Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маршрути в Родопи-нужда от информация и съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Маршрути в Родопи-нужда от информация и съвет

Колеги към края на месеца с жена ми ще си направим една няколкодневна екскурзия в Родопите с посещение на по- известните места. Проблема е че несъм ходил в Родопите и планината ми е непозната. Имам въпрости относно следните маршрути:
    1. хижа Ледница местността Тузлата по черно в какво състояние е пътя ?
    2.Лясково хижа Скални мостове ( през глухите макъни) по черно
    3.Лясково Беден до шосето

Оборудван съм с гуми за кал, джак, лебедка, лопати, колани, кирка и магарето зад волана.

Ето и точките, които сме набелязали да посетим.
    Всяка информация е полезна.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от redex; 12-07-09, 17:01.
    2022' JEEP JL Wrangler Rubicon , 33 Yokohama Geolandar G 015 AT

LZ3STO

До: Маршрути в Родопи

Предполагам, че става въпрос за Лясково, Смолянско, защото има още едно, което е до Асеновград?

Миналата есен карах маршрут х. Скални мостове - Пампорово, който частично се покрива с това, което си планирал. Тракът е в прикачения файл.

През октомври нямаше никакви ядове. Предвид на немалкото валежи, които паднаха обаче, не се знае дали няма да има паднали дървета. През 2007 по същия този маршрут се скъсахме да сечем или заобикаляме.
    В последния участък преди "Скални мостове" може да има малко калчица (ако е мокро де), но нищо страшно за джип с подходящи гуми и лебедка.

В другия файл има тракове от Смолян до Доспат през Чаирите, Триград, Ягодина. Приятен и лек маршрут през красиви места.
    Прикачени файлове
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Чавдаре,
      Благодаря ти за траковете. Точно това ми трябва и върши работа. Да за Лясково Смолянско имах в предвит. Относно дърветата имам и бензинов трион .
      Благодаря за пожеланието.

LZ3STO

Коментар

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
        Колеги към края на месеца с жена ми ще си направим една няколкодневна екскурзия в Родопите с посещение на по- известните места. Проблема е че несъм ходил в Родопите и планината ми е непозната. Имам въпрости относно следните маршрути:
        1. хижа Ледница местността Тузлата по черно в какво състояние е пътя ?
        2.Лясково хижа Скални мостове ( през глухите макъни) по черно
        3.Лясково Беден до шосето

Оборудван съм с гуми за кал, джак, лебедка, лопати, колани, кирка и магарето зад волана.

Ето и точките, които сме набелязъли да посетим.
        Всяка информация е полезна.
        Може да съм тъп , а може да не се отваря - но не видях кои точки искате да посетите ?
        Ако ги опишеш малко - мога да ти бъда от полза.
        Ако става въпрос за Лясково ( до Девин ) - от там можеш да се качиш до х. Персенк.
        От Персенк ще ти кажа маршрут с около 45 градуса наклон да се изкефиш за да стигнеш до с.Орехово и от там х. Кабата - и после Чудните и Скалните ( те са една до друга ). Но това не е кратък маршрут.
        По добре пиши ти какво те интересува .

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
          Може да съм тъп , а може да не се отваря - но не видях кои точки искате да посетите ?
          Ако ги опишеш малко - мога да ти бъда от полза.
          Ако става въпрос за Лясково ( до Девин ) - от там можеш да се качиш до х. Персенк.
          От Персенк ще ти кажа маршрут с около 45 градуса наклон да се изкефиш за да стигнеш до с.Орехово и от там х. Кабата - и после Чудните и Скалните ( те са една до друга ). Но това не е кратък маршрут.
          По добре пиши ти какво те интересува .

Да лясково до Девин, идеята е от Лесково да се кача до Мостовете и после да се върна по черно до Беден и от там до Шосето. След това продължавам по шосето до широка Лъка и от там до Хижа Ледница по черно. Качваме пеша Широколъжки Снежник и Орфей и продължаваме с джипа до местността Тузлата. От там въртим екопътеката "Каньона на Водопадите" и спим на хижа Перелик или на палатка. На другип ден качваме голям Перелик до където ни пуснат военнитем, слизаме и продължаваме с джипа към Смолянските езера. Това беше първоначалната идея но е много разпокъсано и нерационално. С помоща на траковете на Чавдар нещата се подреждат. Тръгвам от Ягодина по черно до Триград, след това продължаваме към Чаирските езера, след това продължаваме към хижа Ледницата, там ще спим или в хижата или на палатка. На другия ден тръгваме от Ледницата към местността Тузлата по черно. Там Каньона на водопадите,връх Перелик, спане. На другия ден Пампорово Скални мостове по черно ( по трака на Чавдар) и от скалните се прибираме.
          За да отвориш файла трябва да го разархивираш и тогава с мапсоурс. Вътре са всички точки, които искаме да посетим. Идеята ми е не есктремен офроуд а разходка в гората.

