Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново на яз.Камчия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: Отново на яз.Камчия

Малко снимки от последното ни лагеруване на яз.Камчия:
    Прикачени файлове

Коментар

Браво, Янко, виж че има и по-хубави места от калните коловози към Бакаджика... Как беше риболовът, даде ли бяла риба?
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

От: Отново на яз.Камчия

Жива да не бях.....

О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
          Браво, Янко, виж че има и по-хубави места от калните коловози към Бакаджика... Как беше риболовът, даде ли бяла риба?
          Има,има по-хубави места,знам.
          За рибата-хванахме доста белица.

Коментар

Да пусна и аз малко снимки, тъй като бях главно действащо лице по отношение на риболова и нямах много време да снимам...

А за рибата да разясня малко, понеже колегата Янко е написал местното наименование на най-често хващаната риба по язовира и едва ли говори нещо на повечето колеги от другите части на България. Става въпрос за камчийски морунаж, който се среща изключително и само по поречието на Луда Камчия и яз.Камчия до към яз. Цонево, но не и в самия него. Рибата е със страхотни вкусови качества и много приятна за риболов заради своята борбеност. Рибки от порядъка на 20-22 см са толкова борбени колкото примерно шаранче 500-600 гр.

Коментар

Малко снимки и от днешния риболовен ден, въпреки неописуемата жега...

Коментар

Браво бе Найдене,на най-силното слънце да се опънете да хващате риба???
                Нашето място беше далеч по-приятно и прохладно в днешния толкова горещ ден и пак естествено си беше на яз.Камчия и си даде доволно рибка.
                Ама ти не,та не...-твоя си работа.
                Прикачени файлове

Коментар

Къде я даде тая рибка, по баирите около язовира ли? Аз рибки на снимките ви не виждам...И спокойно не сме от масло не се стопихме от слънцето, дори хванахме хубав тен както си му е реда за лятно време! Както се вижда от снимките, които съм постнал по нормалния за форума начин ( а не с досадните прикачени файлове), мястото на което бяхме имаше и прохладна сянка, а също и слънце - кой каквото му беше на сърце...

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                    Къде я даде тая рибка, по баирите около язовира ли? Аз рибки на снимките ви не виждам...И спокойно не сме от масло не се стопихме от слънцето, дори хванахме хубав тен както си му е реда за лятно време! Както се вижда от снимките, които съм постнал по нормалния за форума начин ( а не с досадните прикачени файлове), мястото на което бяхме имаше и прохладна сянка, а също и слънце - кой каквото му беше на сърце...
                    Браво,браво.

Коментар

Браво и на вас за каквото там ви дойде на акъла!

Коментар

Снощи си опържихме два тигана от Камчийската бяла риба.
                        Наистина е с превъзходни вкусови качества.

Коментар

Браво браво, не ме разбирайте погрешно но има целогодишна забрана за риболов в язовира.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                            Браво браво, не ме разбирайте погрешно но има целогодишна забрана за риболов в язовира.
                            Да,наясно сме с това,но за сега риболовната охрана не ни създава проблеми.Гледат само да няма заложени мрежи и да не се замърсява околната среда.

Коментар

Днес направихме една прекрасна пролетна разходка около яз.Камчия. Природата дава вече първи признаци на пробуждане и топлото време допълнително ни създаде приповдигнато настроение. Обиколихме целия северен бряг на язовира, минахме и през изоставеното с. Рупча, от там поехме към язовирната стена като имахме намерение да излезем на Ришки проход и от там да слезем от южната страна на язовира под с.Прилеп. Но както често става плановете се объркват и на 500 м преди асфалта пътят беше пропаднал, а вариант да заобиколим огромната дупка от ляво почти нямаше, поради пясъчни наноси. Това означаваше 100% затъване,а с лебедка не разполагаме и решихме да търсим обходен маршрут до Ришки проход. Такъв намерихме, но отново точно когато почти виждахме асфалта на прохода се натъкнахме на дълбоки коловози от ЗиЛ и отново липсата на лебедка накара здравия разум в нас да надделее и решихме да се върнем по обратния път. Намерихме и прекрасен заслон, където се състоя и най-съществената част от всеки един излет сред природата...

На връщане неминуемо се сблъскахме и с простотията на българина и т.нар. "палене на стърнища":

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X