Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кратка разходка по път, но с колело.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кратка разходка по път, но с колело.

Преди много години, моят приятел Плимбо го взеха запас, в Горна Малина. Понеже носеше брада по това време, понеже щеше да ходи в командировка в Париж (където срещна любовта на живота си) и понеже в паспорта беше се снимал с брадата....та дългата история накратко, изгониха го от запаса. Но понеже Плимбо е притеснителен и много готин, при първа възможност се качи на колелото и газ за Малината да навести "бойните другари". Това се случи преди 10-ина години. Днес, аз имах среща в бизнес парка, естествено тръгнах с колелото, по пътя се кефех на страхотното време и се сетих за тази история. Защо да не ида и аз до там, речено сторено. Скоро бях на аквапарка и видях, че съм минал 50км. от Княжево. Моята мечта да мина 100 км. вече звучеше изпълнимо. Само дето на връщане усетих силният Насрещен вятър и така 50 км. поуморих се леко . Хубавото беше една мобилна мешана скара на пътя. Лошото, че пред къщи бях на 98 и нещо, наложи се да направя две кръгчета за закръгляне на резултата (оказа се напразно тъй като после разбрах, че съм пуснал тракера по-късно). Но поне си изпълних детската мечта. Ура! Така изглеждам в момента (последният автопортрет).

Карта на пътуването

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2013-09-18-15-33-32.jpg
Прегледи:1
Размер:77.9 КБ
ID:6026742

Аквапарк "Вятърните мелници"

Име:IMG_20130918_120855.jpg
Размер:197.3 КБ
ID:6026750

Верният "кон"

Име:IMG_20130918_120920.jpg
Размер:197.0 КБ
ID:6026749

Междинен резултат в Горна Малина - раждането на надеждата

Име:Screenshot_2013-09-18-12-18-29.jpg
Размер:46.0 КБ
ID:6026748

Няма толкова вкусна скара!

Име:IMG_20130918_124558.jpg
Размер:175.7 КБ
ID:6026747

Пред къщи скапан, но липсват километър и нещо

Име:Screenshot_2013-09-18-15-23-30.jpg
Размер:46.6 КБ
ID:6026746

и "финалният " резултат

Име:Screenshot_2013-09-18-15-32-45.jpg
Размер:43.0 КБ
ID:6026743

поне беше сравнително равно

Име:Screenshot_2013-09-18-15-32-52.jpg
Размер:46.8 КБ
ID:6026744

Автопортрет на велосипедиста (нарисувах го с обикновенна химикалка на екрана на един телефон паднах от кеф)

Име:az narisuvan na Z ultra.jpg
Размер:29.3 КБ
ID:6026751
    Прикачени файлове

От: Кратка разходка по път, но с колело.

Супер разходка :-)
    Как се казва програмката с която си записал трака?
    Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Спас Преглед на мнение
      Супер разходка :-)
      Как се казва програмката с която си записал трака?
      Между другото изпреварил си ме със върпоса.
      И аз обичам доста да карам велосипед... Браво, за изминатите км. А и хубава храна си имал, за енергия.

Коментар

Програмката е https://play.google.com/store/apps/d...mytracks&hl=en My Tracks

Коментар

Днес попаднах на това http://www.offroad-bulgaria.com/show...16#post2298716
          Респект! Към младоста, волята и яките дупета

Коментар

Аз напоследък зачестих с разходките, едно, че времето е изключително благоприятно и второ, че ми остава време!
            Ще ви покажа още една от многото. От днес. В един часа си свърших работата и до 4 - 4:30 бях аиляк, е как да не се разходя?
            И тръгнах нагоре към Бистрица, ама като стигнах ми се стори, че мога още, пък и имаше време и си казах "караш 2 часа и 1 се връщаш", е естествено малко се улях, но двата часа свършиха близо до Ярема пък това е нахй-високата точка по този път и не устоях - та стигнах до там, с много зор и около 13 км/ч средна скорост. Виж надолу макар и доста уморен, средната ми скорост за 30 км си беше 27 км/ч (бях много скапан и още съм поуморен). Но беше страхотно преживяване!

Общата дължина беше около 65 км (ГПС-а го пуснах на 6 ия километър та показва по-малко)
            Прикачени файлове

Коментар

Алекс,много хубави средни скорости даваш с такъв тип колело.Браво!