LZ3STO

Коментар

Да лясково до Девин, идеята е от Лесково да се кача до Мостовете и после да се върна по черно до Беден и от там до Шосето. След това продължавам по шосето до широка Лъка и от там до Хижа Ледница по черно. Качваме пеша Широколъжки Снежник и Орфей и продължаваме с джипа до местността Тузлата. От там въртим екопътеката "Каньона на Водопадите" и спим на хижа Перелик или на палатка. На другип ден качваме голям Перелик до където ни пуснат военнитем, слизаме и продължаваме с джипа към Смолянските езера. Това беше първоначалната идея но е много разпокъсано и нерационално. С помоща на траковете на Чавдар нещата се подреждат. Тръгвам от Ягодина по черно до Триград, след това продължаваме към Чаирските езера, след това продължаваме към хижа Ледницата, там ще спим или в хижата или на палатка. На другия ден тръгваме от Ледницата към местността Тузлата по черно. Там Каньона на водопадите,връх Перелик, спане. На другия ден Пампорово Скални мостове по черно ( по трака на Чавдар) и от скалните се прибираме.
            За да отвориш файла трябва да го разархивираш и тогава с мапсоурс. Вътре са всички точки, които искаме да посетим. Идеята ми е не есктремен офроуд а разходка в гората.
            Пожелавам ви весели емоции и приятно прекарване през цялото време !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
              Пожелавам ви весели емоции и приятно прекарване през цялото време !

Благодаря колега!

LZ3STO

Коментар

До: Маршрути в Родопи-нужда от информация и съвет

Тази "разходка в гората" има няколко проблемни места по моя опит от миналата година - от Триград към Чаирските езера пътя е разрушен и се строи язовир. Стария път след Гьоврен към Мугла е с паднали мостове, затова аз ползвах най-запазения, по съвета на приятели от Триград, - по границата през в.Шабаница. Бях с мотор и пак на някои места падна бутане, пък след вчерашните порои направо не знам? Иначе от върха се виждат антените на Тасос от 100км! Ако не намериш път ще трябва да минеш към Ледницата от с.Гела иначе трябва да въртиш за Мугла чак през Смолян. До в.Голям Перелик ще стигнеш на около километър от поделението и от бариерата вече е забранено - поделението е към НАТО и скоро няма да го затварят - по-добре пробвай Малък Перелик. От Пампорово по билото можеш да стигнеш до м.Глухите камъни и от там в дясно и надолу към х.Скални мостове - има доста паднали дървета, но ти каза че си въоръжен. За съжаление нямам тракове - всичко ми е в главата, тъй като обикалям тези райони доста преди да измислят тази хитра машинка. Най-добре питай за пътя местните - той се мени с месеци, не с години!
                Honda XL600LM, 1987
                Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                  ... от Триград към Чаирските езера пътя е разрушен и се строи язовир ...
                  Това пък къде и от кога?!? На 10 октомври минах Мугла - Чаирски езера - Триград по долния маршрут

и нямам никакви спомени някъде да е имало някакви индикации за строителство.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Това е прекия път направо от Триград - според мен доста екстремен, все пак човека говореше за разходка?! Иначе нормалния път за езерата се вижда като пътека покрай реката - там са строежите.
                    Honda XL600LM, 1987

Коментар

А другипят път , който тръгва от Триград по реката към езерата в какво състояние е ? мой приятел го е минавал миналата година и каза че е много добре. с Червено съм го маркирал

Писали сме едновременно с колегата за пътя по реката.
                      Последно редактирано от redex; 13-07-09, 10:30. Причина: Добавяне

LZ3STO

Коментар

Този вариант също става, ако пътя е проходим, гледам е отбелязан с 4 намерих снимки в гугъла пътя е хубав а трака маркиран като атв си е пак път.

LZ3STO

Коментар

А другипят път , който тръгва от Триград по реката към езерата в какво състояние е ?
                          Точно по него ме посъветваха да не минавам заради тръбите които полагали, общо взето най-добре събери информация на место, пък и беше може би грешка да ти давам акъл от гледна точка на мотор - все пак ще ходиш с джип - като гледам на Чавдар не му е направило някакво особено впечатление за труден маршрут - явно не е проблем.
                          Honda XL600LM, 1987

Коментар

Да на място ще разпитвам и ще подкарам единия, ако е зле другия и така. Този, който Чавдар е преминал и казваш че е екстриим в какво точно се изразява екстриима странични наклони коловози, въпроса е и към Чавдар? Питам защото нямам опит в екстриим маршрутите да не стане беля

LZ3STO

Коментар

Този вариант също става, ако пътя е проходим, гледам е отбелязан с 4 намерих снимки в гугъла пътя е хубав а трака маркиран като атв си е пак път.

Току що говорих с Емо от Триград, той каза че и двата пътя - този и на Чавдар стават, така че действай! Пътя по реката, обаче, си остава разкопан.
                              Honda XL600LM, 1987

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X