Всичко започна така" Имам идея...".Иван пусна тема за разходка в Старозагорския форум , която допадна на много хора и така на 7-03-2010 тръгнахме към Средна гора.

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Разходка край Стара Загора

Свий

X
- 

До: Разходка край Стара Загора

Здравейте.
 Завърнахме се от една много хубава разходка,която има с какво да запомниме!
 Хубавите моменти и заигравките бяха толкова много,че направо не знам кои снимки да отсявам и кои да пускам!
 Както и да е....мисля този път да не се впускам в много расказване,а да наблегна на снимковия материал!
 Събрахме се в 09.30ч. на бенз. ОМВ....

Събрахме се внушителна група от ...14 джипки и с як рев на моторите се изнесохме пред любопитните погледи на минувачине в посока Ст. Град....

...а от там по черно до 7-ми километър....Маршрутчето в този си етап беше лесно и предполагаше макар и с наличие на места на доста калчица доста скоростно каране....

Излизайки на пътя за Ст. Бани решихме да продължим по асвалта и с цел да не пропуснем невероятното хубаво време/между другото го даваха следобед да се разваля/и да си направим барбекюто и раздумката...
 Събрахме групата и потеглихме....

Стигайки на избраното място за мохабета,докато едни започнаха да разпъват скарите....

....някои поради приказката "Шило в торба не стои".....веднага наблегнахме на....траялно изпробване на ходовете и възможностите на джипките си...

Витарата на Танко...най-после с правилните задни пружини....хем е вдигната,хем не са много твърди и при усукване моста успява да ги сгъне добре и от тук се получиха едни много добри ходове....

След като се начекнахме по камънака се насочихме и към съществената част...а именно хапване,пийване и раздумка.Компанията беше невероятно готина и с всеки можеше просто да си обсъждаш и говориш каквото ти душа сака....

За хапване меко казано имаше количества които да ни стигнат за...една седмица... O"" ... 050 O"" ... 050

Запалихме си и огън....за да придадем битов отенък на срещата...  

Още хапнали не хапнали и...купона се пренесе....в...реката естествено.....Последва лудо газене и пълнене на купетата с вода....

Е...имаше и леки щети....но всичко беше в нормите....

Ванката първи даде тон за по-обстойно газене по реката и дори на места където се опасявахме че има наноси и не смеехме много да навлизаме там.....

На това място в последствие минах и аз с Нисана...не знам колко беше дълбоко,но отдясно водата ми се плацикаше около 7-8см. в купето.... O"" O""

Витарите се представиха достойно и газиха яко в реката....

Скоро мохабета приключи,прибрахме и почистихме след нас и потеглихме през Средна Гора в посока с.Ново село.....

Интересните и красиви гледки не липсваха....

Теренът не беше труден и на доста места макар че беше разкалян ,предразполагаше към скоростно каране....е понякога и с вратите напред....
 Така скоро достигнахме и до едно интересно местенце,което за Горския се превърна тест на машината,а за останалите....възможност да окажат помощ на приятел....

Опитите да бъде изкъкната Маздата назад ,не се увенчаха с успех....

Проблема беше че черния Патрол беше с неподходящи гуми и нямаше нужното сцепление да го измъкне....
 В последствие с Хай Лукса на Гопи нещата си дойдоха на мястото....

Марин също закъса малко по-напред с Тойотата/имам предвид умрялата Тойота де... :L:L;; /....и също беше дърпан ,за да не го лаят чакалите цяла нощ в тиняка... 050 050 050

Генко с Нивата се представи като по учебник....

За Тойотата на Марински не стигнаха 140-то коня на Рънъра,и се наложи още една...Стефанова сила ,за да надделеят силите в наша полза.. 050 050 050

Естествено веднага беше измислено и как отново да тестваме машините с едно преминава на реката на пряко и изкачване на стръмния отсрещен бряг.....естествено не всички успяха...но поне не се наложи да дърпаме или бутаме някой....

А бре Горски....то един път стомничка за вода,...два пъти.....добре че спря до тук.... 050
 Заораването на Мазда ...2-ра част.....

Бая за черпене се събра....май ще ходим в Раднево на събиране.... 064

Продължихме с яко гас .....докато не се чу по станцията...."връщайте се...едната Витара и падна колелото....".... O"" O"" O"" O"" O"" O""
 Оцъклих се...и не знам как съм обърнал назад....бях само на заден мост и натисках яко гаста,а колата почти не се придвижваше,докато се осъферя какво става...такава беше изненадата ми.....
 Върнахме се назад и заварихме това положение....Човека амен амен си карал по главина....Причината не дозатегнат фланец...и ето резултата....

Веднага се хвърлиха всички в боя.....

