Обява

Свий
Няма добавени обяви.

от Говедарци до 7-те Рилски езера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• от Говедарци до 7-те Рилски езера

Видях в bgmaps че има такъв път и тръгнахме. Първо хапнахме в една стара и проста, НО със страхотни мезета кръчма, казва се Миглаена
    @@@42.26078;23.47754;0x2A00;Restorant Miglena;1163m###
    Преядохма и тръгнахме към хижа Вада

@@@42.22835;23.36325;0x4E00;Hija Vada;1468m###

естествено след нея пътя свърши, но с питане (на Уазоводи) го намерихме преди хижата (има и трак от ГПС-а но немога да го кача на фтп-то както и снимките;() Пътя е един от първите през които лека кола НЕ МОЖЕ да мине (поне на мен така ми се струва) Нивата за първи път опря в земята с нещо друго освен с колело и след това я закантарих (трябват си блокировки на диференциалите) но беше кеф, чудни красоти и после знанчително по леки пътища по билото. Около хижа ловна (не минахме точно до нея та нямам точката) Пак объркахме пътя и се качихме по бая стръмно пътче покрито с натрошени камъни и честно казано на места се изненадвах че още се движим но минахме. И накрая доиде голямото излагане на около 1500м от хижата след няколко ПО-ГОЛЕМИ дънера и по едри камъни девоиките в колата взеха връх и тръгнахме пеша. Беше бая късно та не стигнахме до старата хижа но минахме покрай новата

@@@42.21999;23.32160;0x4E00;Hija 7-te Rilski Ezera;2104m###

И малко по-нагоре видяхме (аз и го пипнах) сняг

@@@42.21502;23.31726;0x5200;Snjag i Gledka;2264m###

Големият срам от цялото пътуване беше, като видях пред хижата паркинг с около 6-7 Уаз-а който джиткаха нагоре надоло пълни с хора
    Е стига съм писал че утрепах 30мин а съм скапан
    Пздрави на всички
    P.S. Най-накрая успях и качих снимките http://htftp.offroad-bulgaria.com/al...v/7te%20Ezera/

Re: от Говедарци до 7-те Рилски езера

Там е наистина страхотно, преди 20 години бях за първи път там
    и бях много впечатлен, смятам при първа възможност пак да посетя
    тази красота. Човек наистина трябва да пообиколи доста по света
    за да оцени колко много концентрирана красота има в България
    и особено в българските планини

Коментар

Track...

track-a - Говедарци - 7-те Рилски езера : http://htftp.offroad-bulgaria.com/v_...ki%20ezera.txt
      VPetrov.photography

Коментар

ето и трака от Говедарци през хижа Вада до 7-те езера (не по най-лесният път ) и от там до Паничище
        http://htftp.offroad-bulgaria.com/al...anichishte.gdb

Коментар

До: от Говедарци до 7-те Рилски езера

Ще го пробваме
          Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Хмм, аз от Вада еднаж пъплих нагорце, определено е интересен и никак не лесен, но пък доста кратък. Трудното е само за малко. Аз бях сам, та малко брах страх на 1 корен колкото гумата ми, но минах. С 29" МТ/Р-и. Забавно е Рила ей, пък и сега пъта ако е затворен от към ловна, това си е алтернативата. Само дето май е нац. парк, или бъркам!?

Коментар

След,случката с еколозите и коняра с пистолета от Пионерска на горе с МПС не става.Полицаите проверяват за застраховки,винетки и какво ли не,парковата охрана пише актове за навлизане с МПС в зоната на парка,а еколозите стоят и гледат дали случайно няма да се промъкне някой за да има за какво да вдигат пушилка.

Коментар

Не и ако минеш през Вада, ще има да се кумят ако слезеш през Пионерска

Коментар

Бариерата е по пътя за езерата след Пионерска .През Вада нищо не правиш,нещата стоят така че в момента само с ходене се стига до езерата.

Коментар

Има си път за джип през Вада, без бариера, малко е трудничък за неподготвена машина /с гуми за мъгла/. То това е и темата на темата. А в Рила нещата много се разсмърдяха, аз вече не ходя там /езерата/ и това мнооого ме натъжава.

Коментар

У понеделник ще го пробвама амааа сигурно си прав.

То пътя до там е магистрала ама па те го затварят.Откачена работа е това с тия езера.
                      Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                        Има си път за джип през Вада, без бариера, малко е трудничък за неподготвена машина /с гуми за мъгла/. То това е и темата на темата. А в Рила нещата много се разсмърдяха, аз вече не ходя там /езерата/ и това мнооого ме натъжава.
                        Ама бариерата е чак на високото.Таман като почва клека.Така,че и откъдето и да минеш пак стигаш до тая бариера,а от нея няма други заобиколни пътища за джип,поне аз незнам
                        Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Аз виняги съм предпочитал да се качвам през Самоков-Говедарци-х.Вада/Мальовица/, но сега 100% не бих минал през Сапарева баня...

Коментар

Цветане,чака ме информация от първа ръка във вторник.За бариерата си абсолютно прав,на високото е и друг път освен пеша няма.

Коментар

А бе за какви полицаи говорите и от кога.Че преди две седмици не ги видЕх.
                              Снимките са правени пред хижата.Трудно се добрах до камъка че имаше много коли горе а и беше неделя.
                              Май парите се понаместиха и сега ще откриват лифта а пък пътя си бил съвсем законен и на ред до х.Пионерска.
                              Ха ха ха ха ...... а бе като навсякъде ще са тия патърдии май.
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X