Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Снимки от х.Чумерна
Свий
X
-
Снимки от х.Чумерна
Ето ги и тях.
И още малка част от красотата на Еленския балкан.
Времето беше супер-около-2-3градуса и съвсем тихо.Последно редактирано от Венци- малкия; 07-02-09, 11:59.Тагове: Няма
-
До: Снимки от х.Чумерна
Здравейте колеги-реших малко да обновя остарялата тема със нов снимков материал тъй като тези почивни дни прекарахме на въпросната хижа.Снегът все още не е много дебел и ни предостави възможност да пообиколим района и да се насладим на великолепната Природа.Съвсем случайно се запознах с колегата от Сливен "Антироуд" и даже успяхме на момента да спретнем разходка в покрайнините на хижата.Участие в разходката взе и УАЗ-а на ПСС,който се представи на ниво.Тъй като вече беше тъмно снимки от прехода нямам.
Коментар
-
Днес минахме и през град Елена и след традиционното посещение на сладкарница Лилия се отправихме към прохода Вратник.Именно там в района на Агликина поляна моите спътници ме изтърваха за момент и аз без много да му мисля реших,че не е присъщо за мен да прибера Нивата чиста в Ямбол и ...? гьола си го биваше...
Коментар
-
Ето малко снимки и от мен.След като стигнахме до хижа Чумерна,решихме да потърсим пътя за Бяла паланка през връх Чумерна,но горе на върха времето беше доста лошо и след неколкократни опити да открием пътя,след един час щеше да почне да се стъмнява,а и имаше по-трудни участъци/на един баир уазката се наложи да слага вериги/ решихме да се върнем на хижата,откъдето по-късно поехме през Боров дол за Сливен.Имахме спор за това има ли път или не от връх Чумерна за Бяла паланка/естествено черен/,а оттам за прохода Вратник,но аз съм убеден ,че го има и някои от следващите седмици ще го щурмуваме!Ако има желаещи да пишат!!!0887/400121 Антон Донев
Коментар
-
Така е.Откъм оборудване има какво да се желае,имайте предвид,че уазката ,горивото,и почти всичко се заплаща от джоба на спасителите.Всичко е на доброволни начала и евентуални спонсори.За офроуд не успях да добия някакви кой знае какви впечатления,но силата на тези спасители е в катеренето,алпинисти са и са ходили на експедиции по целия свят,включително и на Хималаите!0887/400121 Антон Донев
Коментар
-
Темата нещо доста поизостана,но горе в планината все още е Зима и има хубав снежец.По този повод днес набързо ни хрумна идеята да направим разходка до въпросната хижа и да се порадваме може би за последно тази Зима на красотите на Балкана.Имаше и друга причина за разходката-доста отдавна не бяхме се виждали с гостоприемния хижар Жоро.Наобед разбира се имаше и стабилно хапване,за някои и пийване,а за други като мен леки заигравки покрай хижата.Ето и снимките...Последно редактирано от Янко Желязков; 14-03-10, 23:56.
Коментар
-
Колеги,кажете как са условията на хижата.Четох форума им,имаше недоволни и много доволни,правени са ремонти...Сега как е,имате пресни впечатления.Има ли ремонтирани стаи,отопление,хранене?Поздрави.Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008
Коментар
-
Ремонт на хижата е правен-в смисъл сменена е дограмата и дотам.Стаите не са лоши,но не трябва да се очаква нещо особено-нямат собствен санитарен възел.Банята и тоалетната са на първия етаж.Отоплението е с парно и като цяло е добро,с изключение на столовата,която е голяма и се отопля по-трудно.Хижата разполага с лавка,през почивните дни обикновено хижаря готви разни ястия,но най-добре е човек да си носи за ядене.Иначе вътре си има всичко-имам предвид кухненска посуда,печки и скари и не е проблем човек да си приготви сам,каквото желае.Що се отнася до пътя,стигащ до хижата последните 2 км. са доста стръмни и пътната настилка на места липсва.Най-добре е да се ходи с джип.Когато е сухо става и с лека кола,но трябва да се внимава повече,тъй като поражения отдолу не са изключени.Мястото определено си заслужава.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар