Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На палатки в Родопите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: На палатки в Родопите

а и плюс това съм царя на барбекюто може да дръпем по бирцОк

Коментар

Първоначално публикуван от maximoff Преглед на мнение
      а и плюс това съм царя на барбекюто може да дръпем по бирцОк
      Две думи каза и ме склони

Очаквай ни скоро
      "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
      Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Тя ,че идеята е добра ,добра е.Ама такъв студ сме брали по средата на юни на палатка по родопите,чеее .....
        Резачка задължително.Има нещо като поговорка по нашия край:Без Режачка,пролетно време не стапем в гората .Малко на диалект.
        Превода е ,че пролетно време в гората не се стъпва без резачка
        Въженца е добре да имате.
        Може и ние да дойдем ама няма сигорни неща.
        Че сега с тия наводнения направо...Но се минава де има път да се извърти скъсания мост.Но не се знае и там какви поразии има
        Пък да видим, този път дано да не ми излезе някво парче пак за садене на картофи ,чеее
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ех колеги... голям спам стана в темата...

Ясно е, че планината е непредвидимо място... затова и никои не ви кара на сила да идвате.

Аз мога да ви дам пример за всеки един месец от пролет до есен къде съм се търкалял в сняг в рила и родопите, но това не би следвало да ме кара да се откажа от един приятен weekend в планината.

С едни хубави чували и дебели дрехи немисля, че ще кой-знае каква разлика с някоя по-занемарена хижа.

И за да е малко по-ясно какво се случва ето кой се е записал за палатките:

Sineto - Opel Frontera
          valio_stoilov - Mitsubishi Montero
          bob4oo - Lada Niva
          hackman - Nissan Patrol

До колкото разбирам всички сме екипирани с палатки.
          Аз нося портативен душ (без подгряване за съжаление).

Колегите gaspacho, GOLF-SM, javoresku и Цанко Велков с нас ли сте?
          One Planet, One Internet!
          We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение
            Колегите gaspacho, GOLF-SM, javoresku и Цанко Велков с нас ли сте?
            Аз най вероятно няма да съм с вас. Тази седмица имам малко работа в Разлог и мисля след това да се забия в Родопите.
            “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
            Walter Rohrl
            GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

И аз не съм много сигорен.Че с тези наводнения.Как ще се стигне до Якоруда....не знам.Пък и зависи кога е дали съм в Якоруда ,и така..
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Колеги,
                добре е преди да тръгнем да видим кой как е екипиран и с какво разполага като оборудване, за да сме подготвени, а същевременно и да не носим дублиращи се неща.
                И така, аз съм с бензиново Паджеро, дълга база, гуми АТ и покривна палатка.
                Ще нося: джек,лопата, брадва, инструменти, къмпинг оборудване(тенти, маси, столове, газови котлон и лампа, туби с вода, душ).Ако някой няма мога да услужа с палатка и надуваем дюшек.
                Нямам лебедка и (хубави) въжета за теглене.Нямам офроуд карта на гпс- а.
                Ще бъдем трима или четирима човека.
                08седемшест5едно513четири

Коментар

Моят Мазньо е екипиран с:
                  Лебетка, кит за лебетката, допълнително въже и едно малко ластично въже, гуми ( ако ми донесат моите ще съм с АТ ако не ще съм с кални), джек, брадва, лопатка, инструменти, вериги(за по-яка калчица), маса, 2 стола, палатка, надуваем дюшек, 2 спални чувала, душ, туба с вода, скара и хладилна чанта.
                  Имам 2 GPS-а с offroad картата. Вальо мога да ти услужа с единият.
                  Възможно е до Юни месец вече да съм се обзавел и с компресор.

Имам 2 малки радио станции на PMR 446(с 3 ААА батериики) и чакам да видя Yaesu-то дали ще мога да го направя и него на PMR 446. Ще бъде хубаво всички да имаме станции.

Напомням че си говорим за 5-6 Юни като дати.
                  We Are All Connected!

Коментар

О, да- възможните дати за мен са единствено за 5 и 6 юни.Ако организацията по някаква причина се разпадне други възможни дати са 19 и 20 (но и да не се разпадне пак можем да планираме ходене някъде).Станция все още нямам, което е пропуск, но ще потърся някой да ми услужи с една за похода.Един инвертор също няма да ни бъде излишен така, че ще потърся и такъв.
                    Между другото какъв е планът за тръгване?Може би добър вариант е вечерта в петък да тръгнем и да нощуваме някъде около Якоруда и на следващият ден директно да щурмуваме баирите от там.Ако направим плановете по този начин, бих могъл да подсигуря преспиването на още един- два екипажа, близо до началната точка (в Разлог).
                    Последно редактирано от Вальо; 17-05-10, 12:01.

Коментар

Пропуснах, инвертер 400W имам с мен, още не съм го тествал даже

Ние ако щурмуваме директно планината в събота ще нощуваме след Доспат Мен лично ме устройва, чесно казано ще се радвам ако се съберем 1-2 дни преди разходката да се видим и да уточним маршрута.
                      We Are All Connected!

Коментар

О, да- обезателно трябва да се видим преди тръгване.Може би една среща в сряда или четвъртък след работа е удачна?

Коментар

В Якоруда читав хотел е"HELIER" .чист!топла вода!40лв двойна стая.
                          Дори да тръгнете от Якоруда ще ви е "тегаво" да спите след Доспат.114km.(Якоруда-Доспат)минахме за 8-9 часа без да се спира много.Дори с GPS track си има мотане.

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                            В Якоруда читав хотел е"HELIER" .чист!топла вода!40лв двойна стая.
                            Дори да тръгнете от Якоруда ще ви е "тегаво" да спите след Доспат.114km.(Якоруда-Доспат)минахме за 8-9 часа без да се спира много.Дори с GPS track си има мотане.
                            Да, така е .Helier-а е хубав хотел.Има и басеЙн с минерална вода.В непосредствена близост е плажа на Якоруда,а пък до плажа са и минералните бани.Начини да се изкъпеш много
                            Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 17-05-10, 20:04.
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Не искам да ви плаша, но:

Мечка е убила човек в смолянското село Кутела
                              17 май 2010 | 19:46 | Агенция "Фокус"
                              Начало / Общини
                              Смолян. Мечка е убила човек в смолянското село Кутела. Това съобщи за радио „Фокус” – Смолян директорът на Областна дирекция МВР – Смолян комисар Кирил Хаджихристев. Инцидентът е станал днес следобед. Мъжът е на 65 години и е от същото село. Той е излязъл в близката до къщата му гора, където е нападнат и убит от мечка. Директорът на ОД на МВР бе категоричен, че причина за смъртта на човека е нападение от мечка. Проследени са и кървави следи до бърлогата на мечката. На мястото на инцидента има полиция, представители на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Смолян и Държавно горско стопанство – Смолян.
                              Здравко БЕШЕНДЖИЕВ

P.S. На празници бяхме в Кормисож и навсякъде бъкаше от прясни мечешки следи...

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                                Не искам да ви плаша, но:

Мечка е убила човек в смолянското село Кутела
                                17 май 2010 | 19:46 | Агенция "Фокус"
                                Начало / Общини
                                Смолян. Мечка е убила човек в смолянското село Кутела. Това съобщи за радио „Фокус” – Смолян директорът на Областна дирекция МВР – Смолян комисар Кирил Хаджихристев. Инцидентът е станал днес следобед. Мъжът е на 65 години и е от същото село. Той е излязъл в близката до къщата му гора, където е нападнат и убит от мечка. Директорът на ОД на МВР бе категоричен, че причина за смъртта на човека е нападение от мечка. Проследени са и кървави следи до бърлогата на мечката. На мястото на инцидента има полиция, представители на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Смолян и Държавно горско стопанство – Смолян.
                                Здравко БЕШЕНДЖИЕВ

P.S. На празници бяхме в Кормисож и навсякъде бъкаше от прясни мечешки следи...
                                До колкото съм разбрал, никой не се кани да ходи в тая посока

Совен това с разходкаджийското темпо, което е лайтмотив на темата, може и до Доспат да не се стигне
                                "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
                                Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X