Обява

Свий
Няма добавени обяви.

от Говедарци до 7-те Рилски езера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: от Говедарци до 7-те Рилски езера

А пА Чинела не пуска джипа да си ходи от Вада.Много му отивал на екипа.(първата снимка)

Коментар

Първоначално публикуван от markan Преглед на мнение
      А бе за какви полицаи говорите и от кога.Че преди две седмици не ги видЕх.
      Точно Чинела каза миналата събота,че са стегнали положението.Знам ли?У понеделник ще се проверява
      Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Здравейте направихме обиколка на района сами с жена ми, полицайте са си там- видяхме 2 поста/ниви/ + 3ма пешаци, отивахме на х.7-те езера но хич не ни допадна суматохата по пътя и подметната информация че горе на езерата имало 7000 души,което не изгеждаше невъзможно и бяхме крайно демотивирани.
        На х. Вада,Ловна и едни бунгала на пътя към Мальовица ни се смяха че питаме за места без резервация та решихме да се поогледаме в Говедарци
        и след кратка обиколка поехме нагоре по пистата към х.Мечит където ни посрещнаха царски, веднага ни настаниха.Вечерта заснех пълнолуние+затъмнение
        Към 10.00 сутринта се разходихме с хижаря до кобилино бранище по фердинандовия път през малък и голям Мечит, гледките бяха пленителни
        Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

ето няколко снимки..
          Прикачени файлове
          Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

След малко тръгвам на проверка

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
              Ама бариерата е чак на високото.Таман като почва клека.Така,че и откъдето и да минеш пак стигаш до тая бариера,а от нея няма други заобиколни пътища за джип,поне аз незнам
              Така да се изкажа малко и аз... С джип в момента не може да се стигне до езерата заради полицайте. Вчера бяха при мене да хапнат и ги разпитах.
              - Викам нали всички са ви приятели тук как ги спирате?
              - А отговора беше, няма как еколозите снимат всяка кола/джип и после е проблем така, че минаване няма. /освен сутрин по рано преди 8 и привечер/
              Даже и данъчните бяха там и пишеха актове на джиповете дето извозват туристи затова,че не им издавали касови бележки...

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
              Цветане,чака ме информация от първа ръка във вторник.За бариерата си абсолютно прав,на високото е и друг път освен пеша няма.
              Има, има....ама не казвам...

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
              Точно Чинела каза миналата събота,че са стегнали положението.Знам ли?У понеделник ще се проверява
              Не проверявайте, няма смисъл не може да се мине поне до 20-ти докато не мине ритулът на Дъновистите.
              С джип де....иначе на 2 крака или на 2 гуми може ....

Ето жокер, да се чете от 50-ти пост надолу. Така не пречим на никого от хилядите дъновисти и туристи в момента защото нито ни виждат нито ни чуват. КЛИК
              Последно редактирано от Chinela; 18-08-08, 10:18.

Коментар

каква ти проверка горе сигурно вече има милион човека
                и ще ти е трудно промъкването през тълпата...

Коментар

Aз пак не разбирам, полицаи има и на х.Вада или само от страната на х.Пионерска?

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                    Aз пак не разбирам, полицаи има и на х.Вада или само от страната на х.Пионерска?
                    Пътя от хижа Вада и пътят от хижа Пионерска се събира на едно и също място, около 2км преди горната хижа "Рилски езера".
                    Точно над боровата гора където започва клека има пост с бариера а и същевременно се е образувал нов път успоредно с този при изграждането на седалковият лифт който също се пази от полиция.
                    Но и двата подхода към новата хижа се охраняват под предтекст, че е национален парк което е така но в момента главната причина е ритуалът на дъновистите.
                    Последно редактирано от Chinela; 18-08-08, 14:48.

Коментар

Ясно, аз мислих по-надоле е полицията.
                      Последно редактирано от Насов; 18-08-08, 15:03.

Коментар

Аз предлагам да не ги коментираме изобщо....
                        Най-малкото е против правилата на форума.

Коментар

Готово

Коментар

Инфо от днес.

Значи днес се качих до самата хижа ама там стражите и полицайте ми казаха,че е забранено тука и да се върна по надолу да паркирам.Оставих си джипа долу точно на бариерата даже те ме посъветваха там да го оставя.Цял ден го мисля дали няма да проходи сам или поне акумулатора му

По принцип като ми казаха да слезна по надолу можеше да се направя на разсеян и да го оставя някъде по надолу преди гората ама викам ще вземе да се заядат пък после и някой акт да вземе да ми праснат.

И както винаги в БГ цирка беше за едни,за други можеше .

Днес може би е било по спокойно спрямо вчера и онзи ден.

Дочух,че след 20-ти щяло всичката тая шумотевица да престане.

Не ме е яд,че съм ходил пеша или,че съм се връщал,а ме е яд,че пътя нагоре е както се вика магистрала и се използва доста активно и в един момент се правят на интересни заради нечии интереси.Смятам,че на никого не би се навредило автомобилите да се движат по специално маркирани места,също така да се паркират пак на специално отредени места и за такива който унижожават природата извън пътя газейки по клека и торфа да се съставят актове с огромни суми който ще ги накарат да с замислят дали да унищожават тази красота.Говоря за пътя до самата хижа.ЗА по нагоре съм категорично протива навлизането на каквито и да е МПС-та.

Коментар

И аз посетих тези прекрасни места. Качихме се през Паничище до един кантон на ВиК. После от там до бариерата /почти де, на около 200 метра от нея, не успях да кача Тойотата до горе, че съединителя взе да се оплаква с димни сигнали /. После обратно, а на другия ден минах по въпросния маршрут, само че на слизане - от кантона до хижа Вада и после към Говедарци. Беше доста забавно, като шофера на един УАЗ, който ме срещна, ми каза да се връщам.

Ето малко снимки:

Дали ще минем от тук

Малко във въздуха едното колело

Имам и доста кратки филмчета, че и по-дълги, ама като заработи ФТП-то, ще ги кача там и ще дам линк.

Като цяло беше доста интересно и много приятно. Добре, че имах навигатори, които ми помагаха отвън, че иначе едва ли щях да мина без щети. Нивата, с която бяхме заедно, вървеше напред, ама и тя се затрудни на някои места.

Коментар

Чесно да ти кажа на този маршрут най-интересното и приятно място за каране е от хижа Вада до там където се събирт караваните.

На другите места е направо отвратно с тия камъни.Раздруса ти се всичко живо.

А теб дали не те видях някъде.Остави колата там на един завой преди да влезнеш в последните метри на гората преди бариерата.Някъде около 4-5 часа вечерта в понеделник.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.

Зареждам...
                                X