Обява

Свий
Няма добавени обяви.

По следите на Прехода от Борино до Ягодинска пещера (снимки)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ми ти САМ си си го написал - "Не тръгвай САМ" и още по добре не тръгвай Не подготвен - Лебедката би свършила добра работа, както и един "High lift", а иначе много по-красиво е преди Чала в ляво - отива се точно над разклона за село Ягодина, Всъщност на 20м от разклона по-хоризонтала и 200м по-ВЕРТИКАЛА - минава се само с Парапланер или алпийски методи но разходката си заслужава и отново НЕ сам и мнооооого внимателно защото в района пропастите хич не са рядкост

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
      Ми ти САМ си си го написал - "Не тръгвай САМ" и още по добре не тръгвай Не подготвен - Лебедката би свършила добра работа, както и един "High lift"
      Правилото "Не тръгвай сам" е ясно, но е доста трудно изпълнимо. Човек далеч не винаги да може да си намери компания, която да може в даден момент да пътува в даден район. Всеки е със своите ангажименти и планове ...
      Ако трябваше да следвам стриктно този принцип, то за седмицата, през която бях в района на яз. "Доспат", трябваше да не мърдам от асфалта Е, това няма как да стане, нали?

За другото си много прав. Но вече се работи по въпроса.
      Можеше и по-рано да стане, ама нали се наложи непредвиден основен ремонт, който глътна пари колкото за лебедка и куп други неща
      Ама ще я наджипим джипката де, както казваше един колега тук
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Както е казано : всичко излишно само пада!Е вече си маркирал основните неща
        PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
        КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
        0899187766

Коментар

Колега доста неразумно си постъпил да караш по трака за деня. Това беше трак само за подготвени машини и екипажи, и дори може би един от трудните зелени тракове на прехода. Когато ми искаше трака беше казал, че целта е да ни засечеш а не да караш по него! Иначе просто нямаше да ти го изпратя...

Не случайно всики се движат на групи!

Коментар

следващият път карай по трака ПРЕДИ групата - така ще си сигурен, че ще дойде помощ
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от sabin
              Колега доста неразумно си постъпил да караш по трака за деня. Това беше трак само за подготвени машини и екипажи, и дори може би един от трудните зелени тракове на прехода. Когато ми искаше трака беше казал, че целта е да ни засечеш а не да караш по него! Иначе просто нямаше да ти го изпратя...
              Не случайно всики се движат на групи!
              Първо, искам отново да ти благодаря за загрижеността, която прояви.
              Второ, искам да те уверя, че нямаш никаква причина да се чувстваш отговорен по какъвто и да било начин за това, че си ми дал трака.
              Аз съм голямо момченце (без мъничко 50-так) и мога сам да преценя какво правя, както и да си нося последствията от действията.
              Абсурдно е ти да се чувстваш отговорен за това, което някой друг е направил, следвайки твой трак. То в такъв случай по-добре да не предлагаш офроуд картата. Ами нали тя е пълна с пътища и пътеки, маркирани с 4М, А- и В- и всеки, който я притежава и се води по нея, може да се набута по някой сложен маршрут.
              Всеки сам си носи последствията.

Наистина целта ми беше да засека групата И да карам с нея, докъдето е възможно половин ден.
              За съжаление, в понеделник (14 август) чаках на разклона на яз. "Широка поляна" до 12:30 и след като установих, че далеч не е сигурно, че групата ще се появи в близко време, а времето напредва, реших да тръгна по маршрута. Все пак денят беше твърде хубав за да го приключа само с час и половина висене на едно прашно кръстовище

Първата част ("Широка поляна" - Борино) няма какво да я коментираме. Маршрутът беше просто лесен и си го преминах без каквито и да било затруднения, за проблеми да не говорим.
              Предвид напредналото време и мой важен ангажимент, реших да не се пускам по трака от Борино до Ягодинска пещера в този ден. Въпреки, че това наистина щеше да е по-добрия вариант (с групата след мен).

На 16-ти обаче, след като се видя, че така или иначе ще ходим до Ягодинската пещера, решихме да погледнем как изглежда тракът от Борино - до Ягодина (Curiosity killed the cat казват някои ) и по възможност да го преминем. За по-пряко де
              Неразумно ли беше? Строго погледнато - да.
              Ама пък, от друга страна, зависи и от гледната точка. За моите пенсионери (а и според някои приятели) неразумно е дори карането на джип, а пък за офроуд в каквато и било форма, комплектация и компания изобщо да не говорим ...

Смятам себе си за достатъчно улегнал и способен трезво и самокритично да прецени собствените си сили и рисковете. Поради това мисля, че решението да тръгна по трака бе в най-лошия случай само умерено неразумно.
              Просто се постарах рисковете да бъдат сведени до минимум. Движих се бавно и внимателно, и не се набутах в нито един от тежките участъци без предварително разузнаване на терена (м/у другото, тук "Кобри"-те свършиха добра работа). Ако бях се натъкнал на участък, през който аз и джипката не бихме могли да минем, нямаше да се поколебая да се върна обратно (вчера постъпих точно така, като тръгнах да изучавам ненанесени на картата пътчета около яз "Доспат").
              Е, не ми се наложи да се връщам, значи маршрутът не е бил твърде голяма лъжица за устата ми. И джипката ми (дори и без офроуд тюнинг) се оказа достатъчно проходима на този терен

Вярно е, че допуснах грешка и си създадох проблем, за който се наложи да търся странична помощ. Ама грешката не беше свързана с тежък офроуд, защото се случи на не особено труден участък.
              Човек би могъл много лесно да допусне подобна и на някой от тесните асфалтови пътища в Родопите. Ще е достатъчно само едно недобре разчетено обхождане вдясно на дупка, намираща се до подкопан от реката участък от пътя. Да не говорим, че в този случай последиците най-вероятно биха били по-тежки предвид на по-високата скорост ...

Както и да е. Маршрутът беше супер интересен и, въпреки малкото приключение, ни достави истинско удоволствие. Отделно си имам 1-2 наум за друг път. Защото "друг път" ще има. Няма какво да се залъгваме, нали?

Първоначално публикуван от churov
              Както е казано : всичко излишно само пада!Е вече си маркирал основните неща
              Аха! И жената вече почва да подозира, че нарочно съм се качил на камъка за да й демонстрирам, че булбарът става само за фасон, и че джипката има нужда от малко "пипване"

А пък след като те видя как летиш над камънака май Дядо Коледа ще се навие И за едно окачване
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X