Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходка край Стара Загора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разходка край Стара Загора

Всичко започна така" Имам идея...".Иван пусна тема за разходка в Старозагорския форум , която допадна на много хора и така на 7-03-2010 тръгнахме към Средна гора.
    Прикачени файлове
    VEREYA MOTORSPORT TEAM

До: Разходка край Стара Загора

Здравейте.
    Завърнахме се от една много хубава разходка,която има с какво да запомниме!
    Хубавите моменти и заигравките бяха толкова много,че направо не знам кои снимки да отсявам и кои да пускам!
    Както и да е....мисля този път да не се впускам в много расказване,а да наблегна на снимковия материал!
    Събрахме се в 09.30ч. на бенз. ОМВ....

Събрахме се внушителна група от ...14 джипки и с як рев на моторите се изнесохме пред любопитните погледи на минувачине в посока Ст. Град....

...а от там по черно до 7-ми километър....Маршрутчето в този си етап беше лесно и предполагаше макар и с наличие на места на доста калчица доста скоростно каране....

Излизайки на пътя за Ст. Бани решихме да продължим по асвалта и с цел да не пропуснем невероятното хубаво време/между другото го даваха следобед да се разваля/и да си направим барбекюто и раздумката...
    Събрахме групата и потеглихме....

Стигайки на избраното място за мохабета,докато едни започнаха да разпъват скарите....

....някои поради приказката "Шило в торба не стои".....веднага наблегнахме на....траялно изпробване на ходовете и възможностите на джипките си...

Витарата на Танко...най-после с правилните задни пружини....хем е вдигната,хем не са много твърди и при усукване моста успява да ги сгъне добре и от тук се получиха едни много добри ходове....

След като се начекнахме по камънака се насочихме и към съществената част...а именно хапване,пийване и раздумка.Компанията беше невероятно готина и с всеки можеше просто да си обсъждаш и говориш каквото ти душа сака....

За хапване меко казано имаше количества които да ни стигнат за...една седмица... O"" ... 050

Запалихме си и огън....за да придадем битов отенък на срещата...

Още хапнали не хапнали и...купона се пренесе....в...реката естествено.....Последва лудо газене и пълнене на купетата с вода....

Е...имаше и леки щети....но всичко беше в нормите....

Ванката първи даде тон за по-обстойно газене по реката и дори на места където се опасявахме че има наноси и не смеехме много да навлизаме там.....

На това място в последствие минах и аз с Нисана...не знам колко беше дълбоко,но отдясно водата ми се плацикаше около 7-8см. в купето.... O""

Витарите се представиха достойно и газиха яко в реката....

Скоро мохабета приключи,прибрахме и почистихме след нас и потеглихме през Средна Гора в посока с.Ново село.....

Интересните и красиви гледки не липсваха....

Теренът не беше труден и на доста места макар че беше разкалян ,предразполагаше към скоростно каране....е понякога и с вратите напред....
    Така скоро достигнахме и до едно интересно местенце,което за Горския се превърна тест на машината,а за останалите....възможност да окажат помощ на приятел....

Опитите да бъде изкъкната Маздата назад ,не се увенчаха с успех....

Проблема беше че черния Патрол беше с неподходящи гуми и нямаше нужното сцепление да го измъкне....
    В последствие с Хай Лукса на Гопи нещата си дойдоха на мястото....

Марин също закъса малко по-напред с Тойотата/имам предвид умрялата Тойота де... :L:L;; /....и също беше дърпан ,за да не го лаят чакалите цяла нощ в тиняка... 050 050 050

Генко с Нивата се представи като по учебник....

За Тойотата на Марински не стигнаха 140-то коня на Рънъра,и се наложи още една...Стефанова сила ,за да надделеят силите в наша полза.. 050 050 050

Естествено веднага беше измислено и как отново да тестваме машините с едно преминава на реката на пряко и изкачване на стръмния отсрещен бряг.....естествено не всички успяха...но поне не се наложи да дърпаме или бутаме някой....

А бре Горски....то един път стомничка за вода,...два пъти.....добре че спря до тук.... 050
    Заораването на Мазда ...2-ра част.....

Бая за черпене се събра....май ще ходим в Раднево на събиране.... 064

Продължихме с яко гас .....докато не се чу по станцията...."връщайте се...едната Витара и падна колелото....".... O"" O"" O""
    Оцъклих се...и не знам как съм обърнал назад....бях само на заден мост и натисках яко гаста,а колата почти не се придвижваше,докато се осъферя какво става...такава беше изненадата ми.....
    Върнахме се назад и заварихме това положение....Човека амен амен си карал по главина....Причината не дозатегнат фланец...и ето резултата....

Веднага се хвърлиха всички в боя.....