Коментар

Тази седмица всеки ден въртя по 20-50 км защото имах много работа в центъра.

Коментар

Миналата година ми беше велосипедната, тази мисля да е още повече
                  Направих си сметката, че съм карал около 300-600 км на месец, особено есента и зимата (то пък една зима)
                  И за да събудя темата, може някой друг да сподели интересни маршрути с колело. Ще споделя едно изкачване на Стара планина през прохода Кашана (Етрополе - Златица). Минах дори прочутия Офроуд тунел с колелото, беше купон. Лятото се надявам пак да се разходя в района.
                  Прикачени файлове

Коментар

И аз съм заинтересуван от такива маршрути, но около Варна

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                      Аз напоследък зачестих с разходките, едно, че времето е изключително благоприятно и второ, че ми остава време!
                      Ще ви покажа още една от многото. От днес. В един часа си свърших работата и до 4 - 4:30 бях аиляк, е как да не се разходя?
                      И тръгнах нагоре към Бистрица, ама като стигнах ми се стори, че мога още, пък и имаше време и си казах "караш 2 часа и 1 се връщаш", е естествено малко се улях, но двата часа свършиха близо до Ярема пък това е нахй-високата точка по този път и не устоях - та стигнах до там, с много зор и около 13 км/ч средна скорост. Виж надолу макар и доста уморен, средната ми скорост за 30 км си беше 27 км/ч (бях много скапан и още съм поуморен). Но беше страхотно преживяване!

Общата дължина беше около 65 км (ГПС-а го пуснах на 6 ия километър та показва по-малко)
                      Няколко месеца по-късно и с ново колело (вече не е чак толкова ново - навъртях му над 600 км ) пак тръгнах към Ярема, лошото е, че беше неделя и в хубавото време пътя беше Задръстен от коли
                      Изпревариха ме 3-ма с Бегачи - Явно вървят повече или пък хората са си карачи, но съм вдигна скоростта което е добре

Име:Screenshot_2014-03-23-14-32-34.jpg
Размер:45.7 КБ
ID:5572892Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2014-03-23-14-32-28.jpg
Размер:44.1 КБ
ID:5572891Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2014-03-23-14-32-19.jpg
Размер:51.5 КБ
ID:5572890Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0988.jpg
Размер:166.3 КБ
ID:5572889

Коментар

Хайде другия път напиши когато ще ходиш. Освен ако не ти се кара сам де...
                        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                        Drag Grand Canyon Daily
                        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                        LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                          Хайде другия път напиши когато ще ходиш. Освен ако не ти се кара сам де...
                          Почти никога не планирам, нямам време . Когато имам възможност просто тръгвам (обикновено по работа ... и от там се започва )

Коментар

Тва колело е престъпно да го караш по тоя маршрут Силно препоръчвам 28" гуми, без окачване - туристически велосипед.

А иначе караш по маршрута, по който си правя (правех - в момента съм в Испания) седмичната тренировка. Аз го правя така - сутрин ставам в 5:30, в 6 - 6:30 вече карам и минавам околовръстното. По баира е важно да тръгнеш плавно с около 10-12 км/ч и към края да ги докараш до към 16-18 и така докато стигнеш чешмата на ярема. От там се спускаш към селата с не повече от 50 на правите и не повече от 20 на завойте - пътя е много коварен! На равното между селата караш с 30-40-50км/ч(ако няма вятър, има ли става страшно) докато стигнеш Белчин, следва една дълга права с лек наклон, много е изнервяща . Завиваш в ляво към Самоков. Отсечката е приятна, но има дупки. От Самоков посока София има леко изкачване в началото и дъъълго спускане до София.

Доста е като км но щом си качил ярема с това колело, с правилното ще го вземеш. И не че нещо му има на твоето колело но човек трябва да има поне 3 колела

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                              Почти никога не планирам, нямам време . Когато имам възможност просто тръгвам (обикновено по работа ... и от там се започва )
                              Късметлия си ти. Тръгваш по работа, пък свършваш на Ярема. Аз като тръгна на работа, обикновенно стигам на работа.
                              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                              Drag Grand Canyon Daily
                              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                              LZ1JYM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X