Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Средни и Източни Родопи - юли 2009

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Средни и Източни Родопи - юли 2009

При строежа на този път преди 25 години, на това място "КАМАТЦУТО" пропадна, прави се нов път малко над гледната ти точка и три танкови влекача вадиха булдозера 2 седмици.
    Прикачени файлове
    siko

Коментар

а това си го пропуснал защото караш "4х4" автомобил , гледната точка 150м.източно от залива които си снимал на яз. Кържали - ПЕША http://photo-forum.net/bg/index.php?...&USER_ID=28043
      Тракииски и др. светилища, гнезда на: черни щъркели, малък египетски лешояд и други природни екстри.
      -наздраве!!!!!!!!!
      siko

Коментар

Първоначално публикуван от siko Преглед на мнение
        а това си го пропуснал защото караш "4х4" автомобил , гледната точка 150м.източно от залива които си снимал на яз. Кържали - ПЕША ...
        Със сигурност съм пропуснал и други места, но това е неизбежно при този формат. Минавахме през района транзит. Не сме си поставили за цел да го изследваме по-подробно. А и дълбоко се съмнявам, че щях имам много мерак за пешеходни изпълнения. Не и при около 35* на сянка по тия голи чукари ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от siko Преглед на мнение
          а това си го пропуснал защото караш "4х4" автомобил , гледната точка 150м.източно от залива които си снимал на яз. Кържали - ПЕША http://photo-forum.net/bg/index.php?...&USER_ID=28043
          Тракииски и др. светилища, гнезда на: черни щъркели, малък египетски лешояд и други природни екстри.
          -наздраве!!!!!!!!!
          Ще минава ли от там експедицията следващия месец?
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Никога не съм бил по оня край на България. Прочетох този прекрасен пътепис с голям интерес.
            Благодаря!

Коментар

Чавдаре, страхотен разказ както винаги. Гледките в тази част на родопите са наистина сурови и подтискащи, но залезите са едни от най-красивите.
              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

Коментар

опаа набарал си хубав маршрут. Както каза "кинекс" минал си през р. Боровица. Ако ходиш пак натам мини през село Боровица което е от другата страна на язовира. Там ще слезеш до нулата и вливането на Арда. Планувал съм да се помотая с колата натам и ми е интересно какво има като пресечеш моста на реката и се забиеш в едни изоставени махали...
                Някой ходил ли е натам ?

Коментар

Макар и малко късно ,браво ,Чава.Чудеси снимки и пътепис . Родопите са си били много красиви винаги (независимо в какъв формат са координате ) . За съжаление са ми мноого далеч и тази година ще ги пропусна.
                  PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                  КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                  0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
                    ... Ако ходиш пак натам мини през село Боровица което е от другата страна на язовира. Там ще слезеш до нулата и вливането на Арда ...

Честно казано, едва ли в скоро време ще реша да карам пак в този район. Не ми допадна теренът - предимно голи камънаци, а и релефът е доста пресечен, та няма много варианти за пътища.
                    А през с. Боровица хубаво да мина, ама нататък никак не ми се връзваше маршрута в посока северозапад (към Асеновград). Даже и на Google Earth гледах за пътища, които не са нанесени на GPS картата, ама не намерих.

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                    ... За съжаление са ми мноого далеч и тази година ще ги пропусна.
                    Да видите какво им е на софиянци, като трябва да дойдат до Варна.
                    Вярно, че си е далечко. Дори и от София като караш с горски джип пак си отива доста време за отиване/връщане.
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 22-07-09, 18:49.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Чудесна разходка сте си направили , Чавдар !Аз също мисля в края на август да направя едноседмична екскурзия из района , като заобикалям старателно асфалтираните пътища . Можеш ли да публикуваш трака който си показал на снимката в Гармински или друг формат подходящ за навигация?

Коментар

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
                        ... Можеш ли да публикуваш трака който си показал на снимката в Гармински или друг формат подходящ за навигация?
                        Ето го. Имай предвид, че в него има и не малко асфалт. Примерно част от пътя до Златоград, Златоград през Кърджали до Женда ...
                        Прикачени файлове
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          А през с. Боровица хубаво да мина, ама нататък никак не ми се връзваше маршрута в посока северозапад (към Асеновград). Даже и на Google Earth гледах за пътища, които не са нанесени на GPS картата, ама не намерих. .
                          така де
                          проекта е много голям там, ама се търсят желаещи
                          С лодките го караме от януари до април трасето Бели Извор-Нулата и такава дивотия много рядко се среща. Въпреки всичко виждам навсякъде изоставени махали предимно по левия бряг. Една единствена пресечна точка има по пътя и тя е в коритото на малка Арда. Ако се намери минавачка от там, няма да има по диво и необуздано място.

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
                            така де
                            проекта е много голям там, ама се търсят желаещи
                            С лодките го караме от януари до април трасето Бели Извор-Нулата и такава дивотия много рядко се среща. Въпреки всичко виждам навсякъде изоставени махали предимно по левия бряг. Една единствена пресечна точка има по пътя и тя е в коритото на малка Арда. Ако се намери минавачка от там, няма да има по диво и необуздано място.
                            То хубаво голям проект, ама пусто като още не съм докарал тунинга до системата от Хариър ...

Само като видиш колко са на гъсто хоризонталите около реката ти стига да се ориентираш, че там минаването най-вероятно ще е само в едната посока и то с търкаляне или в режим на свободно падане.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

има го тоя момент определено.

но по високото има някви махали останали, така че не е безнадеждна ситуацията
                              Въпроса в случая е не толкова дали ще минеш с Джипа, а просто от чисто любопитство да видиш какво се крие в тая пустош ...

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93)
                                Без приключения достигаме х. Пашалийца.

Колегата djcrazy78, който стопанисва хижата, тъкмо е качил Фронтерата на трупчета за да сменя скъсан амортисьор. Тази Фронтерка, ако можеше да говори ...

Спираме за по едно кафе под приятната сянка на иглолистните дървета. Приятно място!
                                -Тя ако може да говори......Досега аз и е... майката сега тя моята
                                Чавдаре ако имаш желание да покараме около 110км по маршрут без да стъпим на асвалт казвай.Маршрута е интересен и сам го минавал един път.Ще пообиколим Родопите и пътя по който си минавал ще е от х.Момчил юнак до х.Пашалийца.Вечерта ще си ми на гости.
                                Имаш официална покана-О889414199-Атанас
                                Последно редактирано от Чавдар (V93); 24-08-09, 21:35. Причина: Корекция на цитат
                                Със себе си съм имал повече проблеми,
                                отколкото с всеки друг човек. Нямам по голям враг от самия себе си!!!!!!
                                Да изградим Параклис: www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=113508

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X