Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обзор - снимки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обзор - снимки

Петък късен следобед тръгнахме за Обзор, ясно беше че играта ще почне по-рано сутрин в събота, та за да не бързаме решихме да преспим в Обзор. Пътят до там бе голяма мъка, защото видимостта беше под 100 метра и пътувахме шейсетината километра до там, повече от час.....
    Пробвах да забуча фаровете на Патрола надолу с копчето и да светна на дълги (нямаме фарове за мъгла още), никой не премигна за заслепяване, а се виждаше доста добре.... В Обзор ни прихванаха на автогарата и ни настаниха в едно приятно хотелче, построено или достроено миналото лято.... Проблеми с хотелчето като цяло нямаше, освен че стаите бяха доста маломерни и топлата вода нещо не я кефеше нашата баня и я отбягваше... Вечерта хапнахме в механичката насреща, в която главния персонал беше една готина баба, която на втория път чуваше всичко и смяташе сметката на ум вместо с калкулатор.... Оплака се че я зарязали с цялото заведение да се оправя... и за капак към полунощ незнайно от къде и неочаквано за този сезон и се изсипали някакви диваци, които много се веселили яли и пили, и едвам отишли да легнат... (това естествено ни го разправяше на другия ден, докато ни сервираше палачинки. 8 палачинки в 8 чинии - " - нищо баба, нищо - ще ги измием..." )

Събота сутринта площада пред автогарата беше препълнен с джипки, при вида на които моят висок Патрол приличаше на джудже... Тръгнахме нагоре към гората в индиянска нишка......

Като видях какъв е пътя още нагоре към поляната крехките мисли да участвам в играта ме напуснаха.... Все пак за пръв път излизам извън асфалта.....

На поляната горе се бяха подредили като войници вече джипките

Явор качен на един камък даваше разяснения с мегафон.....

Тука на старта се изложих със снимките малко, намествайки си обектива и всичко е омазано... това биха били най-атрактивните кадри естествено...
    Всички ненормалници се спуснаха нагоре по баирите сякаш се бориха за 200 000 лева, не за 400...... Ако все пак бях се престрашил да тръгна и аз в играта, при това потегляне определено щяха да ме натикат в някой ров от изненада...

Останалия народ по поляната заучено разгъна някакви съоръжения и след малко замириса на дървени въглища и салати.....

След известно обикаляне и рев из горите и планините наоколо започнаха да се завръщат и първите джипки.....:

за тях също беше помислено по отношение на свинските мръвки....

Ето това се вижда през стъклото на кабината на ГАЗ-ката след като се върна от гората...:

Имаше и запечатване на събитието на видео:

Имаше и общи снимки: (кликни на линка за по-голям размер)

http://upload.fotogate.net/obzor/obshta1.jpg

http://upload.fotogate.net/obzor/obshta2.jpg

Победителят го издадоха кой е в съседната тема, аз така и не разбрах с какъв автомобил е......

На другия ден сутринта отидох на същата поляна за да се пробвам и аз на спокойно по маршрута, че някой ми обиди Патрола на "паркетник"..... Пробвах се километър два нагоре по баирите и понеже минах само на задно и не се наложи дори да включвам двойното, освен като обръщах на нещо като поляна се прибрах удовлетворен.... На следващото подобно мероприятие ще се кача поне да се возя с някой, че да хем да снимам по трасето, хем да трупам опит....
    Да спомена само че на другия ден поляната беше старателно почистена, нямаше и помен от боклуци......

Наредените по улицата джипки бяха интересна гледка за местните жители:

На колегата с Дифендъра му беше изтекло поне литър масло отдолу, ако не е обърнал внимание да вземе мерки....

И накрая любимия ми фотомодел:

Съжалявам за малкото като брой снимки, но аз като един истински фотограф си бях забравил зарядното на фотоапарата у дома и за да успея да снимам нагрявах батерията на парното на джипа...

Благодаря на Явор и всички останали организатори за приятното преживяване и хубавите емоции !!
    Последно редактирано от Георги Иванов (gorbi); 20-01-08, 15:47.

