Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-накрая до 7-те Рилски Езера:)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от ymk
    Абе не е толкова лош пътя. А па как сте зажалили нивата!!!!
    Аз там съм качвал Golf.
    Значи със сигурност не сме намерили този път по които си се качил
    Но ти си явно герой и Голфа (с главна буква) също е герой - то не беше Академика, 7-те Езера ...
    Пиши къде още си се качвал ще ми е много интересно

Коментар

Абе не е толкова лош пътя. А па как сте зажалили нивата!!!!
      Аз там съм качвал Golf.
      това му е лошото на офроуда... мислиш, че си качил най-недостъпния баир... а горе те чака москвич с ремарке и чичка с мотика и гребло...

преди 2 години минахме от Паничище покрай хижа Вада и като питахме за пътя един чичка ни каза "те местните минават, ама вие с тая хубава кола... /става въпрос за Тойота 86-та година / То това 4х4 ли е..." хич не му се щеше да ни показва пътя... пък и ние с 2-годишно дете спящо в столчето отзад...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Да си "информиран" от местните в off road-a е често пълна дезинформация. Много пъти като си набележим да качваме някой баир и питаме местни пастири как е пътя. Половината ни казват, че е ужасен,а се оказва лесен коларски път, а друг път ни викат:"Карате все направо и сте там", а ни хакнат в някой джандем дето мъките нямат край. Така преди 2 години спахме на връх Мазалат под открито небе в края на септември, че вечерта и дъжд ни валя, а гръмотевиците падаха до нас.
        Сега не питаме вече никого.
        Ендурото и сексът не са шега работа !
        -------------
        Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
        http://crazy-job.com

Коментар

Пътят до там е само един. По добър не е бил никога. За пръв път го катерих преди 9 години с Нива. Имам и снимки но са на хартия. За "по-пряко" минахме през Боровец. От там през Говедарци по край хижа Вада до хижа Ловна. И нагоре към езерата. Тогава не бяха разровили отсечката от хижа Рилски езера към бъбрека и успяхме да стигнем до езерото. Неземна красота. Ходил съм къде ли не, но по красиво място не съм виждал. В последния баир Нивата я карахме двама едновременно: аз се борех с волана а този до мен държеше лостовете да не исключват скоростите. Така друсаше че си удряхме гърбовете в тавана, а Нивата не стъпваше на пътя. А беше чисто нова 1.7 много и се радвахме. И остана здрава, не успяхме да я батисаме.
          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Пътят до там е само един...
            E значи голфа е "вълшебен".
            Аз така на времето с една Тойота Корола качих връх Калин (или почти до него) но си спомням че макар и да имаше път (сега е затворен с Полиция ) Инкасирах над 100 удара от долу по бедната Тойотка

Коментар

Държа да подчертая че голфа е на 30см от земята и не опира почти никога.
              И понеже питаше къде съм го качвал още, Черни връх, Мургаш, Изворите на Марица, но това са леки маршрути в сравнение с 7-те езера.

Коментар

И понеже питаше къде съм го качвал още, Черни връх, Мургаш, Изворите на Марица, но това са леки маршрути в сравнение с 7-те езера.
                Я най-добре разкажи повече за този Голф-чудо, аз с новите гуми съм на "едва" 24см (най-ниската точка-диференцияла)

Коментар

Момчета евала
                  Верно джипа си е хубаво нещо
                  Но ако само знаете от кви места може да се мине с добър офф роуд мотор
                  сигурен съм че веднага бихте си взели по един
                  тия пътчета по които джиповете едвам минават с мотор може да се преодолеят с над 60км в час
                  и тово което казвам въобще не е пресилено
                  най добре е според мен човек да си има един джип с стойка за мотор на задната броня
                  караш караш джипа и като видиш че няма да стане по натам
                  сваляш мотора и продължаваш
                  За първи път видях такова нещо в един от култовите филми на Джеки Чан ПИЧА си караше едно мицибиши къса база с стойка за мотор отзад и така стигаше до където си ще
                  мотора беше кросов YZ125 доколкото си спомням но имаше фар и стоп монтирани

