Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Софт около София, неделя 24.01

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Софт около София, неделя 24.01

Аз ще взема и скарата. Взимайте мръвки и кой-каквото му се пие...
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
      не не колега аз казах самата истина ако не ми вярваш ела и се убеди
      Като видях описанието на маршрута се сетих че имам лоши спомени от този път, и за това те питах да потшърдиш, за храстите и клоните дали още си е така.
      Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
      0884837709
      0878383528

Коментар

Ей - где сте бре? Всичко наред ли е? Някой чувал ли ги е, върнали ли са се - тея са се запили и заяли на скари само

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
          Ей - где сте бре? Всичко наред ли е? Някой чувал ли ги е, върнали ли са се - тея са се запили и заяли на скари само
          живи са
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            живи са
            Сигурна бях. Тези шматки ако не са си направили по-хард от нас няма да се учудя Чакаме снимки.......

Коментар

Групата която тръгнахме по ХАРД маршрута се прибрахме успешно! За другите не гарантирам, оствихме ги "близо до скарите" и може да се позабавят!
              Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
              0884837709
              0878383528

Коментар

Къде са снимките
                нема да се фалиме оно се види и само се фали

Коментар

Добра разходка се получи само където влиза в раздела суперсофт без закъсали и без щети но за сметка на това с барбекю.
                  Колегата ADWOKAT показа завидни способности на водач и добре че беше той де. Ето малко снимки
                  Прикачени файлове

Коментар

Живи, здрави, нахранени и напоени сме .... Събрахме се навреме според уговорката и бяхме 11-12 коли в началото. Потеглихме по маршрута към върха към 11 (часовникът на фотото ми е с 1 час напред) и ... купон ... Стигнахме до едно заледено баирче, дето никой не успя да се качи.
                    Пробвахме, пробвахме, пък накрая решихме да минем по уж по-трудния път, от който се отказахме в началото. Той се оказа всъщност доста приятен с няколко местенца, изискващи повишено внимание и малко сръчност зад волана. Имаше и малко стръмни спускания със завойчета на 90 градуса, но нямаше как да снимам тогава. И така, поиграхме си час-два и излязохме на Бонсови поляни. И както си му е редът, дойде време за обяд. Някои хапнаха за предястие по една чорба в кръчмата, други храниха кученцата.... После се преместихме на една слънчева полянка под манастира и палнахме Скарата. И така в шеги и закачки ни мина деня.... Похапнахме, попийнахме и се прибрахме към 16 ч. по живо, по здраво.
                    П.П. Нещо не се получава със вмъкването на снимките, затова може да се видят тук: http://www.xoopit.com/s/20u44a265ogd6lfemb8m
                    Последно редактирано от kuzdov; 24-01-10, 20:48.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
                      Сигурна бях. Тези шматки ако не са си направили по-хард от нас няма да се учудя Чакаме снимки.......
                      Е хард, хард, колко да е хард

Добре, че имаше кой да ме дърпа, че щях да спя в планината.

Благодара много на ves1 за помощта!

ПП.
                      Снимките ги пудря в момента, че половината не са на фокус. Явно на фотото му е било хладно
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Страхотна лека разходка в приятна компания.Една джипка се отдели да разхожда по други баири и понеже сме стартирали заедно,чакаме разказ и от тях.До върха ,към който се бяхме запътили стигна само един джип ,че ние го ударихме на скара и леееееееееееееекинка дегустация на .....
                        Нямам снимки затова ще кача маршрута от различни "гледни точки".Колегите очаквам да ни зарадват с богат снимков материал.
                        Снимал съм и тнр клуб Владая където някъв се опита да ни каже че път няма.Но бяхме в настроение и не му забелязахме...шматарок.Намрихме нови за мен пътчета,а следващия път ще ги минем по-подробно.Прекрасен ден,прекрасна разходка и прекрасна компания.Благодарности на Куздов за скарата и дървените въглища.Имаше и главен готвач,но него ще го видите в снимките на колегите.

PS:Малко суха статистика:
                        Минимална височина на разходката--------593 м.
                        Максимална------------------------------1040 м.
                        общо време на разходката----------------6 ч.и 19 мин.
                        От тях в движение------------------------1 ч.53 мин.
                        средна скорост(заедно с асвалта)--------30 км/ч.
                        Общо изминато разтояние(с асвалта)-----55 км.
                        Усмивки----------------------------------100 %.
                        Адреналин--------------------------------колкото да не заспим.;-)))))))))
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от adwokat; 24-01-10, 21:35.
                        Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                        NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Ето малко снимки и от мен. Идеята за разходката беше софт маршрут Владая-отбивка преди клуб Владая - Люлински проход - включване към асфалтовия път за военното поделение - връх Дупевица - Добринова скала и обратно през Бонсови поляни - Горна баня - София.

За съжаление едно хълмче по пътя на около 50-100м от Люлински проход ни спря и се наложи промяна в маршрута. Поради липса на комуникация с другите коли се оказа че сме пропуснали новото отклонение по маршрута и се наложи самосиндикално да изкачваме в. Дупевица.
                          Пътят до върха е много живописен а от Добринова скала има чудесна гледка към София и Копитото. На снимките се вижда обратната страна на злополучното хълмче, пътя на Люлински проход и отклонението където по план трябваше да излезем на асфалтовия път.
                          В подножието на Добринова скала заварихме колеги със счупена полуоска които доколкото разбрах бяха пренощували на върха и чакаха помощ. И както се казва всяко зло за добро понеже 30 мин по-късно скочихме в една дупка която и миналата година ни създаде проблем и се наложи джипа който дойде да помага на колегите със счупената полуоска да помага и на нас.....
                          Важното е че всичко свърши добре и всички се събрахме в края на деня на импровизирано барбекю до манастира.
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от akalexandrov; 25-01-10, 01:49.
                          LZ1AZA
                          MAZDA B2500 4x4 2004

Коментар

Продължение на снимките.....

Между другото има и около 30 мин видео от фиестата, но нямам идея как може да се качи за да го видят всички колеги.
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от akalexandrov; 25-01-10, 01:46.
                            LZ1AZA
                            MAZDA B2500 4x4 2004

Коментар

Ето как се развиха нещата след като тръгнахме към Суходол:

За 2-3 минути стигнахме до обилно количество кал. Паджерото и Ленд Крузера минаха без проблем, най-ниския легна по корем с левите гуми вкарани в коловоз Познайте кой...

ves1 с Ленд Крузера ме изварди като репичка за 0 време. В резултат се намаза добре с кал. Това 4.2ТД много добре рови мама му стара! От там снимки няма, бях се намърлял и нямаше как да снимам.

Продължихме към Суходол. Появи се възможност за избор - лесен или труден път. Леко кривнахме по трудния. Паджерото мина напред за разузнаване. Аз реших да се заровя още веднъж в коловозите. Тъп ход... Там имаше малко повече зор докато ме извадят. Добре се бях закотвил. И от тук снимки няма поради гореописаните причини.

Отказахме се от трудния и обратно по лесния маршрут. Спуснахме се към Суходол. Когато излязохме на асфалт се откри едно чудесно за катерене баирче. С малко повече газ го покатерихме. Снимки ще кача довечера.

На прибиране към дома забелязах няколко странични ефекта от калта. Сдобих се с биене във волана при 40-60 км/ч и ритане в задницата при 80-90. Надявам се едно миене да оправи нещата.

Благодаря на всички за чудесната разходка!
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Като запролети ще ви покажа цялата Планина
                                Тази планинка съм я обходил пеша и я знам сато двете си ръчички

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X