Снимки - 1

...Петък следобед се измъкнах малко по-рано от работа и поех...знаете накъде .От Бургас до началото на прохода беше добре,но като навлязох по-навътре се радвах на "добре отгледана мъгла" Видимоста беше няколко метра и не закъсня първата изненада.Няколко км преди Обзор забелязвам аварийни мигачи, и една Нива която е закачила нещо паднало в деренцето до пътя и на което се вижда само малка част от багажника.Въпросната Нива с Обзорска регистрация прави "burn-out" по асвалта и то с яки тласъци, но уви без особенна полза .Като съвестен колега спрях и отидох да проверя какво става.Оказа се че някакво момче от Обзор в мъглата е излязло от пътя и се е свлякъл в едно дере която беше с дълбочина колкото да събере неговия Форд Ескорт комби.Колегата с нивата направи още няколко опита но се видя че няма да стане и реших да помогна.Извадихме още едно по дълго въже, включих 4х4 закачих го за предната кука, той закачен с колан за Форда и започнахме "Дядо ряпа вади" уви, този Ескорт се оказа голям препъни камък, два джипа го теглим а той не мръдна и метър .
    Докато провеждахме операцията, отцепка с фенер предупреждаваше колегите да спират на разтояние за да не стане някой сакатлък.Някъде в колоната се оказа и един самосвал с който опесъчават пътя.Като видях че с наши сили няма да успеем, отидох при шофьора и му обясних проблема.Без никакво колебание дойде,закачихме форда с колана (който беше вързан за задния мост защото куката се изтръгнала).Камиона включи задна и .... форда излезе като на разходка.Еххх хубава комбинация, голям въртящ момент, големи гуми с хубаво сцепление и достатъчно кг.Като помогнахме на колегата да излезе, избутахме форда настрани за да освободим движението и потеглих за Обзор.Без повече препядствия пристигнах успешно и се насочих към единствения ресторант където можеше да побере толкова хора наведнъж "Севастопол"
    Както бях обещал с мен беше новичкия мегафон.Влизайки в ресторанта не се стърпях да му пусна сирената за "Добър вечер" От тук започват и отразяването на събитието със снимки.Ето и кой заварих:

Бъдещите победители

Ето я и русенската група, както каза Ники76 "Малеее хубави хора ама много пият"

Ето ги и единствените представители от Търговище

След като се събрахме, русенци предложиха представител на всеки град да вземе думата и да представи участниците.

Представихме се, запознахме се, казахме си наздраве и легнахме с мисълта за състезанието
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

До: Снимки - 2

И така росни пресни сутринта в 8.45 започнхме да се събираме на автогарата в Обзор.Вечера се бях запознал с попа на града и го уговорих да дойде да освети състезанието,уви явно е попрекалил с почерпката и не можа да стане навреме.В един момент си помислих да го сменя и да кажа няколко слова от типа "Чада моиии, днес ви пожелавам много късмет на състезанието, добре да ползвате хубавите си гуми и да разорете божията земя.Двигателите да ви слушат, скоростите да са ви здрави и джиповете проходими.Лебедките да ви трябват по-малко, хай-джековите да са ви по-високи и рядко да ги сваляте от багажника.По-малко гориво да сипвате, повече километри да пътувате.Най-хубавите навигатори да ви водят,закъдето сте тръгнали, там да стигнете.Съкровището да намерите, и в джиповете да го инвестирате...Хайде стига че се отплеснах Найстина жалко че не дойде,щеше да е добра атракция.

ПП
      Тц тц, замислям се другия път аз да осветя състезанието, имам известен опит като католически свещеник...на 14 Февруари

....Стига лирични отклонения, да се върнем на състезанието

Накои още очите си не бяха отворили и вече надигаха капаците за последни проверки

Евала на варненци, страхотни Самурайчета си имат.Пичове кефите

Ето го и колегата с който бяхме на Виетнамката и снимахме от трасето,за малко да го изгубим при едно потегляне,но той е мъжко момче

Точно в 9.00 потеглихме нагоре към старта...
      Последно редактирано от PACH - Иван Тодоров; 20-01-08, 22:01.