Задружна дружина...не само планина повдига...ами и Витара...че я и мести настрани,докато другата част от дружината я гонят с гумата.... 050
    По-бързия вариант отколкото да вадим Хай-Джек....

Хепиенд...... 271 271 271

Скоро продължихме през гората по маршрута.....Тук доста ни изпотиха изрязаните ниско пънчета на дърветата,....добре че нямаше инцидент с някоя гума!

Пролетта идва.....ето и предвестниците и....

Разкаляния терен ,пънчетата,и стръмното дадоха един интересен нюанс на преминаването ни през определени места.....

Скоро достигнахме и дълбоките коловози в които вече веднъж полягах на мостове при трасирането на маршрут за Националната офроуд среща миналия месец....
    Тогава го изкачвахме това място,а сега го спускахме,но.....все тая....хлътнеш ли в дълбокия коловоз...няма измъкване....

.....и се стига неминуемо до този момент....

Поне техниката за измъкване е оттренирана....иска яко разклащане и мнооого гас.....

.....и готово....

Всеки заходи и мина това място по различен начин....

Естествено имаше доста бутане/че някои направо почти се обрънаха/,и доста викане...ляво...дясно...изправи.....

Тук искам да кажа че Генко ни изкара акъла....мина коловозите с всичката гас...и изправи нивата не на три....не на две....а на ...ЕДНО предно колело O"" O"" O"" ...Направо ни изпоти....вече го виждах преобърнат ...
    Направо лудница....а той ми вика..."а няма бе...всичко е под контрол....".....егати контрола на едно колело....
    Естествено ...нямам снимки от изпълнението...и надали някой има....
    Скоро през Дъбрава...се насочихме и към Ст. Загора.....
    Последно интересно местенце.....

Последна групова снимка....

Ами така приключи мероприятието което започна с една реплика тук на Ванката..."имам идея".....
    Разходката мина невероятно според мен.Хапнахме ,пийнахме ,полафихме,видяхме се без да бързаме на спокойствие,покарахме,почекнахме се и по камъните и по бързеите на реката.
    Някой ме беше питал преди време какъв тип офроуд обичам.....Сега мога смело да кажа....
    Това е моят офроуд....интересен във всяко едно отношение и съдържателен!!!
    Надявам се това което организирахме да се е харесало на всички участници!
    Поздрави!!!

LUBASHKI777
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Поздрави за тази прекрасна разходка!

Коментар

Страхотно си изкарахме, а и времето бе като подарък от Бог. Днес не мога да си представя да стоя по блуза на барбекю.
        Важното, е че идва пролетта и такива дни ще са повече, а и участниците ставаме все повече. Човек има нужда да разпусне, а този начин за бягство от ежедневието на мен много ми допада.
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
          Страхотно си изкарахме, а и времето бе като подарък от Бог. Днес не мога да си представя да стоя по блуза на барбекю.
          Важното, е че идва пролетта и такива дни ще са повече, а и участниците ставаме все повече. Човек има нужда да разпусне, а този начин за бягство от ежедневието на мен много ми допада.
          Наистина.....със затоплянето на времето се надявам да зачестят подобни мероприятия....че и на мен подобно бягство от ежедневието ми е необходимо!
          NISSAN FOREVER

Коментар

Аз такова бягство си правя почти всяка неделя ,само че на различни места-най-рядко около Сливен,че няма с кой.Иначе тая неделя при вас,миналата в Ямбол,следващата сигурно ще отида в Трявна и така където има купон...
            0887/400121 Антон Донев

Коментар

Любо пускай и клиповете или сложи линк.
              VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Ето и малко клипчета от разходката....

NISSAN FOREVER

Коментар

Опс.....нещо не ги изкарва.....ама не знам защо....
                  Ако може модератор да помогне....ще видите интересни моменти!!!
                  Поздрави!
                  NISSAN FOREVER

Коментар

Я да видим...втори опит....
                    Последно редактирано от lubashki777; 12-03-10, 12:00.
                    NISSAN FOREVER

Коментар

И аз пробвах, но се оказа, че някъде бъркаме. Ако може Модератор да помогне.

Все пак ще ги кача като адреси:

http://www.youtube.com/watch_popup?v=zqkEC4q9DdM#t=22
                      http://www.youtube.com/watch_popup?v=bVMrzioaHJg
                      http://www.youtube.com/watch_popup?v=YeCLR6nnYH8
                      http://www.youtube.com/watch_popup?v=vQpgFhXEuqk
                      http://www.youtube.com/watch_popup?v=IC2_jUQPBbs

Коментар

Много добра разходка, браво!!!
                        Y61

Коментар

Коментар

Аааа...Славински....успял си с клиповете....Браво!!!
                            Поздрави!
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X