Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маршрути в Родопи-нужда от информация и съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Маршрути в Родопи-нужда от информация и съвет

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
    Току що говорих с Емо от Триград, той каза че и двата пътя - този и на Чавдар стават, така че действай! Пътя по реката, обаче, си остава разкопан.

Колега,
    Благодаря за информацията!
    Така и така сме подкарали маршрута да го изкоментираме до край.
    Какво е състоянието и има ли екстремни участъци след езерата зеления трак?
    И още нещо дали може да се слезе до хижа Ледницата от зеления трак ? Питах Чавдар но той незнае не е слизал. На картата е дадено, като пътека но в гугъла го гледам има път, който влиза в гората но неможе да се проследи.
    LZ1UX

Коментар

След х.Чаирски езера докато набираш височина има един неприятен участък, където пътя е бил река за известно време и са останали само доста големи камъни, след като качиш височината си само надолу към Мугла и няма проблеми /въпреки че аз минавам надясно по червения трак/. След като набереш височина по масива на Перелик, започваш да го подсичаш по хоризонтала - пътя е лесен с хубави гледки, само да не го е отнесла водата на някои места. Аз съм излизал от Гела до този път и там някъде се минава покрай Ледницата, но бързах и съм пропуснал отбивката - предполагам като следваш табелите /там ги има/ ще можеш да отидеш до хижата. Като излезеш на пътя между Стойките и Смолян е по-добре да изоставиш зеления трак и да завиеш наляво по асфалта, след стотина метра вдясно се отклонява черен път с червена маркировка директно за Пампорово. Прекосяваш курорта все по билото и от другата страна хващаш пътя за х. Изгрев, като свърши асфалта на поредната седловина хващаш черното вляво и вече следваш само по билото до Глухите камъни. Гаранция за 100% проходимост на целия маршрут не мога да дам, пък и не искам да те подвеждам, трябва да имаш нагласата да се върнеш ако се наложи. Мисля че вероятноста за препятствия е най-голяма по Персенското било като по-диво и естествено задънено в района на Персенк.
      Honda XL600LM, 1987
      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
      Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
        Това е прекия път направо от Триград - според мен доста екстремен, все пак човека говореше за разходка?! Иначе нормалния път за езерата се вижда като пътека покрай реката - там са строежите.
        Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
        ... Този, който Чавдар е преминал и казваш че е екстриим в какво точно се изразява екстриима странични наклони коловози, въпроса е и към Чавдар? Питам защото нямам опит в екстриим маршрутите да не стане беля
        Няма никакъв екстрем там, освен ако от октомври насам не са настъпили някакви катаклизми.

По този маршрут за последните 2 години вече сме направили пътека. Миналата година го карах и в двете посоки.
        През май м.г. оттам на път за Мугла в състава на групата мина и една Лада Нива, като не забелязах да е имала друг проблем, освен дето и падаше гърнето.

Има едно единствено място в гората на спускане към Чаирите, където има маалко по-стръмен наклон, но той не е никакъв проблем. Теренът е достатъчно каменист (т.е. и на мокро няма да има ядове), а на всичкото отгоре има и заобиколка (отдясно), ако някой чак толкова се стряска от късо стръмно спускане.

След Чаирите към Мугла пък има и едно стръмно изкачване - също никакъв проблем, особено пък за подготвен джип.
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 13-07-09, 20:07.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Това се казва описание! Евала момчета! Всичко е ясно. Остава да събера багажа и да атакувам. По план на 25-ти този месец ще тръгнем.

Благодаря за детайлните описания!
          LZ1UX

Коментар

Това се казва описание! Евала момчета! Всичко е ясно. Остава да събера багажа и да атакувам. По план на 25-ти този месец ще тръгнем.

Благодаря за детайлните описания!
            Колега ,ако искаш като дойдеш обади се ,мога да съдействам(да ти помогна ) за преминаването "Пампорово-Глухите Камани или обратно". ТЕЛ.0887632135 Краси. Успех
            0887632135-Краси

Коментар

Първоначално публикуван от krasi0573 Преглед на мнение
              Колега ,ако искаш като дойдеш обади се ,мога да съдействам(да ти помогна ) за преминаването "Пампорово-Глухите Камани или обратно". ТЕЛ.0887632135 Краси. Успех

С най-голямо удоволствие!
              LZ1UX

Коментар

и аз съм навит от с.Стойките съм ще помогна със каквото мога

Коментар

Колеги,
                  Ще пиша в темата ако има някакви промени. За сега плана е на 25-ти рано сутринта да тръгна от Лом към Ягодина. От там захващам по черно през Чаирските езера, Мугла, като плана е да се качим на Широколъжки снежник и Орфей(пеша) и след, това да се спуснем до Ледницата и там да спим в хижата.На другия ден (26/07) продължаваме към местността Тузлата. Там ще направил малко отклоненние за да минем по каньона на водопадите, и ще тръгнем към хижа Перелик, ще качим голям Перелик до където може и ще се върнем в ниското за да спим в хижата или на Палатка. На следващия ( 27/07) ден минаваме Смолянските езера и атакуваме от Пампорово към хижа Изгрев и Глухите камъни, където искате да се включите и вие. Ако времето е добро и успеем да спазим времевите графици това ще е маршрута. Оставил съм си и 2 дни за резерва ако времето се скапе или се наложи да заобикалям. Имам допотопна PMR радиостанция, която ще държа включена на 8-ми отворен канал.
                  Последно редактирано от redex; 14-07-09, 07:23. Причина: Добавяне
                  LZ1UX

Коментар

... За сега плана е на 25-ти рано сутринта да тръгна от Лом към Ягодина. От там захващам по черно през Чаирските езера, Мугла, като плана е да се качим на Широколъжки снежник и Орфей(пеша) и след, това да се спуснем до Ледницата и там да спим в хижата ...
                    Не правиш ли твърде амбициозна програма за първия ден?!? От Лом до Ягодина имаш вероятно над 300 км, голяма част от които по пътища, където не може да се кара бързо, а така или иначе, с джип с кални гуми не е добра идея да бързаш прекалено много.

Както и да караш, ще сте в Ягодина по някое време следобед и оттам нататък ще трябва да тръгнеш по черно. Вярно, че това са едни 40-50 км по, общо взето, лек маршрут, но все пак краят на деня ще те притиска да бързаш. Струва ли си? Не си тръгнал на рали-рейд, а на разходка в една от най-красивите планини у нас.
                    Ако вече не си ходил, Ягодинската пещера си струва да се посети. Тук ще спреш за гледка, там ще спреш за снимка ... и то времето си лети.

Защо например не си предвидиш едно спане в Ягодина?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

След ровене за обекти за посещение маршрута се промени. Ще се спи в Ягодина. За съжаление разбрах че пещера "Дяволското гърло" е затворена за посетители заради дразги между стопанина и общината
                      LZ1UX

Коментар

След ровене за обекти за посещение маршрута се промени. Ще се спи в Ягодина. За съжаление разбрах че пещера "Дяволското гърло" е затворена за посетители заради дразги между стопанина и общината
                        Това не го вярвам .... като отидете - дори да е затворена , наоколо ще има човек . Той ( тя ) ще ви отвори ...... но трябва да се обадите .
                        Ако видите , че е затворено - не подминавайте . Завъртете се наоколо и ..... ще ви отворят .
                        Аз съм Родопчанин - тези чалъми са ми познати и вече съм ги изпитвал на практика .
                        Успех !

Коментар

Екскурзията завърши успешно. Пътепис в тази тема: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=67719
                          LZ1UX

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X