Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Петрич кале
Свий
X
-
Сервероизточна България е зле като като туризъм. В Дуранкулак се намира най-старото селище в Европа и ням никаква гластност за него, една табела няма по пътя да те отклони и да отидеш да поогледаш и в инфо центъра да ти разкажат.
А покрай Варна има още доста крепости, на север от града до между с Орешак и Долище има само 3. Пак имат нужда от разкопаване, но може да се създаде доста работа за студенти по някоя евро програма.Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
Ford Fiesta 1.4 Tdci
Коментар
-
Поздрвления Гагич!
Градежите са найстина внушителни ,много епохи са оставили следи на това плато,и като се има впрдвид ,че Провадия не никак далеч може началото и да поставено доста отдавна 4-5000хл.години.Жалко че в нашата мила родина много слабо се дава гласност на такива найстина интересни места .
Пп гръците камик от градеж да немерат и го правят сензация и атракция ,за останалите по бели държави да не говорим."Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
Кольо.
Коментар
-
Гърците не знам с какви пари разкопават, може би не е било толкова заровено? Факт обаче, че техните останки са много по-внушителни от това, което има при нас. Предполагам, че неправилно сме разкопавалиПървоначално публикуван от hunter vl Преглед на мнение...Пп гръците камик от градеж да немерат и го правят сензация и атракция ,за останалите по бели държави да не говорим.
през годините - хвърляни са пари и сили за някакви хипотетични (и непризнати от никого по света за културно наследство) възстановки по Плиска, Преслав и Царевец, а такива места са останали дълбоко под пръстта. Една Хераклея Синтика, спомената случайно по-горе, може да се окаже по-атрактивна от Помпей
но засега за 5 г. са изровени около 100 кв.м.
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Линията е строена доста късно и там вече са обирали...каквото е останало. Основнто е разрушено в доста по-ранни години.
За Хераклеята обаче е вярно- там нещата се случват адски бавно. Всяка година ходя до там по няколко пъти-имам един съученик, който се изнесе в тоя край да живее и за толкова години напредъкът е потресаващо бавен.
-
Алекс Марков от форума има много хубав клип за Хераклеа Синтика.
https://www.youtube.com/watch?v=VaJCs9_IP1Q&t=44s
-
Реалисти...santaclash
#8.3
santaclash коментира
Днес, 18:35
Бъдете реалисти. АКо изобщо някой вземе да разкопава сериозно нещо там, ще е след като в България се изкопае всичко останало, което има да се изкопава и даже тогава не е сигурно.
Винаги съм се чудел на ирационалното в нашата археология. Тя, че археологията в световен мащаб е движена ирационално от мечтатели като Хайнрих Шлиман или от авантюристи като Хауърд Картър, ясно. Че по ТЗВ-време се наблягаше на соц-йога-патреотизъма с пътеводна светлина Людмила Живкова, също ясно. Ама защо например се дават пари за "възстановяване" с "Итонг" и стъкло
на византийската крепост в Яйлата, па тука - не? Защо пошлости като цитираните от Росен "Исторически парк" и "Двор на кирилицата" (бих добавил и "Цари Мали Град") привличат посетители и дори са на печалба?
Коментар
-
Явно е това. Съгласен съм. Щото това тука място (сравнително наблизо) с платен вход, освен посетители събира купища рускини, че и групи наши "спиритуалистки" плащащи дебело за групови сеанси, медитации и т.н. Я да видим дали ще го познае някой:santaclash коментира
Днес, 01:59
Защото на място е имало някой заинтересован, който да движи проекта. Че е откраднал поне 60% от набраните средства е друга тема.
Коментар
-
Ак Язълъ баба в Оброчище, ама не печеля нищо щото съм местен
Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
Ford Fiesta 1.4 Tdci
Коментар
-
Фрашкано с посетители. Карат се групи от Албена, Златните пясъци... чудо. А си е на Главно Мюфтийство. УсвоЙли са яко пари по европроект.
-
Винаги съм се чудил на какво се дължи "магнитното поле" около руини от миналото
Няма да поседиш на пясъка и да посрещнеш изгрева, няма да се качиш някъде и да изпратиш залеза, ми ще се ровиш в остатъци от архитектура, дето времето (изгреви, залези) закономерно е затрупало. Не го разбирам
-
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
За разкопки явно няма жълтици, но поне някой да ги събере тематично като "точки на интерес" за сателитната навигация, пак ще е нещо.
Коментар