сто коментира
Днес, 20:02
Винаги съм се чудил на какво се дължи "магнитното поле" около руини от миналото Няма да поседиш на пясъка и да посрещнеш изгрева, няма да се качиш някъде и да изпратиш залеза, ми ще се ровиш в остатъци от архитектура, дето времето (изгреви, залези) закономерно е затрупало. Не го разбирам
Днес, 20:02
Винаги съм се чудил на какво се дължи "магнитното поле" около руини от миналото Няма да поседиш на пясъка и да посрещнеш изгрева, няма да се качиш някъде и да изпратиш залеза, ми ще се ровиш в остатъци от архитектура, дето времето (изгреви, залези) закономерно е затрупало. Не го разбирам

Тука като видят несебърските църкви например, направо онемяват. Моята мотивация е малко по-различна: гледам улиците (пр. в Помпей има дълбоки коловози от каруци в... каменните плочи), водопроводите, канализацията, подовите отопления и някак си се успокоявам, че не сме сами и не откриваме топлата вода, а зад гърба ни стои житейският опит на стотици поколения, "шетали" по тези места, видяли и преживяли какво ли не. Малко неща всъщност са се променили - вярно, имаме електричество, електроника, интернет
Коментар