Коментар

mitkov, напълно си прав че мотора има предимства, което не изклюва предимствата на джиповете, за това двете си съществуват паралелно (и аз силно се надявам един ден да си взема и мотор).
                    Но по логиката за най-голяма проходимост по земя, тя си остава за пешеходеца, един турист може да мине на места където ендурото е меко казано трудно
                    Ще се разхождаме всеки с каквото има и ще се кефим колкото можем, пък някои ден може да се засечем някъде и да поджиткаме

Коментар

Е да
                      Виж как виждам нещата
                      тръгваш от къщи, караш джипа,стигаш до черните пътища
                      караш караш и по някое време свършва и черния път
                      пак продължаваш но по някое време виждаш че нататък е само пътеки а и почва много да ти друса спираш на некоя полянка
                      разпъваш и бивака
                      Оставяш жената да готви нещо на огъня и децата да търчат насам натам а ти сваляш мотора от задната броня и отпрашваш
                      дивееш си с мотора обаче по едно време ти се приисква да се качиш не знам каде си
                      газ с мотора до където може /а това вече си зависи от тебе и от моторчето/
                      по някое време нещата загрубяват
                      веждаш че на там са само скали и насипи
                      спираш моторчето спираш му кранчето за бензина слагаш го да легне
                      оставяш каски и ботуши вадиш един чифт маратонки от раницата и продължаваш .........и т.н.
                      накрая ако си по амбициозен може и некое алпиниско въже да извадиш

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
                        Е да
                        Виж как виждам нещата
                        тръгваш от къщи, караш джипа,стигаш до черните пътища
                        караш караш и по някое време свършва и черния път
                        пак продължаваш но по някое време виждаш че нататък е само пътеки а и почва много да ти друса спираш на некоя полянка
                        разпъваш и бивака
                        Оставяш жената да готви нещо на огъня и децата да търчат насам натам а ти сваляш мотора от задната броня и отпрашваш
                        дивееш си с мотора обаче по едно време ти се приисква да се качиш не знам каде си
                        газ с мотора до където може /а това вече си зависи от тебе и от моторчето/
                        по някое време нещата загрубяват
                        веждаш че на там са само скали и насипи
                        спираш моторчето спираш му кранчето за бензина слагаш го да легне
                        оставяш каски и ботуши вадиш един чифт маратонки от раницата и продължаваш .........и т.н.
                        накрая ако си по амбициозен може и некое алпиниско въже да извадиш
                        Супер концепция ако имаш и асистенция, като се качиш на върха разпъваш парапланерчето, литваш като птичка изкефваш се и кацаш при жената с готвенето
                        Но аз от собствен опит съм намерил златната среда (поне за мен) САМО едно занимание в един ден - без разводняване мъкнене на много техника и голямо чудене - сега с това или с онова да джиткам
                        Пример - на времето като летях с Парапланера и като ходих на Банско, правих избора още в София или Пара ИЛИ СноуБорд (или ски) и като съм само с едното не се чудя какво да правя - отивам и карам Борд (например). Мисля че това със същата сила важи и за Джипа и Мотора да не говорим че моторче (>>100кг) на задната броня изисква здрав джип да не споменавам Здрав Кръст (като част от тялото)

Коментар

Гореспоменатия мотор дето ти казах че джеки чан беше закачил на джипа YZ125 тежи 87кг
                          моя също е 125 2т и да знаеш че тва са мноого леки мотори
                          а моторите за триал са още по леки някои нямат и 70 кг

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
                            Я най-добре разкажи повече за този Голф-чудо, аз с новите гуми съм на "едва" 24см (най-ниската точка-диференцияла)
                            Време му е на този Голф да излезе в списание OFF-road BG. Ymk ще съдействаш ли по въпроса?

Коментар

Никакви проблеми, давай да го пускаме в списанието. Всъшност Голфовете са няколко. Но най активен вандализъм се провежда с три от тях.

Преди когато карах Нива и Патрол редовно им струговах диференцялите. С Голфа по същите места този проблем отпадна.

Коментар

От: Най-накрая до 7-те Рилски Езера

Нов съм тук и ми е интересно нагоре към езерата не е ли затворен пътя за коли този който минава покрай лифта или има друг за джипове откъдето можеш да стигнеш до хижата?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X