, но минах :Д
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ааа ,сега успя да затъне в най дългия километър от трасето.Дълъг беше повече от час,и така и не успяхме да го преминем.То не бяха затъвания ,лебедки, камъни и дръвье,резачки и всички тези ужасии заедно и поотделно.Малко преди Мугла.
                      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

След откриването на обетованата земя, подтиквани от нарастващия глад и вземащата застрашителни размери жажда, пристъпваме към изграждане на вечерния коневръз.Тук е момента да споделя, че съм изключително доволен от факта, че се отказах от продажбата на хилядолетния сокол и особено къщичката на баба- Яга.Какви преживявания щях да изпусна...

Най- накрая и първата наздравица за вечерта. Румен измъкна една двайсе и кусур годишна ракия пазена за абитуренския бал на дъщеря му (да им е жива и здрава и много щастлива) , а малко след това и Илия се отчете с невероятно домашно производство.Както са казали хората "децата нямат спирачки" и някъде около това време грижите олекнаха, а главите натежаха.

Уж не сме прекалявали, но сутринта някои предпочитаха да седят

То, всъщност не само те си седяха:

Едно от най- стойностните достижения на човечеството- седящата тоалетна (в случая полу- счупена дъска изпълняваше този, тъй важен елемент, спомагащ достигането до нирвана от ползвателя) бе жестоко унищожена от поривите на вятъра. Язък. Единственият изглед, с който бих заменил така любимите списание+ цигара в това място за релакс е именно изгледа към язовира- гледайки този необятен простор, ти става едно леко- леко ....еееех.

Едва след тази разходка проумях защо Мариан нарича кораба си "Мазньо", както и защо напоследък цената на олиото се повишава .Ето отговора:

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Минахме точно по същото място в Бунцево където ти закъса... Пак беше разкопано но пръстта не беше толкова мека и минахме без грижи
                          А калтта я намерихме преди изкачването на баира за Мугла. Дефакто вместо по баира продължихме по течението на реката където по картата има път който излиза на асвалт. За съжаление там беше и грешката ни... Сега пиша за премеждията вторият ден
                          One Planet, One Internet!
                          We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Малко преди Мугла.
                            Ама първия път пропуснахме отбивката по един убав баир и това ни коства близо 3 часа.

Коментар

Айде, сега е време да мислите за 2-ро спане на палатки, ако е лятото. Съм с вас Тогава съм в ваканция
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Аз може и да съм пропуснал Мугла, но по пътя назад имаше също какво да се види.
                                На една от поляните се беше събрало голямо множество, което така и не разбрахме за какво се готви, но видимо имаха повод:

Другата интересна среща с "третия вид" бяха тези юнаци с кемпери.Карайки към Велинград на един завой изскочиха от нищото- бяха може би 6- 7 и докато взема апарата, успях да щракна само един от водачите.Същата компактна група туристи срещнахме след малко и в нашата посока. Докато първите имаха недостиг на конски сили по баира, то вторите, определено имаха проблем със спирачките, понеже в завоите или коня или каруцата поемаха към свободата (дерето).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X