Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-накрая до 7-те Рилски Езера:)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Най-накрая до 7-те Рилски Езера:)

Предговор отворете си линка със снимките http://htftp.offroad-bulgaria.com/al...07-te%20ezera/ и докато си четете ги разглеждаите - много по ясни ще ви станат мойте нахвърляни коментари по-долу - Успех

От давна се каня да отида до 7-те Рилски Езера и най-накрая се наканих от Петък се заорганизирахме Мария, Петър, Дани и Яро, и и днес в 10часа ( е почти) потеглихме. Искаше ми се да намерим нов път нагоре - по-пряк, не задължително по-лесен (така и стана), за основа използвахме картата на Сабин в ГПС-а, ама неговият път нещо не го отцелихме и убедени че там пътища има бол започнахме да търсим алтернативен (виж трака - http://htftp.offroad-bulgaria.com/al...ra%20track.gdb). Случихме на ефектен път (или по-скоро следи от него) с наклони, камъни, паднали дървенца и яки канафки изкопани от пролетните води - нивата смени леко своят изглед по този случай - нищо сериозно - дърпахме на ръка (без успех) и с лебедката (извади нивата като коркова тапа) - от различни ъгли, ядохме диви ягоди, любувахме се на гледките (докато ги имаше - че като заваля та цял ден...) намерихме и хубавият черен път - някои му се зарадваха, някой се разочаровахме, качихме се до хижата 7-те езера (новата) само с "Хънтъра", за нивата ни се стори противопоказно това малтретиране по стръмен баир осеян с много, ама много камъни (тук е мястото да отворя една скоба това което ни се струваше екстремно, за някои е ежедневие - превоз на хора до хижата - естествено с УАЗ-ки) горе времето вече ни "разби", тези от нас (без мен) които не бяха виждали езерата - так и не ги видяха и днес - но какво да правим - късмет - ще има и по-хубви дни - пак ще отидем. Забързахме се към с. Говедарци - да похапнем - приятно спускане (щеше да е МНОГО по-приятно ако не валеше и нямаше мъгла, можеше да се скъсаме от гледки). Петър (за кои ли път днес) демонстрира върхови умения в управлението на "нивичката" (а тя е герой) - подхлъзна се към едно-метров трап (виждах го вече легнал на врати) но с много маисторски финт (много газ - ала Вушев) извади колата непокътната - Браво. И тамън пред хижа Вада като решихме че сме стигнали асфалта и забавата е свършила - нова изненада - моста паднал - е не целият само по-голямата част, но отново "подвиг" в мирно време преодоляхме и това препятствие... После кръчмата беше затворена но намерихме алтернатива и накрая - човек и добре да живее ... пак сипва бензин при това на УАЗ-а от две колонки
    снимки:
    http://htftp.offroad-bulgaria.com/al...07-te%20ezera/

П.С. трака не е много точен - поради лошото "покритие" ГПС-а постоянно губеше спътници - та не очакваите някаква чудеса - ползваите го само като референция

горката Нива

Коментар

Браво Алекс,

Майстор на разказа и smooth offroad driver!! )

Коментар

kraz - що така? Нивата си е ОК и макар да беше с шосеини гуми - ВЛИ-10 (под вещото ръководство на Петър) не се изложи.
        П.С. Нещо интернета ми е зле та снимките и трака може и да се забавят още малко - за което моля да ме извините

Коментар

Яро, следващият път и ти, не като пътник а като водач на "Хънтър" (Дефендер, Тойота...) да се включиш

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
            ...П.С. Нещо интернета ми е зле та снимките и трака може и да се забавят още малко - за което моля да ме извините
            Мда, чакаме ги...

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro
              ...П.С. Нещо интернета ми е зле та снимките и трака може и да се забавят още малко - за което моля да ме извините
              Мда, чакаме ги...
              160 от 250 вече са горе

Коментар

Алекс, жалко че не сте хванали хубаво време, но си заслужава пак да отидете, а и вече пътят ви е познат! Ние ходихме миналото лято с моторите и най-голям зор видяхме от новата хижа до езерата, тъй като там е много стръмно, а и бяха направили дълбоки канавки против нашествията на джиповете
                ... ама против мотори още няма измислени.
                Е, ние се държахме много възпитано де, като видехме хубава туристка и винаги спирахме и учтиво поздравявахме! После на камъка от където се вижда бъбрека и старата хижа не можахме да се отървем от фенки, желаещи да се снимат с нас и най-вече с ... моторите
                Ендурото и сексът не са шега работа !
                -------------
                Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                http://crazy-job.com

Коментар

Наистина не уцелихме с времето, но преживяването си струваше! Хънтъра на Алекс беше като трактор, нямаше спиране. Не знам дали е заради хубавите нови гуми, заради шофьора, оборудването или май по-скоро всичко заедно А по-голямо беше очудването ми, че Нивата ни следваше почти неотлъчно и то с летни гуми. Но младият офф-роудър Петър беше неотразим !
                  Когато обаче спряхме на бензиностанцията посредата между 2 колонки и Алекс и Яро започнаха заедно да сипват бензин от двете страни, на момчето което миеше стъклата му уувисна ченето и гледаше странно.
                  LZ1JJJ

Коментар

Жоро, ходил съм там много пъти, но въпреки това съжалявам за времето. Ние по-нагоре от новата хижа нямахме и намерение да ходим (прекалено туристическо място е там и няколко ревящи джипа правят не добро впечатление . Разгледах и твойте снимки - кефят ме, ще взема и аз да си купя мотор накрая

Коментар

Жоро, ходил съм там много пъти, но въпреки това съжалявам за времето. Ние по-нагоре от новата хижа нямахме и намерение да ходим (прекалено туристическо място е там и няколко ревящи джипа правят не добро впечатление . Разгледах и твойте снимки - кефят ме, ще взема и аз да си купя мотор накрая
                      Айдееееее, накрая ще свършат май джипърите
                      LZ1JJJ

Коментар

Първоначално публикуван от dani
                        ...Айдееееее, накрая ще свършат май джипърите
                        Няма такава опасност, пък и аз дори да си взема мотор пак ще си карам Хънтърчето (или поне така си мисля) че не обичам много да ме вали, да се калям и да се обличам дебело посред лято

Коментар

И двата стила си заслужават Да си ги подържаме заедно е най-добре
                          Ендурото и сексът не са шега работа !
                          -------------
                          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                          http://crazy-job.com

Коментар

Ето ни и нас младите, т.е. начинаещи offroad-ъри Направо не можем да повярваме, че минахме откъдето минахме. На места пътят беше истинско предизвикателство. НИВА-та е върхът! Издържа на такива изпитания ... (Разминахме се само с малко изкривяване на бронята.) Разбира се и шофьорът си го биваше Но нищо нямаше да излезе от пътуването, ако не беше водачът Аlex, който пробиваше път с неговия звяр УАЗ Hunter, и се връщаше при нужда - да посочи пътя, или просто да ни измъкне от някоя яма на лебедка. На снимките не си личи много, защото в най-напечените моменти на никой не му беше до снимки.

Един от интересните моменти беше, когато Hunter-а подскачаше като коза между камъните точно преди х. 7 Рилски езера, и се провираше между каменни блокове, разпръснати безразборно. Точно там, където изглежда конския впряг е все още най-обичайния превоз за през цялата година.

Накрая на деня бяхме омаломощени, но доволни от изживяването, гледките и хубавата компания. Усещането, че си преодолял себе си е неповторимо.

Петър и Мария

Коментар

Абе не е толкова лош пътя. А па как сте зажалили нивата!!!!
                              Аз там съм качвал Golf.

http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X