Петък късен следобед тръгнахме за Обзор, ясно беше че играта ще почне по-рано сутрин в събота, та за да не бързаме решихме да преспим в Обзор. Пътят до там бе голяма мъка, защото видимостта беше под 100 метра и пътувахме шейсетината километра до там, повече от час.....
Пробвах да забуча фаровете на Патрола надолу с копчето и да светна на дълги (нямаме фарове за мъгла още), никой не премигна за заслепяване, а се виждаше доста добре.... В Обзор ни прихванаха на автогарата и ни настаниха в едно приятно хотелче, построено или достроено миналото лято.... Проблеми с хотелчето като цяло нямаше, освен че стаите бяха доста маломерни и топлата вода нещо не я кефеше нашата баня и я отбягваше...
Вечерта хапнахме в механичката насреща, в която главния персонал беше една готина баба, която на втория път чуваше всичко и смяташе сметката на ум вместо с калкулатор.... Оплака се че я зарязали с цялото заведение да се оправя... и за капак към полунощ незнайно от къде и неочаквано за този сезон и се изсипали някакви диваци, които много се веселили яли и пили, и едвам отишли да легнат... (това естествено ни го разправяше на другия ден, докато ни сервираше палачинки. 8 палачинки в 8 чинии - " - нищо баба, нищо - ще ги измием..."
)
Събота сутринта площада пред автогарата беше препълнен с джипки, при вида на които моят висок Патрол приличаше на джудже...
Тръгнахме нагоре към гората в индиянска нишка......

Като видях какъв е пътя още нагоре към поляната крехките мисли да участвам в играта ме напуснаха....
Все пак за пръв път излизам извън асфалта.....
На поляната горе се бяха подредили като войници вече джипките

Явор качен на един камък даваше разяснения с мегафон.....

Тука на старта се изложих със снимките малко, намествайки си обектива и всичко е омазано... това биха били най-атрактивните кадри естествено...
Всички ненормалници се спуснаха нагоре по баирите сякаш се бориха за 200 000 лева, не за 400...... Ако все пак бях се престрашил да тръгна и аз в играта, при това потегляне определено щяха да ме натикат в някой ров от изненада...

Останалия народ по поляната заучено разгъна някакви съоръжения и след малко замириса на дървени въглища и салати.....

След известно обикаляне и рев из горите и планините наоколо започнаха да се завръщат и първите джипки.....:

за тях също беше помислено по отношение на свинските мръвки....

Ето това се вижда през стъклото на кабината на ГАЗ-ката след като се върна от гората...:

Имаше и запечатване на събитието на видео:

Имаше и общи снимки: (кликни на линка за по-голям размер)

http://upload.fotogate.net/obzor/obshta1.jpg

http://upload.fotogate.net/obzor/obshta2.jpg
Победителят го издадоха кой е в съседната тема, аз така и не разбрах с какъв автомобил е......
На другия ден сутринта отидох на същата поляна за да се пробвам и аз на спокойно по маршрута, че някой ми обиди Патрола на "паркетник".....
Пробвах се километър два нагоре по баирите и понеже минах само на задно и не се наложи дори да включвам двойното, освен като обръщах на нещо като поляна се прибрах удовлетворен.... 
На следващото подобно мероприятие ще се кача поне да се возя с някой, че да хем да снимам по трасето, хем да трупам опит....
Да спомена само че на другия ден поляната беше старателно почистена, нямаше и помен от боклуци......
Наредените по улицата джипки бяха интересна гледка за местните жители:

На колегата с Дифендъра му беше изтекло поне литър масло отдолу, ако не е обърнал внимание да вземе мерки....

И накрая любимия ми фотомодел:

Съжалявам за малкото като брой снимки, но аз като един истински фотограф си бях забравил зарядното на фотоапарата у дома и за да успея да снимам нагрявах батерията на парното на джипа...
Благодаря на Явор и всички останали организатори за приятното преживяване и хубавите емоции !!
Пробвах да забуча фаровете на Патрола надолу с копчето и да светна на дълги (нямаме фарове за мъгла още), никой не премигна за заслепяване, а се виждаше доста добре.... В Обзор ни прихванаха на автогарата и ни настаниха в едно приятно хотелче, построено или достроено миналото лято.... Проблеми с хотелчето като цяло нямаше, освен че стаите бяха доста маломерни и топлата вода нещо не я кефеше нашата баня и я отбягваше...

Събота сутринта площада пред автогарата беше препълнен с джипки, при вида на които моят висок Патрол приличаше на джудже...

Като видях какъв е пътя още нагоре към поляната крехките мисли да участвам в играта ме напуснаха....

На поляната горе се бяха подредили като войници вече джипките

Явор качен на един камък даваше разяснения с мегафон.....

Тука на старта се изложих със снимките малко, намествайки си обектива и всичко е омазано... това биха били най-атрактивните кадри естествено...

Всички ненормалници се спуснаха нагоре по баирите сякаш се бориха за 200 000 лева, не за 400...... Ако все пак бях се престрашил да тръгна и аз в играта, при това потегляне определено щяха да ме натикат в някой ров от изненада...

Останалия народ по поляната заучено разгъна някакви съоръжения и след малко замириса на дървени въглища и салати.....

След известно обикаляне и рев из горите и планините наоколо започнаха да се завръщат и първите джипки.....:

за тях също беше помислено по отношение на свинските мръвки....

Ето това се вижда през стъклото на кабината на ГАЗ-ката след като се върна от гората...:

Имаше и запечатване на събитието на видео:

Имаше и общи снимки: (кликни на линка за по-голям размер)

http://upload.fotogate.net/obzor/obshta1.jpg

http://upload.fotogate.net/obzor/obshta2.jpg
Победителят го издадоха кой е в съседната тема, аз така и не разбрах с какъв автомобил е......
На другия ден сутринта отидох на същата поляна за да се пробвам и аз на спокойно по маршрута, че някой ми обиди Патрола на "паркетник".....

Да спомена само че на другия ден поляната беше старателно почистена, нямаше и помен от боклуци......
Наредените по улицата джипки бяха интересна гледка за местните жители:

На колегата с Дифендъра му беше изтекло поне литър масло отдолу, ако не е обърнал внимание да вземе мерки....

И накрая любимия ми фотомодел:

Съжалявам за малкото като брой снимки, но аз като един истински фотограф си бях забравил зарядното на фотоапарата у дома и за да успея да снимам нагрявах батерията на парното на джипа...

Благодаря на Явор и всички останали организатори за приятното преживяване и хубавите емоции !!
Коментар