Коментар

До: Обзор - снимки

Снимки от състезанито нямям. Хитричко рещихме да тръгнем обратно по трасето и да засечем състезтелите по бродовете.Очакваше се те да се лутат в гората, като изгубени деца и да се забавят около час. Още с навлизане във финалния участък на играта, в далечината забелязахме нещо като стадо разгневени глигани, които препускаха бясно по пътя хвърляйки буци кал нагоре. Едва успчхме да се отместим от пътя и покрай нас прогрухтяха няколко бесни джипа.
        С две думи трасето се оказа лесно за добре погготвените машини на състезателите и трудно за паркет папараците.
        Така че, снимки от купона.
        ЧАСТ ПЪРВА - ДЖИПОВЕТЕ.
        Прикачени файлове
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

чАСТ ВТОРА = НАЙ.
          Прикачени файлове

Коментар

ЧАСТ ТРЕТА - рЪнЪтЪ
            Прикачени файлове

Коментар

Част четвърта - ЛАКЪРДИИ
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от Nik Nikolov; 20-01-08, 20:07.

Коментар

До: Снимки - 3

Както казах точно в 9.00 тръгнахме към старта,за целта трябваше да изкачим едно приятно окаляно нанагорнище с коловози на няколко места.Като видях какъв е пътя и доста се зачудих дали ще го изкача с моите зимни гуми, които са много далече от всякакъв оффроуд.Както се казва който не е опитал, той не е успял.Включих си 4х4 и направих първото кръщене на новата ми Витара.За моя радост почти без да забуксувам стигнах до старта, като тайничко се радвах че не се е наложило да ме теглят нагоре (срааам ) , размина се

Братя по оръжие

Ето ги бъдещите победители,малко под прикритие с регистрацията

Няма отърване от тези Витар-и

Охх на батя сладката лебедка

Ето го и единствения Уазик, да си призная очаквах да са повече и поне един Газ 69 да видим, но уви...

...да я изпия ли тази вода, или да я долея в казанчето...дилемата на Ники

Вожда дойде със своя верен кон и се възкачи на Скалата.От там Той сбра своите апостоли и рече "Време е да изкочите от джобовете с по 20 лв. та да презаредим съкровището" Рече и още много слова, но те останаха в историята.След като приключихме с инструктажа,започна записването за участие.

...тц тц един не се усмихна като ги снимах

Последни наставления

След като започна записването на отборите аз и колегата с камерата поехме нагоре по трасето с Витнамката.Специални благодарности на шофьора който се оказа пожарникар

...следва продължение....

Изказвам благодарност и на v0id, част от поместените снимки са правени с неговия апарат
                Последно редактирано от PACH - Иван Тодоров; 20-01-08, 21:42.

Коментар

Браво страхотно сте си изкарали.

Евала на организаторите и браво на участниците!

Благородно завиждам, че не успяхме да дойдем с жената, били е много забавно ако съдя по снимките и лицата на хората

Много поздрави,
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

До: Снимки - 4

Ето го и така очаквания старт:

Малко преди старта тръгнахме нагоре по трасето с Виетнамката следвани от един Уаз който забегна нанякъде.

...нещо друго също ни следваше...

Тук искам да се извиня за качеството на снимките, но не е лесно да се снима от подскачащ камион.Даже стабилизатора на Панасоника се затрудни

Ето го и папарак номер - 2

Няколко километра след старта направихме засада, ето как се движеха състезателите:

Горски, ето един Самурай за пример Жалко за момчетата, бяха водачи докато не взеха един клон на таран.Добре че щетите бяха малко и отстраними на место.

Тъкмо започнах да се чудя къде са Витарите

Този джип много ми хареса

Нов внос и веднага в калта, точно така колега нека да свиква с българската кал

Тези момчета сме ги виждали някъде....ммм къде ли беше

Това беше първа контрола, от тук нататък карахме след джиповете ама те много пъргави...

...и както се казва "Последните ще станат първи"

.....Следва продължение....

Коментар

Големи образи сте! Завиждам! Пускате тези снимки да ни ядосвате!