Задружна дружина...не само планина повдига...ами и Витара...че я и мести настрани,докато другата част от дружината я гонят с гумата.... 050
 По-бързия вариант отколкото да вадим Хай-Джек....

Хепиенд...... 271 271 271

Скоро продължихме през гората по маршрута.....Тук доста ни изпотиха изрязаните ниско пънчета на дърветата,....добре че нямаше инцидент с някоя гума!

Пролетта идва.....ето и предвестниците и....

Разкаляния терен ,пънчетата,и стръмното дадоха един интересен нюанс на преминаването ни през определени места.....

Скоро достигнахме и дълбоките коловози в които вече веднъж полягах на мостове при трасирането на маршрут за Националната офроуд среща миналия месец....
 Тогава го изкачвахме това място,а сега го спускахме,но.....все тая....хлътнеш ли в дълбокия коловоз...няма измъкване....

.....и се стига неминуемо до този момент....

Поне техниката за измъкване е оттренирана....иска яко разклащане и мнооого гас.....

.....и готово....

Всеки заходи и мина това място по различен начин....

Естествено имаше доста бутане/че някои направо почти се обрънаха/,и доста викане...ляво...дясно...изправи.....

Тук искам да кажа че Генко ни изкара акъла....мина коловозите с всичката гас...и изправи нивата не на три....не на две....а на ...ЕДНО предно колело O"" O"" O"" O"" O"" ...Направо ни изпоти....вече го виждах  преобърнат ... O"" ...Направо ни изпоти....вече го виждах  преобърнат ...
 Направо лудница....а той ми вика..."а няма бе...всичко е под контрол....".....егати контрола на едно колело....
 Естествено ...нямам снимки от изпълнението...и надали някой има....
 Скоро през Дъбрава...се насочихме и към Ст. Загора.....
 Последно интересно местенце.....

Последна групова снимка....

Ами така приключи мероприятието което започна с една реплика тук на Ванката..."имам идея".....
 Разходката мина невероятно според мен.Хапнахме ,пийнахме ,полафихме,видяхме се без да бързаме на спокойствие,покарахме,почекнахме се и по камъните и по бързеите на реката.
 Някой ме беше питал преди време какъв тип офроуд обичам.....Сега мога смело да кажа....
 Това е моят офроуд....интересен във всяко едно отношение и съдържателен!!!
 Надявам се това което организирахме да се е харесало на всички участници!
 Поздрави!!!

LUBASHKI777NISSAN FOREVER
 -----------------------------------------------------------------------------
 Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

- 

Страхотно си изкарахме, а и времето бе като подарък от Бог. Днес не мога да си представя да стоя по блуза на барбекю.
 Важното, е че идва пролетта и такива дни ще са повече, а и участниците ставаме все повече. Човек има нужда да разпусне, а този начин за бягство от ежедневието на мен много ми допада.OFFROAD CLUB STARA ZAGORA
 Коментар
- 

Наистина.....със затоплянето на времето се надявам да зачестят подобни мероприятия....че и на мен подобно бягство от ежедневието ми е необходимо!Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнениеСтрахотно си изкарахме, а и времето бе като подарък от Бог. Днес не мога да си представя да стоя по блуза на барбекю.
 Важното, е че идва пролетта и такива дни ще са повече, а и участниците ставаме все повече. Човек има нужда да разпусне, а този начин за бягство от ежедневието на мен много ми допада.NISSAN FOREVER
 Коментар
- 

Аз такова бягство си правя почти всяка неделя ,само че на различни места-най-рядко около Сливен,че няма с кой.Иначе тая неделя при вас,миналата в Ямбол,следващата сигурно ще отида в Трявна и така където има купон...   0887/400121 Антон Донев 0887/400121 Антон Донев
 Коментар
- 

Опс.....нещо не ги изкарва.....ама не знам защо.... 
 Ако може модератор да помогне....ще видите интересни моменти!!!
 Поздрави!NISSAN FOREVER
 Коментар
- 

Я да видим...втори опит....
 Последно редактирано от lubashki777; 12-03-10, 12:00.NISSAN FOREVER
 Коментар
- 

И аз пробвах, но се оказа, че някъде бъркаме. Ако може Модератор да помогне.

Все пак ще ги кача като адреси:

http://www.youtube.com/watch_popup?v=zqkEC4q9DdM#t=22
 http://www.youtube.com/watch_popup?v=bVMrzioaHJg
 http://www.youtube.com/watch_popup?v=YeCLR6nnYH8
 http://www.youtube.com/watch_popup?v=vQpgFhXEuqk
 http://www.youtube.com/watch_popup?v=IC2_jUQPBbsOFFROAD CLUB STARA ZAGORA
 Коментар
Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Коментар