Коментар

Ей, страхотно преживяване, браво за ентусиазма. Поздравления и за Джорджо, който с характерната си скромност пак остава на заден план като организатор!
                        Подкрепям идеята инициативата да стане ежегодна!
                        НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                        Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                          Чада моиии, днес ви пожелавам много късмет на състезанието, добре да ползвате хубавите си гуми и да разорете божията земя. Двигателите да ви слушат, скоростите да ви са здрави, джиповете проходими. Лебедките да са ви трябват по-малко, хай-джековeте да са ви по-високи. По-малко гориво да сипвате, повече километри да пътувате. Най-хубавите навигатори да ви водят,закъдето сте тръгнали, там да стигнете.Съкровището да намерите, и в джиповете да го инвестирате...
                          Тази благословия ми харесва определено!
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

До: Снимки - 5

Карахме ние по следите на джиповете и също като тях следвахме белезите по трасето докато не се натъкнахме на:

Група състезатели беше изостанала в търсене на хитро скритите указания, хмм дали нямаха пръст предните участници, които вече бяха минали по маршрута...?
                            С малко помощ от наша страна намериха указанията и продължихме напред, докато не се натъкнахме на:

Както писах по-горе колегите от Варна тараниха един клон който им повреди системата за охлаждане.С подръчни средства успяха да отстранят проблема и финишираха малко по-късно от другите.След като ни казаха че ще се справят сами, ние продължихме и се радвахме на приятните местенца откъдето са преминали участниците...

....охооо кой се показва между дърветата ?

Мдаммм, лош страничен наклон който са се опитали да вземат по инерция и на спирачки.Извода е: такива наклони на 1-ва бавна и без газ.

Ето какво става като натиснеш спирачката:

Неконтрулируемо плъзгане по глинестата почва.
                            Екипа е събран и обмислят стратегията

Може да съм новобранец, ама аз дадох акъл да вържем Уазика за дървото и с лебедката да изтеглим Г-то нагоре

Съжелявам че няма повече снимки по операцията, но запретнах ръкави и помагах на колегите.Дано колегата с камерата да е снимал подробностите.

След като джиповете минаха кризистното място, насочихме и нашето камионче...

Определено нямаше никакви проблеми със странични наклон и глината.

Докато екипажите на джиповете си заемаха местата, ние ги изпреварихме, седнах на платформата и се отдадох на снимане

Чудя се дали да не направя рекламация на Панасоник, стабилизатора не работи така добре както ми се иска

Оххх кал, охх кеф, голямата кал голям кеф

...Добре че са организаторите да помислят да ни измият джиповете

и докато ние превземаме рекички, някой бяха сложили мезето...

...а други започнаха да финишират....

Естествено е да огледнееш след толкова адреналин

Ха, ето ни и нас папараците, ако не сте ме познали аз съм в ляво

А това е снимката която правя докато ме снимат

Обичайните заподозрени

.... и калните им джипове

Хмммм нешп не се виждат другите....сигурно е заради барбекюто, браво Майсторе, вкусно готвиш

...кой каза че ги няма джиповете

Момчиле, мисля да ти ползвам джипа да си посея ряпата напролет а тази хубавица дето се усмихва да и дадеш един маркуч, да я облечеш по едни бански и да я оставиш да измие джипа.Малеее ще спечелиш служебно поне едно пасенце Хммм като се замисля това е добра идея.Колеги имам предложение ама за лятото, отиваме окалваме се хубаво и си правим конкурс "Най-еротично измиване на джип" Има доста материал в тази идея...Яворе мисли за награди, от мен девойките

Автомобила на победителите:

Тук е имало малко приключение, колега как ти пострада джипа ?

Бойното кръщене на Г-то

Русенската група:

... този папарак го познавам отнякъде

Ето ги и авариралия екипаж от Варна:

А това е папарашкия автомобил:

Това беше историята каквато я видях.За съжаление не можах да остана за награждаването и купона.Който е снимал да пусне тема със снимки за да допълним разказа за всички които не успяха да дойдат.За следващото състезание мисля да помоля Жоро Хаджиев да помогне с 2,3 мотора и да си направим мобилна група от папараци които да хващат най-интересните моменти.За целта освен мотори търся и доброволци фотографи

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                              Тази благословия ми харесва определено!
                              Малее чакай малко да го редактирам че се изложих
                              Ама така е, като бързам да пусна по интересните снимки....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X